DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 8. září 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - GRAVECRUSHER - Resurrection of Deathly (2022)

Recenze/review - GRAVECRUSHER - Resurrection of Deathly (2022)


GRAVECRUSHER - Resurrection of Deathly
EP 2022, Xtreem Music

for english please scroll down

Podej mi další lebku. Musím ještě odstranit poslední zbytky tkání. Shnilé maso, totiž jak známo, začne brzy značně zapáchat. Tahle má zrovna podivný tvar. Spoustu ran a otvorů. Chudák musel za svého života hodně trpět. Vpadá to na šílenství. Léčili ho dlouze a bez úspěchu. Šeptal dlouhé modlitby podivnou řečí. Modlil se k ďáblu. Nešlo jej zabít. Nešlo jej zničit. Stejně nakonec zbyla jenom bílá lebka. Přesto máš strach. Promlouvá ke mě. Proklíná.

Stejný pocit mám i z nového EP maďarských GRAVECRUSHER. Jsem zrovna ve staré kobce a přemýšlím, jak někteří zemřeli. Fantazie pracuje na plné obrátky. Znovu slyším šepot. Myslím, že jsem zde správně. Hrají nám totiž prašivý, smradlavý death metal. Temnota se rozléhá kolem, plazí se, láká mě. S chutí podléhám. 


Kapela opět předkládá pořádnou porci opravdového smrtícího kovu zaměřeného převážně na severské melodie. Vše odsýpá jako lavina z prašivých kostí. Líbí se mi způsob, jakým pánové ke své hrobnické práci přistupují. Jsou uvěřitelní, opravdoví, syroví a suroví, jako čerstvý hrob. Zmínit musím ale i krásně morbidní obal. Ten se, stejně jako hudba, opravdu povedl. GRAVECRUSHER museli hledat inspiraci v márnicích, na pohřebištích. Vše se odehrává v naprosté tmě. Existuje jen bolest, strach a nenávist. Čtyři songy ostré jako břitva. Nekompromisní, přesto melodické a zcela návykové. Pokud jste, stejně jako já, fanoušci čerstvě otevřených hrobů, tak neváhejte ani chvilku. Dostanete pořádný náklad! K "Resurrection of Deathly" se rád a často vracím. EP mě baví, jako život, jako smrt. Nejlépe ve chvílích, když se setmí, když ke mě začnou promlouvat nemrtví. Nakonec se stejně všichni staneme jenom obyčejným prachem. Ale než se tak stane, budu GRAVECRUSHER stále poslouchat. Novinka je jako kus shnilého masa, odříznutého z prašivé mrtvoly. Je jen na vás, zda ochutnáte. Troufám si tvrdit, že se nahrávka povedla po všech stránkách. Z téhle kobky zní ozvěny ze záhrobí. Svět se zahalil do mrazu a tmy! Skvělá práce! Rakev plná morbidních death metalových melodií!


Asphyx says:

The band once again delivers a good portion of real death metal, mostly focused on Nordic melodies. Everything goes off like an avalanche of scabrous bones. I like the way the gentlemen approach their grave digging work. They are believable, real, raw and raw as a fresh grave. But I must also mention the beautifully morbid cover. It, like the music, is really good. GRAVECRUSHER must have looked for inspiration in morgues, in burial grounds. Everything takes place in total darkness. There is only pain, fear and hatred. Four razor-sharp songs. Uncompromising, yet melodic and completely addictive. If, like me, you are a fan of freshly opened graves, don't hesitate a moment. You're going to get a serious load! I like to come back to "Resurrection of Deathly" often. The EP entertains me, like life, like death. Best when it gets dark, when the undead start talking to me. In the end, we all become just dust anyway. But until that happens, I'll keep listening to GRAVECRUSHER. The novelty is like a piece of rotten meat cut from a mangy corpse. It's up to you to taste it. I dare to say that the record is a success in every aspect. This dungeon echoes from beyond the grave. The world has been shrouded in cold and darkness! Well done! A casket full of morbid death metal melodies!
Share this games :

TWITTER