DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 19. července 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - HEBOÏDOPHRENIE - Cannibalism for Dummies (2020)

Recenze/review - HEBOÏDOPHRENIE - Cannibalism for Dummies (2020)


HEBOÏDOPHRENIE - Cannibalism for Dummies
CD 2020, Great Dane Records


for english please scroll down


Lákalo jej to už hodně dlouho. Přečetl si spoustu literatury. Teď už byl rozhodnutý. Musí ochutnat lidské maso. Zajímavé bylo, kolik se mu ozvalo potencionálních obětí. Stačilo jen kývnout a připravit přísady. Zpočátku byl mírně zklamán. Jedl už lepší. Ale zase ta výjimečnost. Okamžik, který se už nemusí opakovat. Vždyť co může být krásnějšího, než překračovat zakázané hranice? O něčem bych věděl. Třeba takoví HEBOÏDOPHRENIE, kteří o podobných záležitostech hrají. A je to bez bolesti.

Tedy vlastně, ona jejich prvotina "Cannibalism for Dummies" taky tak trošku bolí, ale jinak, o hodně příjemněji. Jestli mi tedy rozumíte. Pokud posloucháte death metal s lehkých nádechem deathcore, tak byste měli. Album je totiž výborné. A to říkám, jako člověk, který se každý den proplétá nekonečnou řadou demonahrávek, desek s nesmyslným zvukem. Novinka je velmi osvěžující a pestrá. A vůbec mi nevadí, že se podává syrové lidské maso. V tomhle podání mi chutná a to moc!



Nebudu vás příliš zatěžovat přirovnáním k jiným kapelám, zrovna u HEBOÏDOPHRENIE je lepší, pokud si názor uděláte sami (malou nápovědou ale mohou být třeba ABOMINABLE PUTRIDITY, ABORTED, DYNG FETUS, WHITECHAPEL). Mě osobně na nahrávce doslova fascinuje neklidná atmosféra. Jakoby se náš hlavní hrdina z úvodu již vydal na lov. Napětí, pnutí, tajemno, temnota, chlad, surovost, tohle vše zde naleznete. Navíc působí deska velmi kompaktním dojmem a opravdu skvěle se poslouchá. Sám moc death core nevyhledávám, ale zde je dávkováno spíše jako zákusek. Hlavním směrem je pořád klasický death metal, který doslova řeže, pálí, hněte, drtí. Skladby utečou jako krev stříkající z tepny, vy se ani nenadějete a je konec. A chcete znovu. Víc masa, víc nahlas, víc melodií. Na rovinu píšu, že jsou pro mě tihle Francouzi takovým malým soukromým objevem. V mé sbírce se budou i po letech myslím velmi dobře vyjímat. Tento počin je totiž takovým velmi příjemným dezertem, který ocení opravdoví gurmáni. Už dlouho jsem neslyšel album, kde by všechno takhle krásně sedělo pohromadě. Plus ten obal, který je kouzelný. Masakr pro fajnšmekry!




sumarizace:


Prvotina francouzských death metalistů by s klidem mohla sloužit jako hudební kulisa k vyšetřování nějakého hodně morbidního násilného činu. Už jen obal od šílence Bastien Jez dává tušit mnohé. HEBOÏDOPHRENIE přicházejí s deskou, která bude vaší noční můrou, přitažlivým stínem, který vám pronikne hluboko do mysli. 


Přiznávám, že jsem velmi mile překvapen. Je slyšet, že si HEBOÏDOPHRENIE dali s novinkou velký kus práce. Základem je tradiční, klasický death metal, který vás rozhoupe a přesvědčí. Líbí se mi, že kapela do svých skladeb umně vložila i modernější prvky (ano, i deathcore a složitější melodie). Songy jsou tak nebývale pestré, zajímavé, propracované a poslouchám je s krvelačnou chutí. Po delších setkáních si jednotlivé motivy pamatuji, jsem jimi stržen a usvědčen z morbidní vraždy. "Cannibalism for Dummies" devastuje, je temné, šílené, velmi dobře složené album. Skupina se vyhnula zbytečným technickým ekvilibristikám, sází spíše na přímé údery kladivem do vaší hlavy. Jsem znovu na místě činu, ohledávám mrtvolu. Sem všichni patříme. Brutalita ovlivněná ABOMINABLE PUTRIDITY, ABORTED, DYNG FETUS, WHITECHAPEL, ale hlavně smrtí v jejích nekrásnějších podobách (ano, nic nového, ale já si rád užiji i dobré řemeslo, když má v sobě poctivou temnou energii). Chtěli jste masakr a záhubu? Máte je mít. A to společně na jedné nahrávce. Rád budu znovu a opět vstupovat do místnosti plné děsu! Masakr, krev, smrt!



Asphyx says:


The novelty of French death metallers could quietly serve as a musical backdrop for investigating a lot of morbid violent acts. Just the cover of the madman Bastien Jez gives a lot of insight. HEBOÏDOPHRENIE comes with an album that will be your nightmare, an attractive shadow that penetrates deep into your mind.


I admit that I am very much surprised. It can be heard that HEBOÏDOPHRENIE gave a great deal with the news. The basis is traditional, classic death metal that will make you feel and convinced. I like the fact that the band artificially added more modern elements (yes, deathcore and more complicated melodies). Songs are so unusually colorful, interesting, sophisticated and listening to them with bloody taste. After long meetings, I remember each motif, I was torn and convicted of morbid murder. "Cannibalism for Dummies" devastates, it is a dark, insane, very well composed album. The band avoided unnecessary technical equilibrium, but rather relies on direct hammer blows into your head. I'm back at the crime scene, looking at the corpse. We all belong here. Brutality affected by ABOMINABLE PUTRIDITY, ABORTED, DYNG FETUS, WHITECHAPEL, but mainly by death in its most beautiful forms (yes, nothing new, but I like to enjoy the good craft if it ha s a fair dark energy inside). Did you want a massacre and a disaster? You have them. And this together on one recording. I'd love to come back and again into a room full of horror! Massacre, blood, death!


tracklist:
1. Intro
2. HFC (Human Are Fucking Cooked)
3. Beheaded
4. Flush The Meat
5. Techno Messiah
6. Bleeding Love
7. Interlude
8. Hipster Slaughter
9. 2064
10. Left Half Dead
11. The Last Breath

band:
Eric (.:: Abyss ::.) : Lead Guitar
Mickael Béarnais : Lead Guitar
Rémy : Bass / Backings
Matthieu (Crush) : Drums
Loic (...W...) : Vocals

Share this games :

TWITTER