DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 31. srpna 2020

Home » » Recenze/review - SYNAPSE FAILURE - Submissively Welcome Death (2020)

Recenze/review - SYNAPSE FAILURE - Submissively Welcome Death (2020)


SYNAPSE FAILURE - Submissively Welcome Death
CD 2020, Support Underground


for english please scroll down


Něco málo vody už z tohohle kohoutku odkapalo. Sedím na okraji vany a sleduji jednotlivé kapky. Chladné dlaždice mě studí do nohou a kolem páteře mi projíždí mráz. Mám odejít bez rozloučení? Bez dopisu, ve kterém bych vysvětlil svoje pohnutky? Pořád nejsem rozhodnutý. Břitva leží na kamenném umyvadle. Vše je připraveno. Poslední nádech, mé ruce se třesou. Je to přeci jen životní rozhodnutí, připadám si směšně. Kdyby jen všichni věděli. Ne, ještě ne, ještě si dneska něco poslechnu.

A tak jsem se od čtení knihy s podobným příběhem dostal až k nové desce slovenských SYNAPSE FAILURE. Staří, zkušení bardi se zde sešli, aby nahráli death metalové dílo, ve kterém se ale nebojí ani výletů do grindu a blacku. 




Riffy jsou ostré, kapela se snaží být pestrá a vlastně se jim to i daří. Některé momenty jsou zajímavé, jiné již méně, jako celek je album ale dobré. Dobré se vším, co k tomu patří. SYNAPSE FAILURE netvoří nic nového, ani převratného, nijak se nesnaží o nějaký přesah. Myslím, že je to dobře. Často bývá slušné řemeslo lepší, než mnohdy marné pokusy o progresi. "Submissively Welcome Death" je rozhodně albem, které potřebuje čas. Jednotlivé momenty, různá zákoutí, shnilé chuťovky, vylezou na povrch až po nějaké době. Musíte být fanoušek death metalu, ale zároveň mít také fantazii, pak myslím, že budete spokojeni. Smrtící kov má být svým způsobem nepříjemný, musí tepat, jako čerstvě proříznutá tepna. SYNAPSE FAILURE nahráli slušnou desku, která se dobře poslouchá. Moc se mi nelíbí obal, ale třeba zvuk je v pořádku. Někdy jsou pánové možná až moc monotónní a stereotypní, ale to jsou jen drobnosti. Když to vezmu kolem a kolem, tak vlastně nemám žádných zásadních připomínek. Napadá mě slovo solidní, ale to je málo, asi bych ve svém hodnocení i trošku přidal. Myslím, že zápěstí maniaka z úvodu zůstane ještě nějaký čas neporušené. Pořád je co poslouchat. 




sumarizace:

Albu možná chybí kousek nějakého neotřelého koření, nějaký lépe zapamatovatelný nápad. Kapela, pokud se chce dál vyvíjet a zlepšovat, by měla příště přeci jen trošku víc zapracovat na originalitě, možná i zajímavější produkci. Jinak ale nemám s deskou absolutně žádný problém. A to je možná trošku špatně. Skupina, jako by se trošku bála se odvázat, pustit se do něčeho nového, zajímavějšího. Uvidíme příště, třeba nás překvapí. Cesta, kterou si SYNAPSE FAILURE vytyčili a po níž jdou, není vůbec lehká, podobně znějících smeček je dnes deset na jednom uříznutém prstu. Jinak se ale jedná o velmi dobré, slušně poslouchatelné album, které vám nakope zadnice. Solidní pojetí death metalu, dobré nápady a uvěřitelné nasazení ale dělají z téhle desky hodně chutnou krmi. S nahrávkou tak nemám žádný zásadní problém. Všechno hezky odsýpá, má to drive i sílu. Jen tak dál! Velmi solidní album!


Asphyx says:
This album is lack of some piece of interesting spice, something more memorable idea. This band should work more on originality of themselves and maybe on their production if they want to be better and developed. But I have no other problems with this album. And maybe that´s the problem. The band seems to be afraid to go crazy and try something new, more interesting. We´ll see next time and maybe the band will surprise us. The road where these guys SYNAPSE FAILURE go is not easy at all because there is more than 10 bands on every chopped finger which sounds similar. But this is a very good and easy to listen album which would kick your ass. Solid type of death metal, good ideas and believable ideas makes this album very good as a tasteful meal. I don´t have any big problem with this album. Everything flows and it has a drive and power. Good job! Very solid album!


tracklist:
01. Picture Of Innocence (Intro)
02. In A Sick Brain
03. Blood And Scream
04. Mr. Fritzl
05. Submissively Welcome Death
06. Your Choice
07. Demons In Us
08. Angel Of Mercy



SYNAPSE FAILURE:

Michal Štrbka - Bass, Lead Vocals
Peter Benko - Lead Guitar, Vocals
Martin Benko - Rhytm guitar
Peter Balušík - Drums


Share this games :

TWITTER