DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 30. srpna 2019

Home » » Recenze/review - HORRIFIC DEMISE - Excruciating Extermination (2019)

Recenze/review - HORRIFIC DEMISE - Excruciating Extermination (2019)


HORRIFIC DEMISE - Excruciating Extermination
CD 2019, Comatose Music

for english summary please scroll down

Existuje nepřeberné množství způsobů mučení, díky kterým z vás dostanou i to, co nevíte. Jsou hojně dodnes používány, v tomhle středověk opravdu neskončil. Představte si své nebohé tělo, přivázané na kovové židli. Studená kobka, tma a kapky vody, pomalu odkapávající ze stěn. Výslechy trvaly dlouhou dobu, vaše krev na podlaze ještě nezaschla. Už ani netušíte, kdo jste a za co vlastně bojujete. Jste rozhodnuti se přiznat ke všemu. Smrt nakonec není vůbec špatné řešení.

Když jsem začal postupně poslouchat novou desku šílenců HORRIFIC DEMISE, vzpomněl jsem si na několik posledních zpráv o mučení vězňů. Jakoby byly do nahrávky nakomponovány ohavnosti celého tohoto světa. Ošklivost, temnota, chlad a odkapávající krev, to je, oč na tomto death metalovém albu běží. Riffy mi vyřezávají ze zad pruhy kůže a bicí jsou solí, která je mi následně sypána do ran. Není divu, kapela je tvořena členy GORGASM a NECROTIC DISGORGEMENT. 



"Excruciating Extermination" je brutálním debutem, stylově hozeným až někam k IMMOLATION, SUFFOCATION, INCANTATION, LIVIDITY, DEICIDE. Je ohavně hnijící mrtvolou, mokvajícím kusem masa, které vám před chvílí vytrhli z těla. Deska má velmi dobrý zvuk, klasicky "hnusný" obal a spoustu dobrých nápadů ve skladbách. Klasické postupy, tradiční výrazivo. Mám to v tomto stylu takto asi nejraději, tak jsem více méně spokojený. Songy sice nejsou ničím překvapivé ani výjimečné, ale o to tady ani nejde. Hlavním cílem je rozdrtit vám obličej na masokostní kaši. Píšu to pořád, poctivý death metal musí bolet a to umí HORRIFIC DEMISE na výbornou. Nevím, kolikrát jste měli hlavu ve svěráku, kolikrát vám navrtávali lebku, kolik rozžhavených jehel vám bylo zabodnuto přímo do mozku, ale pokud chcete tohle všechno zažít, tak neváhejte ani chvilku. Tahle prvotina vám vyčistí hlavu jako ta nejhrubší kyselina. Připomene vám syrová rána ve vaší kobce, natahování na skřipec i trhání nehtů. Skvělý death metal, u kterého vás budou pitvat zaživa!


sumarizace:

Před letošní novinkou "Excruciating Extermination" maniaků HORRIFIC DEMISE se klaním až k zemi. Je totiž po okraj naplněná žhavými, pálivými nápady, které vyvěrají ze samé podstaty death metalu. Skladby mají neskutečné množství vrstev a působí jako samotná symfonie zla. Ano, takhle nějak by hráli skladatelé vážné muziky, pokud by se rozhodli pro extrémní smrtící kov. Šílené nápady je možné potkat na každém kroku. Pánové si zároveň ponechali schopnost složit syrové a nekompromisní motivy. Album neskutečně řeže, pálí, transformuje samotnou smrt v čistou bolest. Je jako řeka, plná hnijící krve, která teče sice pomalu, ale s o to větší jistotou zničí vše živé. Na desce je možné pozorovat doslova erupci nápadů. Přesto není nic zbytečně komplikované a HORRIFIC DEMISE se povedlo vyhnout zbytečným exhibicím. Všechno sedí na svém místě a z nahrávky se tak stává hodně ostré koření. "Excruciating Extermination" je pro mě na dlouhou dobu jedno z nejposlouchanějších brutálních alb vůbec. Reálný death metal, který nepostrádá temnotu a je zahraný s neskutečnou silou! Masakr plný temné přitažlivosti!


Asphyx says:

I bow down to this new album "Excruciating Extermination" by maniacs HORRIFIC DEMISE. It is full of hot, spicy ideas which spew from the death metal itself. The songs have unbelievable amount of layers and they feel like a symphony of evil. Yes, this is how would classical musician played if they would decide to play death metal. Mad ideas are everywhere on this album. However these gentlemen still have their ability to compose raw and uncompromising motives. This album cuts unbelievably, it burns, and it transforms the death itself into a clear pain. Like a river full of rotting blood which although flows slowly it will kill everything live on earth for sure. These guys managed to avoid some unnecessary exhibitions on this album. Everything is on its place so this album is like a very hot spice. "Excruciating Extermination" is one of my most played brutal albums at all for a very long time. Real death metal which doesn´t lack of darkness and it is played with an unbelievable power! Massacre full of dark attraction!


Line-up: 
Matt Bishop - Guitars
Anthony Voight - Vocals
Tony Tipton - Guitars
Kyle Christman - Drums
Phil Good - Bass


Share this games :

TWITTER