DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 8. srpna 2019

Home » » Recenze/review - MYLINGAR - Döda Själar (2019)

Recenze/review - MYLINGAR - Döda Själar (2019)


MYLINGAR - Döda Själar
CD 2019, Amor Fati Productions

Byl jsem jednou v galerii a díval se na obrazy plné smrti. Malíř pravděpodobně chtěl vyjádřit několika způsoby veškerý hnus světa. Chtělo se mi zvracet, bylo to hodně nechutné. Účelem asi bylo jít za hranu, šokovat, zanechat stopu. Měl jsem pocit, že všechna ta zvěrstva z obrazů slezou a budou mě pronásledovat. Ožijí výplody chorého mozku. Utekl jsem, měl několik dní noční můry a pak si myslel, že už je všechno pryč.

Omyl byl pravdou, pustil jsem si totiž nedávno nahrávku švédských death/black metalistů MYLINGAR a všechno se mi vrátilo zpět. Veškeré představy, zlé sny, špatnosti, hnus a špína. Najednou jsem měl znovu pocit, že peklo opravdu existuje. 



Když zvracíte krev, tak vás to většinou vyděsí. Dalo by se také napsat, že nová deska "Döda Själar" má na mě až psychologický efekt. Pomocí hnisu, špíny, energie, zběsilého zvuku, absolutně devastujících riffů a vokálu je na posluchače vyvíjen neskutečný tlak. Tady nejde o přehlednost, ani srozumitelnost, zde se odehrávají vaše nejtemnější představy. "Döda Själar" patří mezi desky, které nahánějí strach už ze své podstaty. Nebude pravděpodobně pro každého, ale to také není účelem. Vše je podřízeno jedinému. Zničit vás, rozsekat, podmanit, zapálit a popel pak smíchat s krví a vypít. Budete donuceni vykopat si vlastní hrob, ulehnout do něj a potom vás zasypou šílenou lavinou surových riffů, totálně odlidštěnou atmosférou. Ano, jedná se o pohřbení zaživa. Tak si jej užijte, opakovat jej letos už asi nebudete. Absolutně blasfemický black death metal s totálně devastujícím účinkem! Inferno!



sumarizace:

MYLINGAR poslali do světa desku žhavou jako láva, vytékající ze samého pekla. Spaluje vše živé a přináší jen bolest a utrpení. Připomíná apokalyptické filmy, ve kterých zůstane naživu jen pár osamělých duší. Jinak je všude jen nekonečná prázdnota, tichý smutek a strach. Maniaci ze Švédska jsou jako přírodní katastrofa, vichřice nebo tsunami. Jsou nekompromisní v tom, co hrají, nepřístupní a pozvali nás na dlouhou procházku mezi duše zemřelých. Když přistoupíte na jejich hru, můžu vám slíbit jen nekonečnou bolest a zatracení. Budete se smažit ve vroucím oleji, budou vám vytrhány všechny zuby, odstraněny vlasy i duše. Zůstane jen nebohé a slabé tělo. Když vám pak tahle nákaza pronikne do krve, stanete se pokornými sluhy této smečky a jediným smyslem vašeho života bude nekonečné bloudění s jejich CD na prsou. Death blackové album, které může způsobit slabším povahám srdeční infarkt. Nekonečná blasfemie lidské mysli. 

Asphyx says:

MYLINGAR sent into the world a record hot like lava flowing from the hell. It burns all the living and brings pain and suffering only. Maniacs from Sweden are like a natural disaster, storm or tsunami. They are uncompromising in what they are playing, inaccessible, they invite us for a long walk among the souls of the dead. MYLINGAR went to school, perhaps to Beelzebub himself. They were attentive and industrious students. Set the dirt and human evil to music isn't easy. MYLINGAR did it. Death black metal album, that can cause heart attack to weaker natures. Never-ending blasphemy of human mind.


TRACKLIST
1. Obalansen (4:56)
2. Nedstigningen (5:08)
3. Offret (4:45)
4. Bländningen (5:36)
5. Mållösheten (4:38)
6. Giftet (5:16)
7. Förlusten (10:16)

Share this games :

TWITTER