DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 18. února 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - AD NAUSEAM - Imperative Imperceptible Impulse (2021)

Recenze/review - AD NAUSEAM - Imperative Imperceptible Impulse (2021)


AD NAUSEAM - Imperative Imperceptible Impulse
CD 2021, Avantgarde Music

for english please scroll down

Běžím dlouhou uličkou a ze všech stran se do mě zabodávají ostré hroty. Jsou velké tak akorát, aby mě působily jen malé rány. Abych déle žil a krvácel postupně. Každé říznutí neskutečně bolí, pálí a žhne. Jakoby mi do nich někdo navíc nasypal sůl. Mučení nezná hranic, stejně jako progresivní, avantgardní muzika. Novinka AD NAUSEAM se mi doma válí už nějakou dobu a stále se namůžu odhodlat si ji pustit. Nedokážu podobnou hudbu poslouchat unavený. Neužil bych si ji.

Jenže teď je nejhlubší noc, všude kolem klid a jednotlivé, velmi komplikované pasáže, lépe vyniknou. Death metal, black metal, ale i spousta jiných vlivů. Dveře jsou dokořán a kapela čerpá inspiraci vlastně kdekoliv. Důležitá je hlasně temnota a chaos. 

 

"Imperative Imperceptible Impulse" je přesně tím druhem alba, které vás bude po čase štvát. Různé disharmonie, zcela protichůdné rytmy. Je to jako roztříštěné zrcadlo, které spadne na zem. také vidíte kapky krve? Pro podobné záležitosti je třeba spousta fantazie, otevřená hlava a taky trpělivost. Italové nejsou tak přístupní jako GORGUTS, ani zběsilí jako IMPERIAL TRIUMPHANT, PYRRHON, DEATHSPELL OMEGA, AOSOTH, přesto zde nalezneme spoustu styčných bodů. V některých momentech je deska vyloženě úchylná, vy si říkáte, že už je to moc, že je to spíš záležitost pro muzikanty, kteří se předhánějí v rychlosti, košatosti, ale nakonec se stejně vrátíte a nahrávku si zkusíte znovu narvat do hlavy. Často to ani nejde, myslíte si, že je v tom kus masochismu, tohle vůbec poslouchat. A stejně vám nedá klid a pokorně se vrátíte. Je to dlouhé, je to svým způsobem nekonečná riffová onanie (s dobrým zvukem i obalem), ale "Imperative Imperceptible Impulse" má rozhodně něco do sebe. Problém mám trošku s tím, že takhle se snaží hrát poslední dobou hrozná spousta kapel. Nebo mi jich chodí hodně na recenze. Trošku se v nich už ztrácím. Jenže ono je to teď takové moderní a chtěné. Abych svůj názor nějak shrnul. Pokud podobné černo černé chaotické death metaly a blacky vyhledáváte, budete spokojeni. Ostatní vezměte hony na ramena a honem pryč. Běžím dlouhou uličkou a ze všech stran se do mě zabodávají ostré hroty. Víc myslím dodávat netřeba, nechme mluvit raději hudbu. 


sumarizace:

Kdysi dávno jsem viděl film, ve kterém se snažili alchymisté namíchat zázračný koktejl, který by dokázal ovládnout lidskou mysl. Italští AD NAUSEAM na to jdou hodně podobně. Jejich mix black death metalu, lehké avantgardy, špíny, hnisu a absolutního nihilismu si mě opravdu podmanila.

"Imperative Imperceptible Impulse" plyne převážně v pomalejším tempu. Jakoby nám kapela našeptávala ošklivá slova přímo do hlavy. Zajímavý kytarový rukopis, palčivé bicí a hlas, kterému doslova visíte na rtech. Občas mám sice pocit, že už jsem některé motivy slyšel a možná by neškodilo trošku přidat na tlaku, ale to jsou jen drobnosti. Jinak je novinka v podstatě dokonalou esencí zla, black death metalu a zkažené krve. Procházím se opuštěným kostelem, mezi stíny se občas mihne postava v kápi. Sochy svatých opět pláčou a z hrobů se ozývá veškerá nespravedlnost tohoto světa. Nemá cenu rozebírat jednotlivé skladby, nahrávku je stejně nutné poslouchat v celku, s chladem v srdci a pohledem do samotného pekla. Teď už vím, že Satan opravdu existuje, má konečně své jméno. Fanoušci třeba takových IMPERIAL TRIUMPHANT, PYRRHON, DEATHSPELL OMEGA, GORGUTS, AOSOTH, budou určitě spokojeni. Stejně jako já. Nahrubo nasekaná tma! Excelentní záležitost!


Asphyx says:

Long ago, I saw a film in which alchemists tried to mix a miracle cocktail that could control the human mind. The Italian AD NAUSEAM goes on this similarly. Their mix of black death metal, light avant-garde, filth, pus, and absolute nihilism really captivated me.

"Imperative Imperceptible Impulse" is predominantly at a slower tempo. As if the band whispered ugly words straight to our heads. Interesting guitar handwriting, burning drums and a voice that you literally hang on his lips. Sometimes I feel like I've heard some of the themes and maybe they should to add a bit more pressure, but these are just small things. Otherwise, the novelty is basically the perfect essence of evil, black death metal and spoiled blood. I walk in an abandoned church, sometimes a hooded figure flashes between the shadows. The statues of the saints are crying again and all the injustices of this world is possible heard from the graves. There is no point to talk about individual songs, it is necessary to listen the record as a whole, with the coolness of the heart and the view of hell itself. Now I know that Satan really exists, he finally has his name. Fans of IMPERIAL TRIUMPHANT, PYRRHON, DEATHSPELL OMEGA, GORGUTS, AOSOTH will certainly be satisfied. Just like me. Roughly chopped darkness! Excellent album!



tracklist:
1. Sub Specie Aeternitatis
2. Inexorably Ousted Sente
3. Coincidentia Oppositorum
4. Imperative Imperceptible Impulse
5. Horror Vacui
6. Human Interface to no God




Share this games :

TWITTER