DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 6. září 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - BLOOD RAGE - Welcome to Crimson Pines (2022)

Recenze/review - BLOOD RAGE - Welcome to Crimson Pines (2022)


BLOOD RAGE - Welcome to Crimson Pines
EP 2022, Cavernous Records

for english please scroll down

Na jeho oči nezapomeneš ani po smrti. Nejdřív se ti hrozně líbil. Sladká slova, jak se uměl chovat. Lehce drzý, ale elegantní. Gentleman každým coulem. Spalující vášeň, nemohla si myslet na nic jiného. Zmlátil tě při třetí schůzce a stejně si mu odpustila. Pak ještě tisíckrát. Už to párkrát přehnal, ale bála ses něco říct. Pak si objevila jeho tajný deník. Byl vždycky lovcem, šelmou, bestií. Jeho oči ho prozradily. Měl v nich nenávist ke všemu živému. Když ti prořízl hrdlo, tak ses vlastně ani nedivila. Na smrt si čekala už několik let.

Některé kapely dokáží vyprávět svojí hudbou opravdu hodně divoké příběhy. Měl jsem chuť na nějaký krutý, prašivý a krvavý death metal. BLOOD RAGE a jejich prvotina, EP s názvem "Welcome to Crimson Pines" pro mě byla jasnou volbou. Ihned jsem si u ní totiž vzpomněl na v úvodu zmiňovaný horor. Možná jej znáte i ze svého sousedství. Stačí jen nahlédnout za oponu. Věřte mi. 


BLOOD RAGE hrají hodně mokvající a smradlavý death metal. S takovou tou černou jiskrou, s velkou morbidní silou uvnitř. Není nutné chodit do kina na staré hororové filmy, stačí si sednout v temném pokoji, pustit pořádně nahlas "Welcome to Crimson Pines" a věřte mi, že sériový vrah bude obcházet kolem vašeho domu. Mám rád nahrávky, které mají dobrý zvuk, líbí se mi, když si dá kapela práci s obalem. Britové tohle všechno umí a dělají to poctivě, uvěřitelně. Samozřejmě, je nutné počítat s tím, že se celou dobu pohybujeme hluboko pod zemí, na opuštěných jatkách nebo na patologii. Vrazi a různá monstra totiž dost často znovu ožívají. Nepřestanou šířit zlo, dokud je nespálíte na popel. BLOOD RAGE odvedli skvělou řeznickou práci. Nikde nic nepřebývá, nikde nic nechybí. Z riffů odkapává zkažená krev, bicí drtí lebky a vokál připomíná hladovou šelmu. Za mě rozhodně vše v nejlepším pořádku. Musíte ale mít rádi starý smrtící kov a filmy připomínající špinavou stoku. Slyšíte, jak váš hodný soused brousí nůž? Možná si přijde i pro vás. Zatím má ještě nějakou práci ve sklepě, ale nebojte se, dočkáte se. Smrt je totiž při poslechu "Welcome to Crimson Pines" velmi blízko a EP lze tedy doporučit všem, kteří se rádi přehrabují ve starých kostech. Tohle album vás rozřeže na malé kousky! Jak jinak, než hudbou a motorovou pilou, na to vezměte jed! Děsivá death metalová noční můra! 


Asphyx says:

Some of the corpses were already in state of decay. Looks like the perpetrators haven't managed to dig a proper grave. Maybe this is also a warning. I will remember that cut off head, impaled in the middle, all my life. As it always began, innocently. A small, completely unnecessary quarrel gradually grew into absolute hatred. I don't know who took the guns first, it doesn't matter any-more. The result is mutilated faces, chopped hands and legs, machetes and firearms acts. When will this finish?

No, it's not a horror movie, but a cruel reality. I remembered the footage in the news while listening to the new EP BLOOD RAGE. They are coming up with a very interesting record this year. Full of blood, darkness, dirt and cruelty. 


The whole album, glowing and burning, is treated with a dense, powerful sound and a morbid cover that you will immediately notice. The band is strongest in slower passages where I want to pull out all my hair. It hurts and distracts me. While listening my mind affecting the idea that I open a door to a room that is decorated with spoiled blood. Actually, I don't even know why, maybe the moods that I hear are due to a mystery that has accompanied me all the time. BLOOD RAGE are just a little different and you will recognize them. We are, of course, in the deepest underground, in old autopsy rooms, in abandoned slaughterhouses. In places where violent acts have been printed forever. Maybe "Welcome to Crimson Pines" might look quite different and have a holy right to it, but I feel like my hands are immersed in the intestines of a warm body. The songs are very carefully built, the band knows exactly what they want to play and the result is an album that literally massacres. Horrifying death metal nightmare!


Tracklist:
01. Intro: Blood (TV Crimes)
02. Lured Into The Trap
03. He Came Back
04. Chainsaw Castration
05. Intro: Rage (TV Crimes)
06. Skewered With A Tent Stake
07. Campfire Immolation
08. Welcome To Crimson Pines


BLOOD RAGE:
Tom Hughes - Guitars
Filip Garlonta - Vocals
Ryan Wills - Drum Programming



Share this games :

TWITTER