DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 28. srpna 2018

Home » » Recenze/review - TEUTONIC SLAUGHTER - Puppeteer of Death (2018)

Recenze/review - TEUTONIC SLAUGHTER - Puppeteer of Death (2018)


TEUTONIC SLAUGHTER - Puppeteer of Death
CD 2018, vlastní vydání

Dnes začněme bez příkras. Stroze a obyčejně. TEUTONIC SLAUGHTER jsou thrash metalová kapela z Německa, která hraje klasiku. Konec, tečka, pan recenzent odchází na pivo. Jenže ono tomu tak docela není. Pro mě jsou tihle pánové milým překvapením. Mám rád, když umí skupina zahrát alespoň slušné, zapamatovatelné melodie. A to Němci zvládají na velmi dobrou.

Ne, vůbec nejsou v něčem noví, ani převratní. Mlátí si ten svůj thrash metal, je to pohodovka, nic co by mi utrhlo hlavu i s páteří, ale cítím zde poctivost, oddanost, radost z metalu jako takového. Zkrátka a jednoduše, tady se někdo, na svém druhém řadovém albu, rozhodl složit poctu osmdesátkovému speedu, thrashi a kapelám jako DARKNESS, VENOM, CYKLONE. Nic jiného v tom nehledejte a nechtějte. Nemůžu si pomoc, ale pro mě je všechna ta energie, kterou zde cítím, poměrně strhující.



Stejně, čím jsem starší, tím víc vyhledávám malé kluby, kam přijde pár návštěvníků. Zaplivaný pajzly, kde mám alespoň chvilku pocit, že tam nepotkám moc pozérů a machýrků. Chci klid, pohodu, pivo a když mi k tomu zahraje kapela jako TEUTONIC SLAUGHTER, zlobit se rozhodně nebudu. Vím, že by "Puppeteer of Death" slušela lepší produkce, zajímavější obal i nápady. Ale tady jde taky o zábavu a pořádnou pařbu. Bývaly doby, kdy se pro úsměv mohly kapela rozkrájet. Němci jsou obyčejní, lehce nadprůměrní, solidní, tradiční až hrůza a předvídatelní. Přesto ze skladeb slyším něco, co mě zaujalo. Možná těžko popsatelné chvění, umně natlakovanou energii, nevím. Neřeším, thrash, speed, víc nepotřebuji. Slušná deska!



sumarizace:

Německé thrashové komando TEUTONIC SLAUGHTER letos vydalo své druhé dlouhohrající album. Opět je plné energického thrashe, který je klasický a tradiční. Jedná se určitě o solidní záležitost, ale mě přeci jen chybí něco navíc. Novinka "Puppeteer of Death" je odpovědí na staré postupy, na zlatou éru thrashe a je zahrána opravdu velmi dobře. Škoda, že pánové nedodali více zajímavějších pasáží, pestřejších momentů. Každopádně, nahrávka určitě potěší každého retro thrashera. Thrash metalové album, které je nabroušené jen někdy!


Asphyx says:

German thrash commando TEUTONIC SLAUGHTER released their second long playing album this year. Again, it is full of energic thrash that is classic and traditional. This is definitely a solid stuff, but after all I 'm missing something extra. New "Puppeteer of Death" is the answer to the old methods, the golden era of thrash and it is played really well. It's a pity that the gentlemans didn't give more interesting passages, more colourful moments. Anyway, every retro thrasher will be pleased with this recording. Thrash metal album that is sharpened only sometimes!


Tracklist:
1. The Puppeteers Tale
2. Puppeteer Of Death
3. Teutonic Thrash
4. Eternal Darkness
5. Your Birthright Is Death
6. One By One
7. Insane Minds
8. Damnation And Violence
9. Spirits Of Evil
10. The Slaughter Is Back
11. Thrash Mania

band:
Vocals / 2nd Guitar: Philip,
Guitar: Jan,
Bass: Fabian,
Drums: Christian

Share this games :

TWITTER