DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 14. srpna 2018

Home » » Recenze/review - ACT OF IMPALEMENT - Perdition Cult (2018)

Recenze/review - ACT OF IMPALEMENT - Perdition Cult (2018)


ACT OF IMPALEMENT - Perdition Cult 
CD 2018, Unspeakable Axe Records

Nejradši mám stejně večery, kdy se konečně dostanu ze světla do země stínů. Otevřu pomalu starou kovanou bránu, obdivuji popínavý břečťan i nánosy prachu. Mramorové sochy padlých andělů hlídají vchod do naší hrobky. Usednu do rozpadajícího se křesla, které pamatuje devadesáté roky minulého století a dýchne na mě atmosféra smrti a strachu. Další okultní metalová seance může začít.

Tentokrát jsem si k poslechu vybral americké death/black/doomaře ACT OF IMPALEMENT. Kapelu, která mě pozvala na jeden ze svých obřadů. Krev teče po zdech, vzduch se vlní hnilobou a tóny desky "Perdition Cult" jsou prašivé jako víko dřevěné rakve, do které budu jednou pochován. 


U "Perdition Cult" obdivuji vlastně vše. Zvuk, rukopis, atmosféru, vokály, ale hlavně neskutečně temnou a mokvající náladu. Nevím, zda jste někdy navštívili staré pohřebiště a nechali si vyprávět nekonečné příběhy plné temnoty a utrpení. O tomhle všem nová deska je. Po okraj narvaná běsnotou, oddaností stínům, smrti a záhrobím. Stylově lze tvorbu kapely přirovnat až k prazákladům (AUTOPSY, BOLT THROWER, POSSESSED) extrémního metalu. Zároveň jsou ACT OF IMPALEMENT svým způsobem svoji, originální a zapamatovatelní. Skladby se převalují jako mlha na blatech, z děr lezou nové a nové zombie, rozpadají se na tisíce kusů, na prach, který proséváte mezi prsty. Mám rád, když mě metal bolí, drásá, rozmělňuje a dusí. Americká úderka tohle všechno umí a stala se tak jedním z mých objevů letošního roku. Pokud máte chuť, nechte si chutnat, podáváno je to nejchutnější shnilé maso! Skvělá nahrávka!


sumarizace:

Zlo se začalo rozlézat všude kolem. Slyšel jsem tichý šepot nemrtvých. Do duší se nám pomalu vkrádal strach. Svět už dávno nebyl dobré místo k žití. Ploužili jsme se záhrobím a marně hledali svůj klid. Až jednou, po mnoha mrtvolných letech, jsme objevili starou plesnivou hrobku, kde hráli své temné melodie američtí ACT OF IMPALEMENT. Věděli jsme, že jsme našli svůj cíl.

Klaním se stejným stínům jako kapela a tak mohu jen chválit. Album je totiž až po okraj napěchováno temnotou, chladem, velmi dobrým špinavým zvukem a beznadějné atmosféry opuštěných pohřebišť. Připomíná spíše než obyčejnou desku nějaký okultní starý rituál pro vyvolávání nemrtvých z onoho světa. ACT OF IMPALEMENT jsou jako zákeřná choroba, u které vám začnou hnisat oči strachem a odpadávat maso od kostí. Smrt je tak blízko! Podává si ruku se Satanem a já hmatatelně cítím její kostnatou ruku na mé hlavě. Američanům se povedlo zhudebnit šílenství padlých kněží, vyvolat zlé démony. A hlavně! vytvořit album, které nepochází z našeho světa. Muselo být nahráno ve starých katakombách. Death doomová deska, u které vám zmrznou kosti strachem! Vynikající!


Asphyx says:

Evil has begun to spread all over. I just heard the silent whispering of the undead. There was fear slowly getting to our souls. The world has not longer been a good place to live. We were crawling in the beyond world and we were looking for our peace. And once, after all those dead years, we discovered an old mouldy tomb where the American band ACT OF IMPALEMENT played. We knew we found our peace. 

I bow to the same shadows as the band does so the only thing I can do here is praise. Because this album is full of darkness, coldness, very good dirty sound and hopeless atmosphere of abandoned graveyards. It reminds rather than an ordinary album than some occult old ritual to invoke all the undead from the world beyond. ACT OF IMPALEMENT are like a malignant disease which will make your eyes fester by fear and your flesh will get separated from your bones. The death is so close! It shakes hands with Satan and I can feel its bony hand on my head. Those Americans managed to put madness of fallen priests into their music and they evoked the evil demons. And most importantly! They created an album which is not from this world. They had to record it in some old catacombs. Death doom album which will make your bones freeze with fear! Excellent!


Tracklist:
1. Smoldering Out Of Existence 
2. Disembowelment Rituals Of Moloch 
3. Draugr 
4. Ruins Of Sarnath 
5. As Their Temples Burn 
6. Pax Romana 
7. S.L.R (Sadistic Lycanthropic Rage) 
8. Eternal Frame-Eternal Bliss 
9. Chthonic

band:
Ethan
Zack
Jimmy

Share this games :

TWITTER