DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 24. srpna 2020

Home » » Recenze/review - KAAR / MURDER INC.

Recenze/review - KAAR / MURDER INC.



KAAR / MURDER INC.
CD 2020, Support Underground

for english please scroll down

Potkali se v thrash metalovém podzemí. Čeští KAAR MURDER INC.. Na letošním splitku. S obalem, který je tak nějak proti církvi. Proti křesťanství. A k tomu směřuje vlastně i moje jediná výtka. Zrovna tohle náboženství mi zase jako takové zlo poslední roky nepřipadá. Nad těmi několika pedofilními kněžími sice nelze přimhouřit oči, ale jsou na světě myslím zcela jiné problémy. Ale tak, proti gustu žádný dišputát. Ono tedy celkově, obě kapely zpívají česky a někdy to zrovna není úplně to pravé ořechové. Osobně si dokonce myslím, že by jim slušela víc angličtina, protože v našem rodném jazyce se o hodně hůře frázuje.



Recenzované smečky si poctivým koncertováním získaly nemálo mladých thrasherů. To, co my jsme kdysi prožívali na konci osmdesátých let a počátkem devadesátých let, se snaží vrátit. A to jak hudebně, tak celkovou stylizací. Je to prostě retro jako řemen a navíc velmi slušně zahrané. K provedení CD, zvuku, ani produkci nemám v podstatě žádných připomínek - dobrá práce po všech stránkách. Ale pojďme od věcí, které si sami můžete dohledat během několika minut na profilech kapel, k hudbě samotné.



KAAR:


Jsou pořád neučesaní a špinaví. Taková poctivá řekněme klasika (staří KREATOR jsou dle mého slyšet asi nejvíce). Melodie, vyřvávané texty, vše je v pořádku. Občas sice v některých momentech spadne trošku řetěz a chvilku trvá, než se zase kopne do vrtule, ale to opravdu jen chvílemi. Navíc, hudba KAAR stejně nejvíc vynikne hlavně naživo. V riffech je ta správné rebelie, která patří k thrashi jako k mrtvému zimník. Nezbývá než přidávat volume, ale ještě raději se točit v moshpitu a protože český fanoušek textům rozumí, může si i hlasivky vyřvat. KAAR sice nepřekračují v ničem mantinely stylu, ale to co dělají, dělají dobře. Celkově pak patří ve stále probíhající retro thrashové vlně k tomu lepšímu. Zkrátka a jednoduše poctivě odvedená práce, kterou lze fanouškům stylu jen doporučit. Osobně mi trošku chybí nějaký přesah, zajímavější koření, ale to jsou jen drobnosti. Koneckonců, naživo se to stejně všechno ztratí v kotli. Velmi dobře.

Asphyx says:


KAAR will grind you to dust, force you to eat it then they will dance on your grave. If you, like me, have latent teeth of pretense, lies and deceit, you will also be thrilled. The songs have a true black spark. This is raw metal, forged from the finest alloys. Raw iron formed by darkness and cooled in rainy graves. Kick the door, tear the chains, send everyone to hell! Be a rebel who lives fast and dies young. At least you won't have to be ashamed of your deathbed. Excellent album that seized deep under my skin! The sear was burned! Thrash metal!



MURDER INC.:


MURDER INC. mě baví o trošku víc. Možná jak jsou surovější, více nekompromisní. Sednou mi víc i texty a vlastně i zvuk. Pocitově dostávám od kapely i víc energie, songy pořádně tlačí a řežou. Když si potom projedete diskografii kapely, je hodně slyšet, jak se pánové neustále zlepšují. Je to kopanec přímo do ksichtu, bez vytáček a zbytečností. Nevím proč, ale poměrně často si při poslechu vzpomenu na staré DEBUSTROL. Ten tlak je hodně podobný. Když se rozhlédnete po všech těch nejen českých mladých kapelách, které to drtí hezky postaru, tak patří MURDER INC. ke smečkám, které stojí rozhodně za pozornost. Myslím tím teď co se týká nápadů a takové té pověstné jiskry a feelingu, která odlišuje dobré desky od těch špatných. Sem tam sice kapela sklouzne k monotónnosti, pro "nethrashera" to opravdu není, těm to bude připadat "všechno stejné". My ale víme své. A mě tak nezbývá nic jiného, než zvednout všechny uříznuté prsty do paroháče a pořádně zahrozit. Je to prostě pořádná thrashová jízda, která vás doslova strhne. Baví mě to a vřele doporučuji!


Asphyx says:


The songs are well-considered; I can find a memorable moment in each of them. At the same time, the new album does not lack the spontaneity, liveliness and desire to destroy everything living within a few kilometers. Music MURDER INC. is for me a record that settled in my head for some time. I like to come back to listen to this record. It is nothing new or groundbreaking, but we have different bands here to bring something new. Thrash metal sharp as a razor!




tracklist:

KAAR:
Sodoma Gomora
Nic nám neni svatý
Gehen zur Wand
Potomci zrazeni církví

MURDER INC.:
In Troll
Anal Canal
Pól chladu a krutosti
Průmyslová smrt
Totální válka


bands:

KAAR:
Kouďák - baskytara
Honzus - kytata
Ozz - bicí
Tomo - kytara, vokály

MURDER INC.:
František "Fanda" Čepela - bicí
Petr "Pete" Janovský - baskytara, kytara, vokály
Lukáš Mandík - kytara



Share this games :

TWITTER