DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 14. října 2018

Home » » Recenze/review - U.D.O. - Steelfactory (2018)

Recenze/review - U.D.O. - Steelfactory (2018)


U.D.O. - Steelfactory
CD 2018, AFM Records

Dnešní doba se zdá v mnohém hodně povrchní. Úspěchy slaví pozlátko, dokonalá vyhlazená krása bez jakékoliv přidané hodnoty. Přetvářka a klam, málokdo jde hlouběji. Kecy, kecy, kecy. Vytratila se radost z muziky, úsměv a rebelie. Pózy nahradily upřímnost. Jenže já jsem ze starý doby. Já ještě poslouchám metal hlavně srdcem. Jsem hrozně moc rád, že ještě existují kapely jako ta, kolem heavy nestora Udo Dirkschneidera.



Džínová bunda, kožený kalhoty, ocvočkovaný pás z nábojnic. Ano, tohle je pro mě heavy metal. Syrový, řezající, kopající jako splašený kůň. Jdoucí do morku kostí, mrazivý, halekající, s rytmy evokující tep vzrušeného srdce. Novinka "Steelfactory" je jak vystřižená z dob největší slávy ACCEPT. Tohle je metal v podobě, v jaké by měl zní a v jaké jej obdivuji. 



Udo Dirkschneider se obklopil stejnou krví, zručnými muzikanty (Andrey Smirnov diktuje!), kteří dokáží napsat skladby ostré jako břitva. Žádné kompromisy, žádné zbytečnosti. Tohle je přímý útok, vlak rozjetý a odbrzděný. Mám rád dobré řemeslníky, oceňuji opravdovost a obrovské nadšení, které z novinky cítím. Na desce je doslova definováno vše, co mám na heavy metalu a rocku tolik rád. Energie, síla, kovové chvění. "Steelfactory" je nebývale dobře složenou (i produkovanou) deskou, připomíná chutné uzrálé archivní víno. Žhavá láva na obalu, vylitá přímo do vašeho obličeje, tohle všechno charakterizuje nahrávku asi nejlépe. Je až s podivem, jak se album dobře poslouchá. Je možná vzpomínkou, ale vzpomínkou poctivou a neskutečně jiskřivou. Tohle je heavy metal jako řemen! Pozéři si můžou dál kecat nesmysly, sdílet třeba modré z nebe, ale pořád nebudou UDOvi a jeho novince "Steelfactory" sahat ani po kotníky. Heavy metal? Ano, takhle přesně má znít! Vynikající zásek!



sumarizace:

"Steelfactory" je albem, které je klasikou U.D.O.. Vynikající riffy, hlas ostrý jako břitva a energie tryskající z každého tónu. Mám pro tyhle maniaky obrovskou slabost a letos mě rozhodně nezklamali. Přijdu si jako na setkání heavy metalových fajnšmekrů. Užívám si dosytosti jednotlivé skladby a kývám hlavou do rytmu. Pokud bych měl nějak definovat dobrý heavy metal, určitě bych novinku s klidem doporučil. Nemám sebemenších připomínek. CD neskutečně řeže a nepostrádá tolik potřebnou jiskru. Nahrát tak dobré album po tolika letech na scéně je obdivuhodné. Slyšte slova plná kovu! Heavy metalová šlechta v tom nejlepším světle. Chcete být heavy? Poslouchejte nové U.D.O.. Skvěle!

Asphyx says:

"Steelfactory" is a classical album of U.D.O.. Excellent riffs, voicesharp as a razor and energy gushing from each tone. I have a weakness for these maniacs and this year I wasn't definitely disappointed. I'm feeling like on a meeting of heavy metal connoisseurs. I enjoy all their songs andnod my head in the beat. If I should define a good heavy metal, I would definitely recommend this news. I have no objections. The album cuts and doesn't miss necessary spark. to record a good album after so many years on the scene is admirable. Hear the words of metal! Heavy metalaristocracy in the best light. Do you want to be heavy? Listen to the new U.D.O.. Great!

tracklist:
1. Tongue Reaper
2. Make The Move
3. Keeper Of My Soul
4. In The Heat Of The Night
5. Raise The Game
6. Blood On Fire
7. Rising High
8. Hungry And Angry
9. One Heart One Soul
10. A Bite Of Evil
11. Eraser
12. Rose In The Desert
13. The Way

band:
Udo Dirkschneider – zpěv
Andrey Smirnov – kytara
Fitty Wienhold – basová kytara
Sven Dirkschneider – bicí

Share this games :

TWITTER