DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 21. února 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - BLACK HOLE DEITY - Lair Of Xenolich (2021)

Recenze/review - BLACK HOLE DEITY - Lair Of Xenolich (2021)


BLACK HOLE DEITY - Lair Of Xenolich
EP 2021, Everlasting Spew Records

for english please scroll down

Varovali mě, ale já jsem stejně šel. Řeka mě lákala. Už jenom kousek, spustila se mi z nosu krev, začaly mě pálit klouby. Musel jsem, čekám na to celý život. Na řeku mrtvých, plynoucí, věčnou, bolestivou. Konečně jsem našel svůj klid. Mávám na převozníka. Zahalen v kápi mi pokyne kostnatou rukou. Mozek je v jednom ohni. Na jednu stranu nemůžu pořád uvěřit, na druhou se zmítám v pochybnostech. Celým tělem mi projede bolest a najednou jsem na druhé straně, v říši mrtvých.

Na onen svět vás převezou i američtí death metalisté BLACK HOLE DEITY. Na scéně dlouho očekávané album, plné zajímavých a zvláštních melodií. Smutek a beznaděj, ale také vztek, bezmoc. Zatínáte zuby a modlíte se, aby už smrt přišla a vysvobodila vás. Stejně jako při této desce.


BLACK HOLE DEITY se pohybují někde na pomezí klasického temného amerického death metalu (MORBID ANGEL, ABYSMAL DAWN, IMMOLATION), smrtí načichlou black metalem (AZARATH) a progresivitou. Sem tam na povrch vypluje i lehká inspirace třeba takovými CARCASS. Kapela je navíc složena ze samých zkušených muzikantů, kteří za sebou mají obrovský kus práce (CHAOS INCEPTION, AZURE EMOTE, MALIGNANCY). Je tak velmi dobře postaráno o zvuk, produkci i obal. "Lair Of Xenolich" je progresivním albem v rámci death metalového zákona. Nikde nic nechybí, ani nepřebývá. Navíc mají v sobě skladby pověstné chvění, jsou velmi dobře napsány, řežou a pálí. Jedná se přesně o ten druh masakru, ke kterému se budete rádi a s chutí vracet. Chce to jen určitou dávku trpělivosti, touhy objevovat a smyslu pro poslední věci člověka. K téhle řece smrti se modlím při svých toulkách podzemím. Je plná zpěněné smradlavé vody, mrtvých nafouklých těl a totálně podmanivé atmosféry. Excelentní záležitost pro všechny death metalové gurmány!


sumarizace:

Progresivní death metalová kapela BLACK HOLE DEITY z USA letos vydala vynikající album. Splňuje všechny mé požadavky na ledovou, smutnou a temnou nahrávku, která mi zmrazila krev v žilách. Kapela působí jako skupina death metalových šlechticů z dávných dob, která nám přišla vyprávět příběhy plné tmy. Oceňuji skvělé nápady, temný hlas, připomínající krvelačné monstrum. Z "Lair Of Xenolich" je cítit chlad, síla, jiskřivá energie i určitý smutek, který vás zcela pohltí. Při poslechu si přijdu jako lovec, čekající na svoji kořist. BLACK HOLE DEITY mezi nás letos hodili album, které vás uhrane, prokleje, rozloží na malé části. Stanete se členy jejich smečky a budete lovit jen samé temně studené melodie. Jsou nahrávky, které mě navěky proklejí. "Lair Of Xenolich" je jednou z nich. Progresivní temné death metalové album, které je plné vznešeného chladu!

pro fanoušky: MORBID ANGEL, CARCASS, AZARATH, IMMOLATION, ABYSMAL DAWN


Asphyx says:

The progressive death metal BLACK HOLE DEITY from USA released an excellent album this year. It meets all of my requirements for an ice, sad and dark record which froze my blood. The band is like a group of death metal noblemen from the past who came to tell stories full of darkness. I appreciate the good ideas and the voice which sounds like a monstrum. You can feel the cold, power, sparkling energy and certain sadness from the "Lair Of Xenolich". During the listening I feel like a hunter waiting for his prey. BLACK HOLE DEITY threw an album among us this year which will bewitch you, curses you and spread you over a small pieces. You will become a member of their group and you will hunt only dark cold melodies. There are some records which will curse me forever. "Lair Of Xenolich" is one of them. Progressive dark death metal album which is full of noble coldness!

for fans: MORBID ANGEL, CARCASS, AZARATH, IMMOLATION, ABYSMAL DAWN

Tracklist:
01. Razed Earth Edict
02. Railgun Combat
03. Hypersleep Dementia
04. Multiverse Incantations
05. Lair Of Xenolich



Share this games :

TWITTER