DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 22. června 2019

Home » » Rozhovor - BLOOD FEAST - Přistupujeme ke všemu tak oldschoolově, jak jen to jde. Tak jsme byli vedeni, takže to tak vždycky zůstane.

Rozhovor - BLOOD FEAST - Přistupujeme ke všemu tak oldschoolově, jak jen to jde. Tak jsme byli vedeni, takže to tak vždycky zůstane.


Rozhovor s legendární thrash metalovou skupinou BLOOD FEAST z USA.

Odpovídal CJ Scioscia, děkujeme!

Přeložila Duzl, děkujeme!

Otázky připravil Jakub Asphyx.




Ave BLOOD FEAST! Zdravím do USA! Na začátek rozhovoru bych si dovolil jeden krátký příběh. Někdy v roce 1993 se mi dostala do ruky od kamaráda snad tisíckrát ohraná kazeta. Na jedné straně byla vaše deska „Chopping Block Blues“ a na druhé nějací punkáči. Byl jsem tenkrát ortodoxní thrash maniak a tohle album jsem nevyndal snad měsíc z přehrávače. Vůbec jsem neznal, jak vypadá obal, ani kdo vlastně jste. Když jste se pak vrátili, sice v úplně jiné sestavě, tak jsem pátral ve staré krabici několik hodin, abych si potvrdil, že jste to vy. Otázka na začátek se sama nabízí? Proč BLOOD FEAST přerušili dvakrát svoji činnost a jak vlastně došlo k znovuzrození? Jestli se nepletu, tak jediným původním členem je Adam? 

CJ Scioscia: Ano, Adam Tranquilli je jediný zbývající původní člen. První návrat kapely byl v roce 1999, kdy se sešlo všech pět původních členů. Odehráli festival v New Jersey - March Metal Meltdown. Když koncert skončil, jejich cesty se rozešly, taková byla situace. Druhý návrat byl v roce 2007, pouze s Adamem a Kevinem Kuzmou (bicí), plus členové Kevinovy kapely Annunaki. Odehráli jeden koncert V Brooklynu s Possessed a At War. V roce 2010 byla kapela pozvána na festival Headbangers Open Air. To bylo v době, když aktuální členové Chris Natalini (zpěv) a Tom Lorenzo (basa) přišli na palubu. Tato sestava setrvala téměř 4 roky a odehrála spoustu koncertů, včetně návratu do HOA v roce 2013. Ale s novým materiálem nepokročili kupředu, vznikla jen raná verze "INRI". Začátkem roku 2014 chtěl Adam pokročit s novým materiálem, ale byl omezen touto sestavou. Kevin se bránil tvorbě nového materiálu a bylo pro něj těžké jamovat, protože bydlel téměř 6 hodin cesty. Došlo ke zrušení festivalu a druhý kytarista to prostě nezahrál. Pro Adama to byl poslední zásek. Ve stejný den mě dostal do kapely a o tři měsíce později jsme měli na palubě Joe Moora, aby hrál na bicí. Takže jsme měli na svém místě sestavu „Future State“ a začali jsme pracovat na Adamových skladbách. 


Už jsem starej pes, svůj názor na muziku jsem si formoval v devadesátých letech, kdy každý poznal jednotlivé kapely od sebe. Někdy v roce 2017 za mnou přišel jeden známý a začal mi doporučovat nějaký mladý thrashový kapely. Chvilku jsem se na něj díval, nevěřícně kroutil hlavou a pak mu řekl: „Jestli chceš slyšet pořádnej thrash, tak si poslechni „The Future State of Wicked“. Druhej den se vrátil, oči vytřeštěný a pořád dokola opakoval, že už dlouho neslyšel tak dobrý zvuk. Kde jste album nahrávali a jak jste docílili tak plesnivého analogového soundu? Upravovali jste nějak skladby? 

CJ Scioscia: Wow, to je super-cool, díky!! FSW jsme nahrávali v mém nahrávacím studiu - LCBW Recording. Od 80. let jsem byl zvukařem a od roku 1993 jsem měl vlastní studio. Vtipné je, že místo, kde se od roku 2002 nachází moje studio, je místo, kde kapela nahrála demo „The Suicidal Missions“ v roce 1986 a já jsem "zmastroval" „Last Offering Before The Chopping Block“ CD v roce 2012. Cíl pro FSW byl vždy stejný - udržet oldschoolové vibrace, ale s moderní nahrávací technologií. Pomohlo, že jsem ze stejné éry a hrál jsem thrash metal ve stejnou dobu, jako původní kapela. Tak jsem věděl, co bylo potřeba. Dopomohlo také to, že jsme měli čas. Alba z 80.let byla pravděpodobně uspěchána, protože rozpočty byly dost malé. 

