DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 6. března 2019

Home » » Recenze/review - SAMARIUM - Right to Get Violent (2019)

Recenze/review - SAMARIUM - Right to Get Violent (2019)


SAMARIUM - Right to Get Violent
CD 2019, SM62 Records

Nevím, zda ještě pamatujete dobu, kdy se thrashové kapely scházely na perifériích měst a hledaly nějakou opuštěnou garáž, kde by mohly zapojit své aparáty a začít dělat pořádný rámus. Otrhané džíny, kecky s vyplazeným jazykem. Pivo z lahve a obrovské nadšení. Spousta jich byla nedokonalých, často ani neuměla hrát, ale atmosféra bývala skvělá a vzpomínky patří k tomu nejlepšímu, co člověk v hudbě zažil. Narazil jsem při svém pátrání na kapelu SAMARIUM z Kalifornie. Nejdřív mě zaujal obal, pak jsem si pustil ukázky a najednou jsem stál zase na konci osmdesátých let u nás za městem a čekal, až zazní pořádný thrash.

V nedokonalosti bývá často velký kus krásy. SAMARIUM hrají starý thrash, šmrncnutý heavy metalem. Zpěvák často vše tlačí dopředu způsobem jako Chuck Billy z Testament a kapela hraje v podstatě notoricky známé motivy, jenže když ono to na mě jako celek neskutečně funguje. Je to retro jako řemen, nepopírám, ale taky nádherná ukázka toho, jak by měl znít pravý, neotesaný metal. Se vším, co k tomu patří. Kolem mě lítají jiskry!



Nic neřešit, otevřít si pivko a nechat se bavit. Maniaci z Kalifornie si na nic nehrají. Snaží se hrát poctivě, opravdově, uvěřitelně. A já musím říci jedno velké ANO. Některé motivy jsou trošku neumělé, kapela sem tam tápe, ale když skladby mají v sobě takovou tu zvláštní přitažlivost, jakou kdysi v sobě thrash a heavy metal míval, tak ledacos odpouštím. Sem tam se sklouzne až do punkových vod, všechno krásně šlape, valí se kupředu, pálí, žhne, sype, drtí. Zkrátka a dobře, pokud bych měl definovat hudbu, která mi je vlastní, naplňuje mě a dokáže mě strhnout, musel bych jmenovat i novinku "Right to Get Violent". Vždyť nakonec stejně záleží, co od metalu chcete. Někdo očekává atmosféru, někdo drive, jiný odlidštěné technické riffy. No a moje maličkost se momentálně s chutí rochní v nové desce SAMARIUM. Thrash heavy metalová nahrávka, která je špinavá jako život sám! Skvěle!



Asphyx says:

I like the power and sparkle which I can feel from this music. So much of the important ingredients and there is a lot of thrash metal bands who forget about that and SAMARIUM give us that without fear, in the old way, raw and it makes you to move your ass. The heavy metal pieces are also very nice and they taste like great spices. As a whole, this new album is like a beast which will beat you up to blood without any warning.

You can see the album "Right to Get Violent" from the point of view of an opinionated critic who will judge the album as a copy of famous thrash metal classics, but I am not going to do that. There are some obvious reasons. Firstly, I really enjoy this this album, I move in the rhythm of the album and secondly, there is not a lot of bands who are able to follow the ancestors nicely. I can feel power, energy and determination to destroy the world from this SAMARIUM band. And that is what I appreciate the most. The sound is obviously outdated, it reminds an old chainsaw. What else do you want? I would like some songs to be shorter but that is just my personal opinion. "Right to Get Violent" seems like a rusty scalpel that has been forgotten in your stomach. Thrash metal must not die! As long as we have the bands like SAMARIUM I am sure that it will not die. Very good slice!


Tracklist:
01. Special Kind Of Devil
02. Blood Countess
03. Friend Or Foe
04. At War With Myself
05. Frantic Schizophrenic
06. Sangre Por Sangre (Blood For Blood)
07. Bomb 62
08. Stand Up Fight Back
09. Violence
10. United We Thrash

band:
Alex Hurtado (Chancho)Drums, Brian Fierros; (MrSatansVoice)Vox; Pablo Marquez,(Pabst) Lead Guitar David Deleon (Darwin) Bass

Share this games :

TWITTER