DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 16. října 2019

Home » » Recenze/review - INCARDINE - Seeds of Doom (2019)

Recenze/review - INCARDINE - Seeds of Doom (2019)


INCARDINE - Seeds of Doom
CD 2019, Bone Records

for english summary please scroll down

Poslední dobou si říkám, jak je dobře, že jsem si svůj hudební vkus tvořil na konci osmdesátých a na začátku devadesátých let. V té době totiž vznikalo nepřeberné množství kapel, které tvořily to nejlepší, co kdy v metalu vzniklo. Ty velké, všeobecně známé, jsou dodnes opěvovány a uznávány. Je tu ale i řada smeček, které dostaly do povědomí jen několika málo fanouškům. Prolezl jsem za svůj život spoustu katakomb, toulal se po hřbitovech, ale o švédských INCARDINE jsem nikdy neslyšel. Možná kdysi, jen pár vět, nevím, nepamatuji si.

Není divu, kapela vydala jen dvě demonahrávky v roce 1992. Potom nahrála o rok později celé album "Seeds of Doom", ale nikdy jej nevydala. Až letos. Berme tedy tuto hudbu jako vzpomínku na doby, kdy měl každý metalista dlouhé vlasy, koženou bundu, džínovou vestu a kazety se posílaly na výměnu. Ano, tenhle zásek je hlavně o vzpomínkách, pro posluchače, kteří rádi neustále objevují ukrytá zákoutí undergroundu.



"Seeds of Doom" je i v dnešní době dílem, které má co říct. Zastaralý zvuk, i postupy, spousta odhodlání, hniloby, touha roztrhat své fanoušky muzikou na kusy. Tohle všechno zde najdeme v míře vrchovaté. Samozřejmě spousta mokvajících textů. Zkrátka pravý a ryzí death metal, který se za mého mládí hrával a který mi dodnes koluje v krvi. Bez kompromisů, s temnou jiskrou v oku. INCARDINE, i když jsou ze Švédska, tak nechřestí kostmi, jak je to v jejich zemi zvykem, ale spíše se dají přirovnat spíše k holandské a německé scéně. Samozřejmě s americkým přídechem. Pánové tenkrát odvedli velmi dobrou hrobařinu, u které vstávají mrtví z hrobů. Padla kosa na kámen, Smrt je cítit ze všech skladeb bez výjimky. Strávil jsem s deskou celý jeden víkend, věnovaný toulkám se starými deskami a mohu s čistým svědomím říct, že mě nahrávka opravdu baví. Je dobře, že se pořád najdou lidé, které podobná alba vydávají. Smrt má nové jméno - INCARDINE! Doporučuji!


sumarizace:

"Seeds of Doom" je deskou, která vás opravdu vezme na dlouhý výlet do záhrobí. Už jen perfektně chorobný zvuk mluví sám za sebe. Obal, produkce, tohle všechno dohromady tvoří v jednom celku v podstatě dokonalé album. Nálady jednotlivých skladeb jsou jednou smutné, ledově ostré, jindy zase zcela zničující. Jsem posluchačem, který oceňuje hlavně atmosféru, předané emoce a jako takovému se mi novinka neskutečně líbí. Už od prvních poslechů mi koluje v žilách jako zkažená krev. Stojím po kolena v bahně, topím se, mám halucinogenní stavy způsobené ostrými hroty riffů. Umírám, abych se znovu zrodil a stal se silnějším. Každý si představujeme smrt v různých podobách. Myslím, že tu, kterou na nové desce stvořili INCARDINE, z hlavy jen tak nevyženu. Vynikající death metalové album, po okraj narvané pestrou paletou temných nálad! Skvěle!

Asphyx says:

"Seeds of Doom" is an album, which takes you on a long trip into the other world. Just the perfectly sick sound is talking for himself. Cover, production, this all together form in the one entity precisely excellent album. The moods of a particular track, one time sad, icily sharp and other time absolutely devastating. I am a listener who mostly appreciates the atmosphere, the emotions and in this respect, I really like this record. Already after the first listening, it is streaming in my veins like putrid blood. I am standing in mud; I am drowning. I hallucinate due to the sharp riffs on the records. I am dying for the further resurrection in order to become stronger. We all have a different image about the death. I think that the INCARDINE created such form of death, which will be difficult to get out of my head. Excellent death metal album, which is full of various kinds of dark atmosphere! Great!


TRACKLIST
01. Burst into Fire
02. Physical Repugnance
03. Moment of Connection
04. The Final Verdict
05. No Redemption
06. Everlasting Oblivion
07. Incarnadine Ground
08. Salacious Retribution
09. Danse Macabre
10. In Reveries
11. Sins
12. The Seeds of Doom
13. Blinded Eyes
14. Strucken by Grief

Share this games :

TWITTER