DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 30. května 2019

Home » » Recenze/review - COLD COLOURS - Northernmost (2019)

Recenze/review - COLD COLOURS - Northernmost (2019)


COLD COLOURS - Northernmost 
CD 2019, vlastní vydání

Neznám nic krásnějšího než tichou opuštěnou krajinu. Boží chrám! Člověk si najednou uvědomí, že je jen malé kolečko v soukolí zvaném svět. Koloběh života a smrti, tady bez lidí o tolik víc hmatatelný. Každý občas potřebuje být sám. Odpočinout si, srovnat myšlenky v hlavě. Tolik odstínů barev nikde jinde neuvidíte. Vůně zetlelého listí, mrtvola zvířete u cesty, život a smrt na jednom místě. Bereš do dlaní rosu a ponoříš se do nekonečné řeky času.

Nejdřív si nechci kazit své rozjímání muzikou, ale pak začnu hledat ve svém přehrávači a objevím v něm zapadlou desku amerických depresivců COLD COLOURS. Perfektně se hodí do celkové scenérie.


Vždycky, když poslouchám podobná alba jako je "Northernmost", tak si říkám, jak je psaní o muzice těžká disciplína. Je to jako stát před obrazem a snažit se hodit na papír své dojmy. Tisíc lidí, tisíc názorů, já si novinku COLD COLOURS opravdu užívám. Když si potřebuji restartovat mozek, vydat se na výlet. Nevnímám velmi lehkou podobnost s některými nápady třeba takových NOVEMBERS DOOM, OMNIUM GATHERUM, MY DYING BRIDE, MOONSPELL, SENTENCED. Spíše se rozplynu, jsem tulákem, kterému tenhle atmosférický doom/death pronikl zcela do krve, zmrzl tam a vykrystalizoval v jakousi závislost. Mnohým asi nahrávka nebude vyhovovat, ale pro mě má v sobě určité magické kouzlo. Cítím zde zkušenosti (kapela datuje svůj vznik do roku 1995). Spíše než o klasické songy se jedná o jakési opusy, smutný otisk včerejšího dne, zapadající slunce nad jezerem, přemýšlivou ozvěnu vlastních myšlenek. COLD COLOURS mi připadají nesmírně zajímaví, samozřejmě se tak stalo až po dlouhých setkáních. Jsem naladěn na samotu! Krása!



sumarizace:

"Northernmost" čerpá z hluboké studny zapomnění, z dávných knih, které kdysi sepsali třeba takoví NOVEMBERS DOOM, OMNIUM GATHERUM, MY DYING BRIDE, MOONSPELL, SENTENCED. Berte to ale jen jako připodobnění, jinak jsou COLD COLOURS originálním tělesem, které dokáže přesně vystihnout smutek, smrt a pomíjivost života. Album mě doslova rozervalo, omotalo si mě kolem prstu, vytřelo se mnou podlahu v nedaleké márnici. Usedněte na hřbitovní zeď a počkejte, až se setmí. Pusťte si "Northernmost" a nemrtví za vámi sami přijdou. Podzim je sychravý, studený a zalézá nám do kostí, stejně jako tato nahrávka. Už zase nesou mojí rakev na ramenou, opět mi házejí hlínu na dřevěné víko. Vítejte na druhé straně, pozdravte všechny zemřelé! Vynikající death doomová deska! Potkal jsem samotnou Smrt.


Asphyx says:


"Northernmost" draws from the deep wells of oblivion, from ancient books that once wrote NOVEMBERS DOOM, OMNIUM GATHERUM, MY DYING BRIDE, MOONSPELL, SENTENCED. But take it as a simulation, otherwise COLD COLOURS is an original body that can accurately capture the sadness, death and transience of life. The album literally torn me, wrapped around the fingers, me mopping the floor at the nearby morgue. Sit on the graveyard wall and wait until it gets dark. Listen to "Northernmost" and undead will come alone. The autumn is cool, cold, and blooms us like this recording. They're carrying my coffin again on their shoulders, they're throwing clay on the wooden lid again. Welcome to the other side, greet all the dead! Outstanding death doom album! I met Death itself.


tracklist:
1. Northernmost I
2. Nightmare
3. A Life Forlorn
4. Northernmost II
5. From This Pain
6. Spirit
7. Northernmost III
8. Terminal Winter
9. Heathen
10. Northernmost IV
11. The Parting
12. The Pale Heart

COLD COLOURS is:
Brian J Huebner - vocals, guitar
Matt Hamilton - lead guitar
Mike Andrie - drums
Jaden Adair - vocals, bass
Jon Rayl - keyboards

Share this games :

TWITTER