DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 28. listopadu 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - WALKING CORPSE - Our Hands, Your Throat (2023)

Recenze/review - WALKING CORPSE - Our Hands, Your Throat (2023)


WALKING CORPSE - Our Hands, Your Throat
CD 2023, Transcending Obscurity Records

for english please scroll down

Můžeme se tvářit, že neexistuje, můžeme před ní zavírat oči. Ale stejně nakonec vyplave na povrch. Jako mrtvola z řeky, jako krev na hladinu. Smrt opravdu existuje. Žádná umělá neosobní krematoria na tom nic nezmění. Rozdíl mezi fikcí a realitou poznáte, když vám někdo zabodne nůž do břicha. Pokud máte plné zuby pozérských kapel v lesklých magazínech a oceňujete na extrémní hudbě spíše realitu, energii a tlak, tak bych pro vás měl jeden tip. WALKING CROPSE pochází ze Švédska a rozsekají vás na malé kousky.

Pánové hrají grindcore, ale nebojí se ani death metalových chvilek morbidní poezie. Kapela nepoužívá žádný filtr na to, aby byla hezčí, víc sexy a aby jim dámy házely kalhotky na pódium. Naopak, poslech "Our Hands, Your Throat" připomíná spíše návštěvu starých jatek, na kterých se zabíjelo ještě postaru. Sekerou přímo mezi oči. 


Na zdech je zaschlá krev a všude je cítit bolest a strach. Mám neodbytný pocit, že mě za chvilku naporcují do salámu. Švédi zde museli svoji novou desku nahrávat, jinak to nevidím. jestli máte rádi kapely jako ROTTEN SOUND, FUCK THE FACTS, BATHUB SHITTER, TERRA BUILDER, SPURN, ANTIGAMA, ERNIA, tak dávejte velký pozor! Hraje se zde hlavně pro vás i pro všechny nadšené amatérské řezníky a patology. Správný grindcore musí bolet, musí vás po něm pálit vnitřnosti. WALKING CROPSE tohle všechno umí a přidávají ještě obrovskou porci zkaženého masa navíc. Je to jízda od začátku do konce. Nekompromisní nářez, ale také spousta chladných a temných nálad a atmosféry. Netřeba diskutovat o zvuku, ani o obalu. Vše je perfektní a krásně se hodí k hudbě, kterou nám tihle maniaci předkládají. Songy v sobě mají potřebnou sílu a drive, vztek a nakumulovanou nenávist ke všemu živému. Prostým faktem je, že vás "Our Hands, Your Throat" spálí na popel, zničí a extrahují vám všechny zuby z pusy. Nevím, jestli jste na tom někdy stejně jako já, ale mě když je úzko a padá na mě splín ze současného světa, tak potřebuji podobnou hudbu, abych přežil. Svět totiž není jen nepřetržité pásmo krásných reklam, ale má i svoji odvrácenou tvář. Hnusné mučírny, války a zvrácené jedince, kteří vám dokáží ze života udělat peklo. Tuhle nahrávku bych pouštěl do ksichtu všech hajzlům. Temný, zničující grindcore, která vám rozdrtí obličej na krvavou kaši!


Asphyx says:

We can pretend it doesn't exist, we can turn a blind eye to it. But it will still surface eventually. Like a corpse from the river, like blood on the surface. Death does exist. No amount of artificial, impersonal crematoria will change that. You can tell the difference between fiction and reality when someone sticks a knife in your stomach. If you're fed up with the poser bands in glossy magazines and appreciate reality, energy and pressure in extreme music, I have a tip for you. WALKING CROPSE hail from Sweden and will chop you up into little pieces.

The gentlemen play grindcore, but they are not afraid of death metal moments of morbid poetry. The band doesn't use any filter to make them prettier, sexier or to make the ladies throw their panties on stage. On the contrary, listening to "Our Hands, Your Throat" is more like a visit to an old abattoir where they used to kill the old-fashioned way. With an axe right between the eyes.


There is dried blood on the walls, and pain and fear everywhere. I have a nagging feeling that I'm about to be sliced into sausage. If you like bands like ROTTEN SOUND, FUCK THE FACTS, BATHUB SHITTER, TERRA BUILDER, SPURN, ANTIGAMA, ERNIA, pay attention! It's mainly played here for you and all the enthusiastic amateur butchers and pathologists. Proper grindcore must hurt, it must make your guts burn. WALKING CROPSE does all this and adds a huge portion of extra rotten meat. It's a ride from start to finish. An uncompromising blast, but also a lot of cold and dark moods and atmosphere. No need to discuss the sound or the cover art. Everything is perfect and fits beautifully with the music these maniacs present to us. The songs have the necessary power and drive, anger and accumulated hatred for all living things. The simple fact is that "Our Hands, Your Throat" will burn you to ashes, destroy you and extract all your teeth from your mouth. I don't know if you're ever in the same place as me, but when I'm feeling anxious and the fullness of the current world is crashing down on me, I need music like this to survive. Because the world is not just a continuous stream of beautiful commercials, but it has its flipside. Ugly torture chambers, wars and twisted individuals who can make your life a living hell. I'd play this tape in the faces of all the bastards. Dark, devastating grindcore that will smash your face to a bloody pulp!




Track listing -
1. Dreamflesh Navigator
2. Born in Hell
3. Our Hands, Your Throat
4. The Wheel
5. Brainworm
6. Falling Through A World of Wounds
7. Malediction
8. The Last Laugh
9. Nothing Grows Here
10. Forever Sleep
11. Eye of an Angry God

Line up -
Henrik Blomqvist - Vocals
Fredrik Rojas - Guitars & Bass
Magnus Dahlin - Drums & Bass

Artwork by CVSPE

Share this games :

TWITTER