DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 12. listopadu 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - FRAKASM - And So the Blood Was Shed (2023)

Recenze/review - FRAKASM - And So the Blood Was Shed (2023)


FRAKASM - And So the Blood Was Shed
CD 2023, Great Dane Records

for english please scroll down

Neustále se snažíme překračovat hranice. Poslední roky bohužel na špatnou stranu. Násilí je všude kolem nás. Nejvíc sdílení na internetu má parta mladíků, kteří kopou na zemi do slabého jedince. Krev a veřejné popravy, během historie jsme se příliš nezměnili. Je velmi těžké nás zaujmout, přesvědčit, naše smysly otupěly a staly se z nás nemrtvé zombie, pochodující na smrt. Kdo bude mít nejlepší záběr? Kdo bude mít video z bouračky? Lidské hyeny, které nemají soucit. S hudbou je to v současnosti velmi podobné. Mnohým stačí jeden poslech na streamovací službě a ihned mají názor.

Patřím ještě ke generaci, která než něco řekne, tak se snaží chvilku přemýšlet. S novou deskou francouzských FRAKASM jsem trávil již nějaký čas. Rád jsem se k ní vracel. Je totiž poctivě napsaná a je z ní cítit, že pánové pevně věří tomu, co hrají. "And So the Blood Was Shed" je albem, které si rozhodně zaslouží vaši pozornost. 


Propracované skladby, ve kterých se mísí starý death metal s tím melodičtějším. Vše je postaveno na silných melodických základech. Pořád se něco děje, vše hezky odsýpá. Nahrávka připomíná lavinu, do které když spadnete, tak vás rozdrtí na prach. Riffy se mi zadřely hluboko pod kůži, bicí utíkají jako splašený kůň. Vokál vše krásně doplňuje a vy si tak můžete krásně vychutnat morbidní a podmanivou atmosféru. Ano, jsou to hlavně temné a chladné nálady, které mě na desce baví nejvíc. Jedná se již od druhé dlouhohrající album kapely a je znát, že se pánové hudebně vyvíjejí. Novinka mi připadá pestřejší, zajímavější, naleznete na ní spoustu dobrých nápadů. Zrovna nedávno jsem viděl v televizi večerní zprávy. Měl jsem vypnutý zvuk a k tomu puštěné "And So the Blood Was Shed". Ulicemi pochodoval rozzuřený dav, probíhalo rabování. Slepá víra, nenávist, jako ve středověku. Raději jsem vypnul obrazovku, zavřel se do svého pokoje a přidal volume doprava. Tahle deska vám vystřelí mozek z hlavy. Pokud jste, stejně jako já, staří metaloví psi a máte mysl otevřenou novým smečkám, tak na FRAKASM určitě nezapomeňte. Francouzi mi vyčistili mozek od zbytečných informací, kterých je v současnosti kolem nás obrovské množství. Přikovali mě na zeď svojí hudbou. Vyvrhli mě zaživa a moje kosti pohřbili za hřbitovní zdí. Tahle nahrávka je mým soukromým objevem, muzikou, kterou budu všem doporučovat, až půjdeme do hospody diskutovat o tom, co vyšlo zajímavého. Novinku vám nelze jinak, než doporučit. Energický death metal s příchutí tmy, vzteku a nenávisti! Masakrální záležitost!


Asphyx says:

We're constantly trying to push the boundaries. Unfortunately, in recent years, on the wrong side. Violence is all around us. The most shared on the internet is a bunch of young men kicking a weak individual on the ground. Blood and public executions, we haven't changed much throughout history. It is very hard to engage us, to convince us, our senses have dulled and we have become undead zombies, marching to our death. Who will have the best shot? Who's gonna get the video of the crash? Human hyenas who have no compassion. It's very similar with music these days. Many people just need one listen on a streaming service and immediately have an opinion.

I'm still of the generation that tries to think for a minute before saying something. I've been spending some time with the new album from French FRAKASM. I liked coming back to it. It's honestly written and you can feel that the gentlemen firmly believe in what they play. "And So the Blood Was Shed" is an album that definitely deserves your attention.


Sophisticated songs that mix old death metal with the more melodic. Everything is built on strong melodic foundations. Something is always happening, everything is moving along nicely. The record reminds of an avalanche, which if you fall into, it will crush you to dust. The riffs get deep under my skin, the drums run away like a stampeding horse. The vocals complement everything beautifully and you can enjoy the morbid and captivating atmosphere. Yes, it's mainly the dark and cold moods that I enjoy the most on the record. This is the band's second full-length album and you can tell that the gentlemen are evolving musically. The new album seems to me more varied, more interesting, you can find a lot of good ideas on it. I saw the evening news on TV just recently. I had the sound off and "And So the Blood Was Shed" on. An angry crowd marched through the streets, looting took place. Blind faith, hatred, like in the Middle Ages. I turned off the screen, locked myself in my room and turned the volume right. This record will blow your brains out. If, like me, you are an old metal dog and have a mind open to new packs, you should definitely give FRAKASM a listen. The French have cleared my brain of unnecessary information, of which there is a huge amount around us nowadays. They nailed me to the wall with their music. They threw me out alive and buried my bones behind a cemetery wall. This record is my private discovery, the music I will recommend to everyone when we go to the pub to discuss what interesting things have come out. I can't recommend the new release to you in any other way. Energetic death metal with a taste of darkness, rage and hate! Massacre!


Tracklist:
01. Unholy Sacrificial Eucharist 
02. The Last Breath Of Life 
03. The Dark , The Fall And The Oblivion 
04. Sulphur Revenge 
05. Lunar Blood Obscession 
06. I Curse You All 
07. Fire In The Sky 
08. FRAKASM - Dilacératio Corporis 05:30



Share this games :

TWITTER