DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 14. června 2019

Home » » Recenze/review - PEORTH - Make the Reversal (2018)

Recenze/review - PEORTH - Make the Reversal (2018)


PEORTH - Make the Reversal
CD 2019, Slovak Metal Army

Občas si říkám, jaké by to bylo se vydat na dlouhý výlet někam na sever. Odstřihnout se od zbytečností, vypnout všechny sítě světa a jen se procházet krajinou. Asi bych přežil chvíli bez jídla, možná i bez pití, ale bez muziky bych zahynul během několika kilometrů. CD pro poslech bych vybíral pečlivě, muselo by korespondovat s chladnou a mrazivou cestou. Dovedu si představit, že bych si narval do uší novinku slovenských melodických death metalistů PEORTH.

Kapela datuje svůj vznik do roku 2002 a zkušenosti jsou znát. Líbí se mi, že pánové nezapomněli novinku dobře zvukově ošetřit, opatřit ji dobrým obalem a dodat na trh CD, u kterého si říkáte, že je skvělé jej mít ve sbírce. Jasně, to by všechno bylo super, ale hlavní je hudba. Nebudu vás déle napínat, nové album "Make the Reversal" mě opravdu baví.


"Make the Reversal" je samozřejmě nahrávkou, která je hodně ovlivněná severskými melodickými death metalovými kapelami. Jenže slovenští maniaci přidávají ještě jednu hrozně důležitou věc, své vlastní nápady. Opravdu se mi líbí určitý, těžko popsatelný cit pro melodie, v tomto stylu zásadní věc. Vidím před sebou dlouhou cestu, lemovanou kameny s pradávnými nápisy, kostry ohlodané a v divných polohách, mlha by se dala krájet a nakonec zjistíte, že tohle album si nejvíc užijete, když se stmívá. Já vím, spousta nápadů už jsme všichni někde slyšeli, pokud melodický death metal posloucháte často, tak se tomu nevyhnete, ale to nic nemění na tom, že deska řeže jako čerstvě nabroušený nůž. Všude je jenom led, sníh a smrt. Do ticha zazní první riff a víte, že jste ztraceni. Přiznám se, že pro mě jsou PEORTH velmi milým překvapením. Melodický death metal, u kterého umrznete ve tmě!




sumarizace:

V desce "Make the Reversal" jsem si pro sebe nalezl vše, co mám na dobré hudbě rád. Melodie, sílu, energii, tajemno, syrovost. Staroškolský melodický death metal je zde kombinován s tím melodickým, švédským, v takovém poměru, že jsem musel padnout na kolena. Máme každý na světě přesně vymezený čas a já ten svůj s chutí strávím poslechem podobných nahrávek. Vždyť co může být lepšího, než když vše zapadne krásně do sebe - parádní obal, skladby, co hnijí zaživa, surový čitelný zvuk a hlavně melodie, na kterých budete viset jako ten nejhezčí oběšenec. Nové album PEORTH je pro mě obrovským překvapením a také zážitkem, který způsobuje hnilobu mé vlastní krve. Vynikající záležitost pro všechny, kteří mají rádi starý poctivý melodický death metal s nezbytnou dávnou chladných motivů! Velmi dobře!



Asphyx says:

On the album "Make the Reversal" I have found everything I like about good music. Melodies, power, energy, darkness and rawness. The old school melodic death metal is combined with melodic, Swedish death metal. The combination has the right ratio and I had to fall on my knees. All of us has some definite time on this world and I will gladly spend my time with listening to similar albums. What can be better than when everything just fits together – great cover, songs which rot alive, raw readable sound and most importantly the melodies on which you will hang like the prettiest hangman. The new album by PEORTH is a very big surprise for me but also a great experience which causes the rotting in my own blood. It is an excellent thing for everybody who like the old real melodic death metal with the necessary cool old motifs!






tracklist:

1. Chapter 0.0 01:13
2. Blackout 04:30
3. Farewell 04:43
4. Personal Hell 05:01
5. Raging 04:02
6. Summerfield Battlefield 04:56
7. (In)tolerance 02:45
8. Savior (The Ode to Autumn) 04:16
9. Stolen Mind 04:00

band:

Dodes Zaujec - Spev
Boris Kováč - Gitara, spev
Mayo Minár - Gitara 
Dávid Csámpai - Basová gitara
Martin "Čviro" Novoveský - Bicie


Share this games :

TWITTER