DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 2. června 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ASSUMPTION - Hadean Tides (2022)

Recenze/review - ASSUMPTION - Hadean Tides (2022)


ASSUMPTION - Hadean Tides
CD 2022, Everlasting Spew Records/Sentient Ruin Laboratories

for english please scroll down

Pálil mě mozek z přemíry informací, které jsem ani nechtěl. Musel jsem utéct. Pryč od lidí a jejich nenávisti. Tady, mezi náhrobky je mi o hodně lépe. Stíny tolik nebolí. Nekonečný klid, rozjímání, spočinutí. Nasávám pach čerstvé země. Na kamenné desce je mé jméno. Vzpomínáme v dobrém. Nikdo už sem dávno nechodí, jenom já, který navěky bloudím mezi naším a oním světem. Poslouchám u toho pečlivě vybranou hudbu.

Tentokrát volím doom death metalové mágy ASSUMPTION z Itálie. Ty jsem před dvěma lety viděl na koncertě a jejich vystoupení se mi natolik zarylo do paměti, že jsem se na jejich novou desku "Hadean Tides" neskutečně těšil. Je to obřad, panychida, smuteční průvod jdoucí pomalu do Hádovy říše. 


Když novinku poslouchám, tak spolu s kapelou tak trošku vzpomínám i na díla od skupin jako diSEMBOWELMENT, MOURNFUL CONGREGATION, MY DYING BRIDE, OPHIS, EVOKEN, INVERLOCH, ANATHEMA, WINTER. Songy jsou napsány velmi poutavě, zajímavě. Člověk má chuť se houpat do rytmu a představovat si, jak kope hrob. Kdo do něj bude pochován je zatím nejisté, ale garantuji vám, že pokud máte rádi pomalý doom metal s příměsí smrti, tak budete určitě spokojeni. Schválně, zkuste si vzít album někam na samotu, do lesů, případně do starého opuštěného chrámu. Myslím, že najednou budete vnímat stíny úplně jinak. Italové si hrají s šedými, pochmurnými náladami. Mají velký dar smutku. Zase tolik smeček, kterým bych jej věřil, není. ASSUMPTION jsou záhadní a magičtí, jako ranní mlha mezi hroby. Vím, podobných desek dnes vzniká velké množství, jenže znáte to. Kouzlo, zaříkávání, vzájemné porozumění. To jsou věci, o které mi jde při poslechu vždy nejvíce. Je mi vcelku jedno, o jaký styl muziky se jedná. Tady hledám marně alespoň nějaké záblesky světla. Nedočkám se, teď to již vím. Perfektní je i zvuk, obal, vlastně vše potřebné pro dobrý zážitek. Songy mě drásají někde uvnitř mé hlavy. Několikrát se mi spustila krev. Možná mě za chvilku ponesou na márách. Krása death doom metalového pohřebního kvítí!


Asphyx says:

With the new album of Italian ASSUMPTION in my ears, I believed to eternity. I will exchange flowers and water, gravel sand on the grave. I stop for a moment, telling myself what I've been doing all day, and tears are coming in my eyes. I listen classic doom metal in the style of diSEMBOWELMENT, MOURNFUL CONGREGATION, MY DYING BRIDE, OPHIS, EVOKEN, INVERLOCH, ANATHEMA, WINTER. Everywhere around is death and nothingness.


The moments associated with visiting close relatives, same as doom metal, cannot be described too much by words. Music is more powerful, it affects my mind quite differently. The novelty "Hadean Tides" is more like a depressive image that will appeal to you in the gallery. I've been listening music for too long, so I'm going to trust more to my heart than to other things. From the new album is again possible to feel great sorrow, the endless procession of survivors, death and solitude. The atmosphere is very dark and the listening really hurts. You know, I still think doom metal is more a state of mind than a classic metal style. Stop your steps, perceive the beat of a dying life. The world is suddenly black, gray like a morning in a deserted city. Dark and funeral are moods of the recording. So again tomorrow night, I'll take new flowers and open the cemetery gate. The Circle of Life and Death, End and Beginning, "Hadean Tides" will play to my steps. Traditional, classic, atmospheric and infinitely sad doom metal, where you meet your own shadow! The beauty of death doom metal funeral flowers!



about ASSUMPTION on DEADLY STORM ZINE:

Tracklist:
01. Oration
02. Submerged By Hadean Tides
03. Daughters Of The Lotus
04. Breath Of The Dedalus
05. The Liquescent Hours
06. Triptych
07. Black Trees Waving



Share this games :

TWITTER