DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 28. března 2021

Recenze/review - BAALBERITH - Manhunt (2021)


BAALBERITH - Manhunt
CD 2021, Godz ov War Productions

for english please scroll down

Výkřiky trpících, jejich rozšklebené tváře. Mrazí vás v zádech, ale jen to té doby, než zjistíte, že se v kotli vaří shnilé duše hříšníků. Peklo opravdu existuje, hluboko pod zemí, v tajemných chodbách. Polští death blackeři BAALBERITH vás tam vezmou na návštěvu. Stačí se zasnít u jejich nové desky. Nasát její prašivou atmosféru. Otevřít staré, mokvající rány a na plno se oddat stínům.

Neumím psát o muzice obyčejně. Kopírovat suchá fakta mě nebaví, hudba mě musí inspirovat. Drásat mě, hlodat jako zlý červ ve vnitřnostech. Poláci tohle všechno umí na výbornou. Poslouchat "Manhunt" je jako se dívat na obraz šílenství v morbidní galerii. Malíř, také rozjitřený, nahlédl do zákoutí, o kterých nechcete raději vědět. Přesto se prvotina BAALBERITH velmi dobře poslouchá. Je jako pomalu působící jed, který se vám usadí v žilách i mozku.


Při poslechu "Manhunt" si člověk zavzpomíná na staré evropské i americké kapely, ale také se po několika setkáních s deskou ztratí ve spletitých chodbách podzemí. Polští maniaci neobjevují nic nového, hrají klasicky, tradičně, přesto mě jejich tvorba baví. Je to vlastně jako vždycky. Sednu si, přidám  hlasitost a nechám na sebe album působit. A u BAALBERITH se cítím úplně stejně, jako když se mi jednou zanítila stará rána. Mokvající vřed tepal a pálil, až do doby, než byl proříznut ostrým skalpelem. Nová deska má v sobě stejné chvění, tlak a temnou energii. Samozřejmě, pohybujeme se pořád v hlubokém, ošklivém a nečistém undergroundu. Mám to tahle stejně nejraději. Ostré riffy, které vám rozedřou tvář do krve. Spousta špíny, chladu. Jakoby vás někdo zavřel do staré kobky, nedával vám několik dní jíst a vy byste měli vidiny. Stali byste se jednou tváří v hořícím kotli. Padlou duší, odsouzenou k věčnému utrpení. Songy gradují, Satan se směje na svém trůnu. Peklo určitě existuje, black death metal v podání BAALBERITH je toho jasným důkazem. Inferno!


sumarizace:

Obraťte kříže směrem dolů! Zapalte svíce a otevřete staré hroby. BAALBERITH jsou zde! Letos přicházejí s albem, které je přesnou definicí samotného pekla. Kombinace starého deathu, blacku a občasné ledové chvilky jsou doplněny absolutní tmou. Pokud hledáte marně svůj vlastní hrob, tak jste ho právě našli. "Manhunt" je přesně tím druhem magické desky, která vás uhrane navěky. Při poslechu jsem ukřižovaný hlavou dolů, umučený, jako při posledním soudu. Mám pocit, že apokalypsa nastane každou chvíli. Zlo má mnoho podob a jednou z nich je nová deska BAALBERITH. Kozlí hlava, nabodnutá na kůlu, ke mně promlouvá neznámým jazykem. Jsme všichni dávno prokletí. Umíráme v nekonečných křečích a jako soundtrack k celé scenérii nám hrají polští raraši. Old school death/black metalová nahrávka, která vás spálí na popel! Inferno!


Asphyx says:

Turn all the crosses upside down! Light up the candles and open old graves. BAALBERITH is here! This year they are coming with their new album which is the exact definition of the Hell. A combination of the old death, black metal and sometimes the icy moments are mixed with an absolute darkness. If you search for your own grave, there it is. "Manhunt" is the exact type of a magic album which will bedevil you forever. When I listen to this album I´m crucified upside down, torture to death like during the Last Judgement. I feel like the Apocalypse is near and it´s going to be here any minute. The evil has a lot of forms and the new album by BAALBERITH is one of them. Goatish head jabbed on a pale speaks to me with an unknown language. All of us are cursed long time ago. We are dying in infinite pains and like a soundtrack from this scenery these Polish imps are playing their songs. Old school death/black metal record which will burn you to the ash! Inferno!


Baalberith are:
Left - Vocals
Scab - Guitars
Silentstorm - Guitars
Killem - Bass
Wraith - Drums


Share this games :

TWITTER