Od vydání „The Future State of Wicked“ uběhly už dva roky, přesto mám album pořád připravené ve stojanu na čestném místě a pokaždé, když potřebuji vyčistit hlavu od dnešních „sraček“, tak si jej pouštím. Je pro mě něco jako terapie. Víš co mě ale doslova rozsekalo? Obal! To je taková krása, že jsem si musel ihned objednat tričko. Vím, že jej maloval Drew Elliot, jen vůbec nevím, kdo to je? Informací jsem o něm nikde příliš nenašel. Jak jste se dali vůbec dohromady? A jak nápad na motiv vznikl? 

CJ Scioscia: Věřím, že Drew Elliott vytvořil originální obal pro „Kill For Pleasure“ a „Face Fate“ prostřednictvím New Renaissance Records. Label, kterému se kapela upsala v 80. letech. On vytvořil slavnou/neslavnou postavu, která je na oněch albech. Adam věděl, že chce znovu spolupracovat s Drewem a přivést obaly zpět k tomuto standartu. Kontaktoval Drewa přes Facebook a Drew měl zájem. Adam mu dal název alba a on přišel s hlavní myšlenkou. Ta se trochu vyvinula a stala se tím, co máme na obalu. 


Pamatuji si, že mě vždycky fascinovaly staré rozhovory třeba se SODOM, kde se jich redaktor ptal, jakým způsobem nahrávají nová alba. Většinou odpověděli, že se sešli ve zkušebně, šíleně se opili a pak namlátili novou desku. Ne třeba úplně dokonalou, ale byla z ní cítit obrovská energie. Jakým způsobem nahrávají BLOOD FEAST? Je to pořád pařba nebo už jste starší usedlejší pánové?:)) 

CJ Scioscia: V poslední době už to není moc o párty, ha ha ha. Bohužel jsme všichni starší a máme odpovědnost jako dospělí. Zkoušíme ve stejné místnosti, ve které nahráváme, ale nikdy se nejedná o pouhé stisknutí tlačítka a pojďme na to. Pracujeme na skladbách velmi tvrdě, a pak to všechno nahrajeme v tradičním „overdubbed“ stylu. Bicí první, pak rytmické kytary, basy atd. 

Kdo je hlavním skladatelem BLOOD FEAST? Je to Adam? Nebo se podílíte všichni? A kdo má poslední slovo? Mimochodem, musím zmínit i práci druhého Adama na bicí. To je taková palba, ten kluk musí mít v rukách dynamit, ne? 

CJ Scioscia: Adam je hlavní skladatel. On je výchozí bod a DNA Blood Feast, ale na dalším albu toho přispívám mnohem víc. Adam Kieffer (AK) je skvělý bubeník a je radost s ním hrát. Je velmi metodický ve způsobu, jak dát své party dohromady, což fanoušci uslyší mnohem víc na příští nahrávce. 


Nedávno jsme dělali rozhovor s německými PROTECTOR a veterán Martin Missy nám říkal, jaké je skvělé zase vidět na koncertech mladé kluky v otrhaných džískách. Thrash metal zažívá nový boom, alespoň tady u nás v Čechách. Jak to vypadá u vás v USA? A ještě jedna věc, zkus prosím porovnat současné koncerty s těmi v devadesátých letech. Je to velký rozdíl? 

CJ Scioscia: Thrash metalový underground tady v USA stále je, i když se nikdy nevrátí do výšin, které jsme viděli v polovině 80. let, ale je to rozhodně lepší než v 90. letech. 

Přiznám se, že mám ještě několik snů, které si chci ještě splnit. Chtěl bych třeba vidět naživo AUTOPSY. No a pak taky BLOOD FEAST. Hrajete ale vůbec v Evropě? Všeobecně, jste spíš kapela, co hodně a ráda koncertuje nebo si pečlivě vybíráte? 

CJ Scioscia: Budeme v Německu v Hamburku v listopadu na „True Thrash Festu“. Rádi bychom si zahráli více, ale z nějakého důvodu nás jiné festivaly neoslovily, abychom si tam zahráli. Jedním z nich je třeba Obscene Extreme v České republice. Pořád si nad tím drbeme hlavy. 


