DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 28. srpna 2019

Home » » Recenze/review - SACRED REICH - Awakening (2019)

Recenze/review - SACRED REICH - Awakening (2019)


SACRED REICH - Awakening
CD 2019, Metal Blade Records

Stále, i po těch 32 letech poslechu metalu, mě hrozně baví si nasadit sluchátka na uši a procházet se ulicemi. Nastoupíte do tramvaje a slečna před vámi jakoby se kývala do rytmu. Cítíte chvění města, připomíná to celé živý, neustále se měnící organismus. Vy si k tomu přehráváte nějakou dobrou desku (a novinka amerických thrasherů SACRED REICH bezesporu dobrým albem je). Užíváte si ten pocit, že jste spojeni s hudbou v jeden celek. Někdy máte radost, jindy jste smutní, naštvaní, ty emoce jsou hrozně důležité, jinak by se jednalo o mrtvou nahrávku. 

Těšil jsem se moc, nezapírám, vždyť SACRED REICH patřili k jedněm z mnoha, kteří nám kdysi utvářeli pohled na muziku jako takovou. Nová deska sice není takovou peckou jako třeba "Ignorance" (1987), ale s klidem přede mnou obstojí. Pro mě je hrozně důležité, že si album užívám, že se mnou něco dělá, že mám chuť si jej poslechnout znovu. Mám sice trošku obavy, že se brzy oposlouchá, ale to nechme budoucnosti, psát svůj názor třeba po roce by nemělo moc význam. 



Každopádně si myslím, že je "Awakening" slušnou deskou. Líbí se mi velice vkusně a umně vložená sóla, nemám žádných námitek ani proti zvuku a obalu. Některé motivy mi sice trošku splývají dohromady, ale vem to čert, buďme rádi, že jsou SACRED REICH zpět. Je slyšet, že šli pánové do studia s chutí, že si chtěli skládání užít. Myslím, že u spousty fanoušků zafunguje především hlavně nostalgie. Koneckonců tento pohled bude stejně nejčastější, není na tom vlastně vůbec nic špatného, solidní řemeslo je potřeba ocenit a pro koho jiného by taky kapela měla hrát, než hlavně pro své příznivce? Netvoří se zde dějiny, neotáčí se kormidlem času, ale pokud jako já potřebujete momentálně nějakou dobrou muziku do sluchátek, protože je ranní cesta do práce moc dlouhá, tak rozhodně neváhejte. Když totiž půjdete ulicí, tak vám nebude vůbec vadit, že album občas ztrácí na síle a výrazu. Staří pánové nahráli zkrátka album pro všechny věrné, kteří jim ledacos odpustí. Jak říkám, thrash na pohodu a taky, vždyť ho hrají SACRED REICH. Budiž nám přáno, amen.



sumarizace:

"Awakening" není určitě dokonalým albem. Má spoustu mušek, v některých momentech je nevýrazné a monotónní. Jenže přátelé, tohle je metal a v něm záleží také na přístupu, na schopnosti zaujmout. Jsem starý pes a přes všechny rozumné kritické výtky pořád v nahrávce cítím ostré kousky skla. Nahrubo nasekané, rozmělněné a rozdrcené tlakem. Thrashové postupy plné klasiky, melodické vsuvky, rebelie. Chce to malý klub, totální nasazení a smrt v očích. Pak pochopíte. Slyším ze skladeb takovou tu poctivou energii. Mám při poslechu stavy, kdy jsem jen pytlem plným kostí. Američtí thrasheři do mě mlátí basebalovou pálkou a já jsem za to ještě vděčný. Solidní thrash metal!



Asphyx says:

"Awakening" is certainly not a perfect album. It has a lot of "flies", in some moments it is insignificant and monotonous. But friends, this is metal and it also depends on attitude, on the ability to engage. I'm an old dog and despite all the complaints I still feel sharp pieces of glass in that record. Roughly chopped, grinded and crushed by pressure. Classic thrash precess, melodic parts, rebellion. It wants a small club, total deployment and death in the eyes. Then you will understand.  I hear from the songs such an honest energy When listening to a album so I am feeling like a bag full of bones. American thrashers s hit me with a baseball bat and I'm still grateful for that. Solid thrash metal!



tracklist:
1. Awakening 
2. Divide & Conquer 
3. Salvation 
4. Manifest Reality 
5. Killing Machine 
6. Death Valley 
7. Revolution 
8. Something to Believe

band:
Phil Rind - Bass, Vocals
Wiley Arnett - Guitars
Dave McClain - Drums
Joey Radziwill - Guitars

Share this games :

TWITTER