DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 26. února 2021

Home » , , , , » KNIŽNÍ TIPY - Napsáno krví - Chris Carter (2020)

KNIŽNÍ TIPY - Napsáno krví - Chris Carter (2020)


Napsáno krví - Chris Carter
2020, BB art

Carterova poslední kniha mě chytla do drápů a nepustila. Kratší kapitoly, které vždy končí tak, že se nemůžete odtrhnout a musíte zjistit, jak příběh pokračuje. Tenhle mistr americké krimi byl vždycky hodně "úchylný", šel za hranu. Není divu, se spoustou případů se setkal i pracovně, jako psycholog. Je to opravdu znát. Příběh Napsáno krví je hrozný a šílený hlavně v tom, že se podobná zvěrstva opravdu odehrávají. Je samozřejmě neskutečně napínavý, se spoustou zvratů a momentů, kdy jsem skoro nedýchal. Navíc Hunterovi a jeho parťákovi Garciovi (toho má raději manželka), zkrátka musíte fandit. Jsou to nejen sympaťáci, ale proklatě chytří chlápci. Člověk by s nimi zašel klidně na pivo a myslím, že oni by pozvání přijali. I když, Hunter by asi raději nějakou kvalitnější whiskey.

Během psaní této knihy zemřela autorovi jeho partnerka. A temnota jakoby se promítla i do celé knihy. Vrah je tentokrát vskutku šílený, surový a opravdu hodně zlý. Zároveň jsem měl během čtení neustále pocit, že se všechno stalo, že je to reálné. Občas se mi chce z lidí jako celku zvracet, stačí si pustit zprávy. Po přečtení "Napsáno krví" jsem chvilku seděl a přemýšlel jsem. Tohle není čtení pro slabé povahy. A to myslím smrtelně vážně. Pokud ale máte náturu na to nahlédnout do opravdu zlých myšlenek, brodit se po kolena krví a nasávat pach smrti, potom vítejte v pekle!
-----------------------------------------------------------------------

Los Angeles, 4. prosince. Přesně tři týdny do Vánoc. Angela Woodová, mistryně kapsářského řemesla, pro dnešek právě skončila – šest set osmdesát sedm dolarů – to není špatný výdělek za necelých patnáct minut práce. Oslavuje úspěšný den koktejlem a přitom její pozornost upoutá jeden z návštěvníků hotelového baru, který se chová hrubě k nějakému starci. Angela se rozhodne dát mu ponaučení a ukradne mu na první pohled drahou koženou tašku. Uvnitř nejsou peníze ani laptop, nic cenného – aspoň ne pro Angelu. Jen černá knížka vázaná v kůži, překvapivě těžká. Zvědavost zvítězí a v pohodlí svého bytu Angela rychle prolistuje kořist. A tehdy začne nejhorší noční můra jejího života. Není to totiž obyčejná knížka – její obsah předčí i tu nejzvrácenější představivost.

Napsáno krví je jedenáctým románem série o detektivu Robertovi Hunterovi a Carlosi Garciovi.


-----------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

instagram: 

facebook: 

twitter:
Share this games :

TWITTER