DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 19. září 2021

Recenze/review - TRIBAL GAZE - Godless Voyage (2021)


TRIBAL GAZE - Godless Voyage
EP 2021, Desert Wastelands Productions

for english please scroll down

Krásná alej za městem dnes potemněla. Listí padá pomalu dolů, točí se a když dopadne na zem, tak zežloutne nějak rychleji, než dřív. Možná za to může smrt, která obchází kolem, možná zima, která každou chvíli zaťuká na dveře. Ve vzduchu je cítit hniloba. Nikoho nic z toho nezajímá, všichni se dívají jenom na postavu, pověšenou na posledním stromě. Vypadá démonicky, kývá se do větru. Vyplazený jazyk, vytřeštěné oči. Až ji odříznete a položíte na zem, nezapomeňte na obrácenou modlitbu. Sebevrazi se přeci pohřbívají za hřbitovní zeď.

Myslím na podobné věci, míhají se mi hlavou jako nějaký ošklivý film. Poslouchám u toho prvotinu amerických death metalistů TRIBAL GAZE. Pánové se shlédli ve starém prašivém death smrtícím kovu a jde jim velmi dobře. Valivý rytmus, obal od Paola Girardiho, myslím, že na prvotinu více než jen dobrá práce.


Do nečisté hry vás uvedou melodie ve stylu třeba takových MORBID ANGEL, CANNIBAL CORPSE, IMMOLATION, DECAPITATED. TRIBAL GAZE se s ničím moc nepářou, jsou jako buldozer, který hrne vše nekompromisně dopředu. Mají dobrý zvuk, spoustu nápadů. I když je jasné, že se jedná svým způsobem o retro, nemám proti provedení ani poslechu žádných námitek. V současné době je velmi těžké, ne-li nemožné, se vyhnout určité nepůvodnosti. Záleží spíše na úhlu pohledu a na tom, jak chcete hudbu vnímat. Já si třeba "Godless Voyage" v klidu užívám. Jedná se totiž o poctivou morbidní záležitost, o exhumaci hrobů přesně tím způsobem, který mi vyhovuje. Někde tam na konci aleje je další tělo, možná bude mít zase na rameni vypálený cejch. Prokleté lze poznat během několika okamžiků. Kývají se do větru a po jejich očích touží krkavci. Nad městem se zase válí mlha a já moc dobře vím, co dnes budu poslouchat. Spadnu do laviny, mezi kamení a staré kosti, do víru, ve kterém je mi tak dobře. Tenhle styl byl vždy o nadšení, odhodlání a poctivosti. A TRIBAL GAZE tohle všechno mají. Už teď se těším na další materiál z jejich katakomb. Devastující death metal, který vás rozdrtí na prach!


Asphyx says:

I like similar raw death metal very much. It reminds me of a wide river in which the bloated bodies of the cursed float upside down. TRIBAL GAZE have a single vision. Destroy you! The dense and powerful deadly metal of the old style, reaching most into the American school, will sweep you away with its energy from the earth's surface. This is how to feel real death!

Digging graves in frozen ground is difficult and challenging. Sometimes I find old bones. They are usually laid out in the position in which they were buried in the 1990s. Like the music they play TRIBAL GAZE. The new album "Godless Voyage" also has something rotten, disgusting. Maybe it's a great dusty sound or a dark cover, I don't know, but as a whole the news listens very well. She immediately settled in my veins, stuck under my skin. It became a duty for me because I am a death metalist in body and soul. I like a dry wound in our cemetery when the undead go to bed. I've always liked death metal, which has a bloody and dark atmosphere. TRIBAL GAZE ripped old bloody roots out of the ground, cleaned them of dirt, soaked them in a deadly cocktail, and then burned them onto a musical medium. I'm walking with the band in a morbid gallery. The pictures show different ways of death. This year, the band chose the cruelest ones. Just listen to "Godless Voyage" out loud. The earth is frozen and the corpses are smiling. I think I'm right here. Death metal in the hands of American demons kills rats. Dark, insidious, poisonous, devastating deadly metal of the old school, which will drag you into the grave forever!

for fans: MORBID ANGEL, CANNIBAL CORPSE, IMMOLATION, DECAPITATED



Tracklist:
01. Towers Of Illness
02. Until The Savior Returns
03. Astral Nameless
04. Unrelenting Nothingness
05. Valley Of Suffering
06. Godless Voyage



Share this games :

TWITTER