DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 28. února 2019

Home » » Recenze/review - HELLTRIP - Drink Till Death (2018)

Recenze/review - HELLTRIP - Drink Till Death (2018)


HELLTRIP - Drink Till Death
CD 2018, vlastní vydání

Až tě jednou najdou na ulici, s poslední lahví v ruce. Budeš od krve, s hlavou bolavou a střevy v jednom ohni. Poslední stádium alkoholismu, posledních pár chvil. Zemřeš sám a tvé tělo rozemelou na masokostní moučku. Krátký život, rychlá smrt a nakonec je z tebe jen krmivo pro prasata. Tak se napij, nebuď měkkej, tobě se nemůže přece nikdy nic stát. Chlast a smrt a thrash metal! Víc vlastně ani nechceš a nepotřebuješ.

Němečtí alko - thrasheři HELLTRIP na to jdou po lopatě. Starosvětský,  jednoduchý thrash metal, zabalený do výparů ze špinavého špiritusu, nejsou v ničem noví, ani nedej bože převratní. První album v kariéře, shnilé jako víra. V jednoduchosti bývá někdy síla, ale tentokrát je jí potřeba hledat. 


"Drink Till Death" je vlastně takovou přehranou thrash metalovou učebnicí. Riffy jsou těžkopádné, hlas obyčejný. V dobách dávných, kdy člověk čekal na každé album několik měsíců, mohla být tvorba německých šílenců vcelku zajímavá, ale dnes je určena spíše do lokálního klubu, kde se všichni sežerou jako saně a na závěr budou opilí tančit na stolech. Z tvorby HELLTRIP je patrná určitá nadsázka, je hodně cítit, že se chtějí hudbou hlavně bavit. V zásadě proti tomu nic nemám, jen si říkám, zda by nešly některé věci trošku doladit - třeba zvuk, nápady. Zkrátka a jednoduše, jedná se o klasický, jednoduchý, základní, tradiční, v podstatě průměrný thrash metal, bez jakékoliv přidané hodnoty navíc. Všechno je ale syrové, surové, jako opilcova rána v posledním tažení a kapele to všechno vcelku i věřím. Dáme pivo? 





sumarizace:


Německé thrashové komando HELLTRIP letos vydalo své druhé dlouhohrající album. Opět je plné energického thrashe, který je klasický a tradiční. Jedná se určitě o solidní záležitost, ale mě přeci jen chybí něco navíc. Novinka "Drink Till Death" je odpovědí na staré postupy, na zlatou éru thrashe a je zahrána opravdu velmi dobře. Škoda, že pánové nedodali více zajímavějších pasáží, pestřejších momentů. Každopádně, nahrávka určitě potěší každého retro thrashera. Thrash metalové album, které je nabroušené jen někdy!



Asphyx says:

German thrash commando HELLTRIP released their first long playing album this year. Again, it is full of energic thrash that is classic and traditional. This is definitely a solid stuff, but after all I 'm missing something extra. New "Drink Till Death" is the answer to the old methods, the golden era of thrash and it is played really well. It's a pity that the gentlemans didn't give more interesting passages, more colourful moments. Anyway, every retro thrasher will be pleased with this recording. Thrash metal album that is sharpened only sometimes!


Tracklist:
1. Open the Gates 04:26
2. Curse of the Cursed 03:41
3. Todt und Deifl 02:39
4. Total Assassination 03:16
5. Booze Missile 01:58
6. Powerdrunk 04:36
7. Horns up for Motherfucking Metal 02:05
8. Overreaction 02:43
9. Alkoholocaust 03:41

band:
Dave Demolisher - Vocals 
Holger Hellfire - Guitars 
Fabs Firepower - Drums 
Kathi Khaos - Bass

Share this games :

TWITTER