DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 12. června 2020

Home » , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ABSENTATION - Antimatter Rites (2020)

Recenze/review - ABSENTATION - Antimatter Rites (2020)


ABSENTATION - Antimatter Rites
CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down


Jakoby mi někdo dal hlavu do svěráku a postupně ji utahoval. Lebka praská, oči lezou z důlků. Obrovský tlak, mám co dělat, abych se nezbláznil. Stejný pocit mám i z nové desky syrského šílence Salaha Alghalayeeniho, který je sám a jediným členem kapely ABSENTATION. Založena v roce 2003, se třemi dalšími dlouhohrajícími alby na kontě, vás rozdrtí bez slitování. 


Hovořme chvilku o totálním vyhlazení mozku, o devastujících rychlých riffech, o neklidné atmosféře. Tohle všechno na novince "Antimatter Rites" naleznete. Deska na mě působí jako srážka s náklaďákem plným kostí. Zničí vás, zatlačí do země a utrhne hlavu. Občas je sice lehce monotónní, ale vše vyváží nadšení a odhodlání, které jsou ze skladeb cítit. 


"Antimatter Rites" je jako odér, vznášející se nad mrtvým tělem. Svět při poslechu potemněl, album mě vtáhlo do děje, někdo zatáhl krvavou oponu. Není to dokonalé dílo, třeba zvuk by mu slušel průraznější, temnější, ale to nic nemění na tom, že se skladby opravdu dobře poslouchají. Nahrávka se mi usadila ve vnitřnostech, hlodá tam, tepe a pálí. Je opravdová, bez zbytečností. Rozhodně stojí za pozornost. Cítím ze songů neurvalost, nenávist, živočišnost. Je to masakr, který jde rovnou k jádru věci. Ne, nejedná se o nejlepší death metalové album roku, ani neaspiruje do síně slávy, ale je poctivým řemeslem, vyjádřením smrti. Odvrácená strana světa vydala další ze svých nechutných svědectví. Nože jsou nabroušeny, skalpely očištěny od předchozí pitvy. Temná energie vstoupila mezi nás. Brodím se v kalužích krve. Přidávám volume, oceňuji náladu celé desky, riffy zůstávají otisknuty v mé hlavě. Už jste si někdy nechávali vypálit cejch do kůže? Myslím, že je na čase, abyste to zkusili. Ještě předtím si ale poslechněte "Antimatter Rites", abyste byli připraveni. Velmi dobře!




sumarizace:

ABSENTATION působí na scéně dlouhých 17 let a myslím, že si letošní rok nadělili velmi pěkný dárek. Osm skladeb ostrých jako břitva, temných a chladných. Se spoustou zajímavých momentů, s jasně slyšitelným nadšením a odhodláním z hudby samotné. Kapela do toho šla po hlavě, s jasným cílem - všechny nás zabít. Myslím, že se jim to povedlo na výbornou. Nejedná se sice o nic převratného, ani načichlého současným moderním pojetím stylu, ale buďme za to rádi. ABSENTATION hrají tak jak umějí nejlépe. Prašivě, shnile, citují z pradávných učebnic takovým způsobem, že nejde nepodlehnout. Tohle není jen velmi slušné řemeslo, ale spíš tsunami, tlaková vlna, která vás smete z povrchu zemského. Přiznám se, a teď to berte jen čistě jako můj soukromý názor, že já si desku neskutečně užívám, CD pořád dokola protáčím ve svém přehrávači a stále objevuji nové momenty. Podle mě totiž přesně takhle má znít smrt, seknutí gilotinou, veřejná poprava před nadšeným davem. Vynikající death metal, s temně krvavým otiskem!



Asphyx says:


ABSENTATION has been on the scene for 17 years and I think they gave a very nice present to themselves this year. Eight razor-sharp, dark and cold songs. With lots of interesting moments, with clearly audible enthusiasm and commitment to the music itself. The band went straightly into the recording with a clear goal - to kill us all. I think they did it great. Although this is nothing revolutionary, nor influenced by the contemporary modern concept of style, but let's be happy for it. ABSENTATIONs play as best they can. 

They cite ancient textbooks in such a way that one cannot succumb. This is not just a very decent skill, but rather a tsunami, a shock wave that will sweep you away from the earth's surface. I admit it, and now you take it purely as my private opinion but I enjoy the album incredibly, I keep spinning the CD over and over in my player and constantly discovering new moments. For me, that's exactly how death metal should sound, slashing of the guillotine, public execution in front of an enthusiastic crowd. Excellent death metal, with a dark blood print!




Tracklist:
01. Quantum Nothingness
02. Echoes Of Distant Atronomical Giants
03. Cosmological Self Initiation
04. Dark Matter Requiem
05. The Velocity Of Relativity Talisman
06. Antimatter Rites
07. A Cosmological Curse Of A Dying Verse
08. Gravitational Singularity

band:
Salah Alghalayeeni: All instruments and vocals

Share this games :

TWITTER