DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 18. května 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ENRAGEMENT - Atrocities (2022)

Recenze/review - ENRAGEMENT - Atrocities (2022)


ENRAGEMENT - Atrocities
CD 2022, Rising Nemesis Records

for english please scroll down

Absolutní ztráta lidskosti a soucitu. Už ani nebyl člověkem a zvířeti se ani nepřiblížil. Jeho duše byla zkažená a toužil po krvi a utrpení. Fotil se s obětmi i u hromadného hrobu. S výrazem bestie, s pohrdavým úsměvem. Ulevilo se mi, když ho oběsili. Když se houpal ve větru s vyplazeným jazykem a kolem něj stáli nemrtví. Přišli se rozloučit všichni, kterým ublížil. Plivnout na jeho mrtvolu. Zlo musí být potrestáno. Falešná humanita nikdy nic nevyřešila.

Podobné obrazy se přede mnou promítají na zeď, když poslouchám novou desku finských ENRAGEMENT. Starý, poctivý death metal s modernější produkcí je zde kombinován s brutalitou a tmou. Připadám si, jako bych byl opravdu svědkem dalšího zločinu proti lidskosti. Zaplať Satan, že tentokrát se jedná jen o znázornění hudbou. 


Kapela mě zaujala hlavně svým přístupem. Líbí se mi, že se nejedná jen o obyčejnou kopii věcí minulých, ale pánové se snažili u skládání také přemýšlet a vložili do skladeb velkou porci úsilí a vlastní energie. Sype to pěkně, ENRAGEMENT se s ničím, ani s nikým vůbec nemažou, ale nezapomíná se ani na melodie. Celá deska má takový temný, zvláštní nádech, pach smrti, řekl bych. Každý den sledujeme ve zprávách hektolitry krve a časem jsme otupěli. Všechno začíná být založeno jen na emocích a rozum jde dávno stranou. Finové jakoby vše pochopili a vypálili to na novou desku. Nebude asi pro každého, dovedu pochopit, že mnohé odradí, ale za moji maličkost jsem spokojen. Na dobrých řemeslných základech (Mixed and mastered by Tomi Uusitupa at Oxroad Studio (in Marttila, Finland), Album cover artwork by Daemorph Art) jsou vystavěny zajímavé morbidní kompozice. Album má tlak, sílu, dokáže mě donutit vzít do rukou sekyru. Brutalita, technika, ale i nahrubo nasekaný black metal. Tohle všechno zde najdete ve vzájemné kruté symbióze. Mocné, masivní nástupy, chorobný vokál, riffy, které se vám zadřou pod kůži. Co si víc může fanoušek přát? Osobně si album opravdu užívám a novinku vám mohu jen doporučit. Tahle kapela vás svojí muzikou vykostí a pohřbí vás za hřbitovní zdí. Černý brutální death metal s příchutí zkažené krve!


sumarizace:

ENRAGEMENT vás vyhladí ve stylu starých zkušených death metalových kapel. Krev stříká všude kolem a skladby jsou hrnuty před sebou jako kosti z hromadného hrobu. Ano, kapela na své novince asi nejvíc připomíná rozjetý buldozer, který je k nezastavení. Hutný, mocný, bolestivý zvuk, skvělá produkce, temný obal a dokonce i promo fotky, všechno je přesně takové, jaké má být - za mě excelentní. Osobně pak nejvíc oceňuji velké množství nápadů, zajímavých momentů, deska se také velmi dobře poslouchá i po delší době. Mám rád, když jsou brutálně death metalové nahrávky načichlé temnotou a hnisem a "Atrocities" splňuje mé požadavky na výbornou. Dalo by se také napsat, že jsem nenašel jediné slabé místo. ENRAGEMENT jsou silní, dokáží předat obrovské množství energie. Opravdu mám pocit, že se dívám na zohavené tělo. Také cítíte ten puch? To se rozkládají tkáně. A také kolem hraje nové album těchto šílenců. "Atrocities" je pro mě dokonalou esencí toho, co mám na extrémní hudbě rád! Masakr! Černý brutální death metal s příchutí zkažené krve!


Asphyx says:

ENRAGEMENT will find you in the style of old experienced death metal bands. Blood splatters all around and the tracks are pushing in front of them like bones from a mass grave. Yes, the band probably most reminds the going bulldozer, which is unstoppable. Dense, powerful, painful sound, great production, dark cover and even promo photos, everything is exactly what it should be - excellent for me. Personally, I most appreciate a lot of ideas, interesting moments, the record is also very good listenable even after a long time. I like when brutally death metal records are soaked by darkness and discharge, and "Atrocities" excellently meets my requirements. Let’s say that I did not find a single weak point. ENRAGEMENT are strong, they can deliver a huge amount of energy. I really feel like I'm looking at a mutilated body. Do you feel the smell too? The tissues are breaking down. "Atrocities" is for me the perfect essence of what I like about extreme music! Massacre! Black brutal death metal with a taste of spoiled blood!



Tracklist:
01. (In)Humanity
02. Sadistic Sedition
03. Lethal Human Experimentation
04. Siberian Frost
05. Decimating Winds Of Phosphorus
06. Heavenly Inferno
07. Trade In Viscera
08. Nailed To The Cross
09. Violent Bigotry
10. In Cinder
11. Transcend In Fire
12. Cast Into Perishment

band:
Atte Ojanne: guitars & vocals
Tuomas Iivanainen: guitars & vocals
Juhana Korkka Heinonen: bass & vocals
Lasse Sannikka: drums



Share this games :

TWITTER