Asi se mnou budeš souhlasit, že váš label Hells Headbangers Records odvádí skvělou práci. Ti kluci mají úplně stejný vkus na kapely jako já! Mimo CD vydávají i vinyly, kazety. My fanoušci jsme doslova nadšení a pokud je jednou potkám, tak jim vyseknu hlubokou poklonu, ale jak vidíš jejich práci ty, z pohledu kapely? Jste spokojeni? A jak jste se dali vůbec dohromady? 

CJ Scioscia: Kopeme za Hells Headbangers!! Jsou to skvělí lidé a jejich úsilí, které vkládají do své značky, je neúnavné. Jsme spokojeni s tím, co pro nás udělali. 

Asi se nespletu, když napíšu, že na tom budete hodně podobně jako já. Přes den člověk pracuje, aby uživil rodinu a jakmile to jen trošku jde, tak se věnuje metalu. Vybral jsem si, stejně jako vy, ten opravdový, reálný, špinavý. Potkal jsem díky tomu spoustu skvělých lidí. Držíte jako kapela pohromadě? Myslím tím teď, jestli zajdete jen tak na pivo, pokecáte? Mám poslední dobou pocit, že všichni okolo (třeba v práci) jen čumí do mobilů a pak neví, co si říct. 

CJ Scioscia: Rozhodně si vzájemně užíváme naši společnosti a jsme parta přátel. Sem tam se objeví nějaké napětí, tak jako všude, ale ty zábavné časy daleko převyšují ty negativní. 

Hrajete starý prašivý thrash metal. A hrajete jej přesně podle těch starých postupů, které mám tolik rád. Jenže doba se změnila. Máme spoustu nových technologií, samozřejmě internet, který je dobrý sluha, ale špatný pán. Co se pro vás změnilo jako pro kapelu? Museli jste se nějak přizpůsobit, změnit na něco názor? Už třeba jen to, že dnes může každý komentovat (vyjádřit se, plivnout) všechno, aniž by tomu rozuměl, si vyžaduje úplně jiný přístup. 

CJ Scioscia: Přistupujeme ke všemu tak oldschoolově, jak jen to jde. Tak jsme byli vedeni, takže to tak vždycky zůstane. Přizpůsobili jsme se novým způsobům. Musíš, jinak zůstaneš v prachu. Ale všech pět z nás má dobrou rovnováhu mezi oběma světy. 


Minulý rok jsem se hrozně těšil na vaše EP „Chopper, Sliced and Diced“, ale je tam jen jeden nový song. Další jsou, jestli se nepletu, jen znovu nahrané skladby odněkud z živého vystoupení v Japonsku. Novinka mě sice pořádně navnadila, ale chtělo by to nové dlouhohrající album. Bude? A pokud ano, tak kdy? Skládáte? Navnaď nás prosím trošku! 

CJ Scioscia: Je to tak, jak říkáš. EP CHSD mělo jen jednu novou skladbu. Ale tak to mělo být, protože "Concubine" je docela masakr. Adam chtěl znovu nahrát ostatní skladby, které tam jsou zahrnuty. Ty čtyři skladby - "Hunted Stalked And Slain", "Darkside", "Bluff" a "Chemically Imbalanced" - nikdy nezněly lépe. Když k tomu přidáš živák "By The Slice", tak je to dost mazaná nahrávka. Další album je téměř připraveno k nahrávání. Před pár měsíci jsme skladby demontovali a tvrdě je nacvičovali. Možná bychom mohli začít nahrávat v červnu a doufejme, že to bude zmixováno do konce roku. Bude celkem 10 skladeb - 9 pro vinylovou verzi, přičemž ta desátá bude bonusová skladba jen na CD. Adam napsal 7 skladeb a já jsem napsal 3. Jedna z mých skladeb je instrumentální a to bude ona bonusová skladba. 

Na závěr bych vám chtěl moc poděkovat za muziku, kterou děláte, za rozhovor a vůbec za všechno. Je hrozně příjemné slyšet i v dnešní době pravý nefalšovaný poctivý thrash metal! Ať se vám daří ve všech směrech a pevně věřím, že vás konečně uvidím naživo. Máte u mě pivo! Děkuji moc! 

CJ Scioscia: Mockrát díky za rozhovor Jakube! Doufám, že se příští rok dostaneme do Čech a ty nás konečně budeš moct vidět naživo! Na zdraví ... „DRINK THE BLOOD OF EVERY CORPSE!!“ 


about BLOOD FEAST on DEADLY STORM ZINE/ o BLOOD FEAST na DEADLY STORM ZINE:
Share this games :

TWITTER