DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 31. srpna 2020

Home » , , , , , , , » Recenze/review - SANITY CONTROL - War On Life (2020)

Recenze/review - SANITY CONTROL - War On Life (2020)


SANITY CONTROL - War On Life
CD 2020, Selfmadegod Records


for english please scroll down


Pořád dokola slyším, že lidi jsou naštvaný. Nevím, už spoustu let příliš nesledují politiku, své kamarády a známé si čím dál tím pečlivěji vybírám a tak se pohybuji asi jako každý v určité bublině. Ale i mě nemohlo uniknout, že je spousta jedinců napnutých jako struna. Vystresovaní dokonalostí fotek na sociálních sítích, vyděšeni každodenními apokalyptickými zprávami. Těkavé pohledy, nejistota, tohle všechno vede k jedinému - ke stresu. Hele na rovinu, pokud se nenaučíte v dnešní době relaxovat a odstřihnout se, stanete se zombie už zaživa.

Určitým východiskem, alespoň pro mě, je hudba. Třeba takoví thrasheři SANITY CONTROL z Polska. Nepřinášejí sice, stejně jako většina ostatních, nic nového, ale to mi nevadí. To bych dnes nemohl psát o nikom. Pánové sází hodně na energii a i když skladby působí trošku stereotypně, vyplatí se desku poslechnout. 



Kapela si na nic nehraje, mlátí do toho stylem BROKEN BONES, MOD, CRUMBSUCKERS, MUNICIPAL WASTE, CRYPTIC SLAUGHTER, což mě zkrátka baví. Je to spíše odpočinkový thrash metal, který je hodně o předané energii, relaxu, případném mosh pitu. Sype to pěkně, o tom žádná. Jedná se přesně o ten druh "bordelu", který sice asi nikdy neobsadí žebříčky alb měsíce, ale v zaplivaném klubu na periférii vašeho města vám kapela nakope zadek takovým způsobem, že si nebudete moc dlouho sednout. Nemá cenu rozebírat zvuk, obal a podobně, vše je v pořádku. Tady jde o úplně něco jiného. Staří thrasheři mě určitě chápou. Člověk by si měl vyčisti hlavu, restartovat, hodit se do pohody. A tak se oklikou vracíme k úvodu mé recenze. "War On Life" je zkrátka albem, které sice ničím nepřekvapí, ale ani neurazí. Má ale jednu obrovskou výhodu. Nenudí mě a upustím u něj ventil. A o to jde především, přátelé. Pokud je váš pohled na hudbu podobný jako můj, tak vám mohu SANITY CONTROL jen doporučit. Thrash, špína, metal, peklo, smrt! Všechno tady je nakumulované v třaskavé směsi. Stačí zapálit doutnák. 




sumarizace:

Líbí se mi náboj a jiskra, kterou z jejich hudby cítím. Tolik důležité ingredience, na které se mnohdy v thrash metalu zapomíná, jsou zde podávány hezky postaru, syrově a dokáží mě nakopnout. Jako celek je pak letošní album pořádnou bestií, která vás bez varování pokouše do krve.

Na "War On Life" lze sice nahlížet okem ostrého kritika, který album odsoudí jako kopii slavných thrash metalových klasiků, ale to já to neudělám. Důvody se samy nabízejí. Za prvé mě neskutečně baví album poslouchat, podupávám si u skladeb nohou a za druhé - zase tolik smeček, které dokáží dobře a reálně uchopit odkaz dávných předků není. Z SANITY CONTROL cítím sílu, energii, odhodlání zničit svět. A toho si cením nadevše. Poctivě zastaralý zvuk, songy, připomínající rozjetou motorovou pilu. Co si přát víc? Možná bych některé skladby trošinku zkrátil, ale to je jen můj subjektivní dojem. "War On Life" mi připomíná rezavý skalpel, který vám při operaci zapomněli v dutině břišní. Thrash metal nesmí zemřít! Dokud zde budou kapely jako SANITY CONTROL, tak o to strach nemám. Velmi dobrý zásek!


Asphyx says:



I like the power and sparkle which I can feel from their music. So much of the important ingredients and there is a lot of thrash metal bands who forget about that and SANITY CONTROL give us that without fear, in the old way, raw and it makes you to move your ass. As a whole, this new album is like a beast which will beat you up to blood without any warning.

You can see the album "War On Life" from the point of view of an opinionated critic who will judge the album as a copy of famous thrash metal classics, but I am not going to do that. There are some obvious reasons. Firstly, I really enjoy this this album, I move in the rhythm of the album and secondly, there is not a lot of bands who are able to follow the ancestors nicely. I can feel power, energy and determination to destroy the world from this SANITY CONTROL band. And that is what I appreciate the most. The sound is obviously outdated, it reminds an old chainsaw. What else do you want? I would like some songs to be shorter but that is just my personal opinion. "War On Life" seems like a rusty scalpel that has been forgotten in your stomach. Thrash metal must not die! As long as we have the bands like SANITY CONTROL I am sure that it will not die. Very good slice!





--TRACKLISTING--
1. War On Life
2. Rope
3. Paying Is Believing
4. Good Dogs
5. Swarm
6. Hunt
7. Enough
8. Dying Order

--BAND CONTACT--
Share this games :

TWITTER