DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 24. září 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Rozhovor - FLESHROT - Morbidní, prašivá, zkažená death metalová krev!

Rozhovor - FLESHROT - Morbidní, prašivá, zkažená death metalová krev!

Rozhovor s death metalovou skupinou z USA - FLESHROT.

Odpovídal Phil (kytara, zpěv), děkujeme!

Přeložila Duzl, děkujeme!

Otázky připravil Jakub Asphyx.

Recenze/review - FLESHROT - Unburied Corpse (2022):

Ave FLESHROT! Nikde jsem s vámi nenašel žádný rozhovor v češtině. Poprosím tě tedy nejdřív, abys čtenářům, kteří vás ještě neznají, představil kapelu. Můžeš klidně začít úplně od začátku a provést nás celou historií FLESHROT.

Nazdar! Děkujeme za zájem o rozhovor. Fleshrot jsme založili v roce 2019 v Lubbocku v Texasu. Kapelu jsem původně založil já (Phil) a Tanner. Brzy poté se k nám na basu přidal AB a o něco později Casey na druhou kytaru.


Letos jste vydali stále čerstvou novinku „Unburied Corpse“. Opět se jedná o temný, drsný a poctivý death metal. Přistupovali jste k nahrávání jinak než minule nebo jste zvolili ověřené postupy?

Nahrávali jsme v podstatě stejným způsobem jako vždycky, jen s tím rozdílem, že jsme to poslali Danovi Lowndesovi do Resonance Sound Studios, aby to smíchal a Gregovi Chandlerovi do Priory Recordings, aby to zmasteroval. Jsou to šíleně dobří chlápci a my jsme byli fanoušci jejich kapel už předtím, než jsme s nimi začali spolupracovat, takže je to vždycky radost. Nahrávání alba nám ale zabralo nějaký čas, protože jsme opravdu chtěli vydat tu nejlepší desku, jakou jsme mohli. Hodně jsme toho měnili a přehrávali, ale nakonec jsme spokojení.

Nová deska mi přijde o nějaký řád komplikovanější, zpočátku možná méně přístupná, zároveň ale neskutečně temná a zlá. Byl to záměr? Jak vlastně album vznikalo a jakým způsobem jste skládali muziku?

Ano, bylo to velmi záměrné. Při psaní desky jsme opravdu našli náš zvuk a to, co jsme chtěli. Chtěli jsme, aby muzika byla těžká, ale zároveň chytlavá. Hnusná a zlá, ale pořád konzumovatelná. Všechny skladby jsem napsal já, nebo já a Tanner v naší zkušebně. Napsali jsme spoustu skladeb, které se nakonec na desku nedostaly. Rozhodli jsme se, že ji uděláme rychle, krátce a věcně. Žádné blbé mezihry nebo něco podobného. Prostě čistá brutalita bez výplně. Album jsme nahrávali tady s přáteli, většinou v mé zkušebně, které říkám Márnice.


Mám „Unburied Corpse“ ve svém MP3 přehrávači a musím říct, že jsem jím doslova pohlcen. Nejsou to jen skvělé nápady, ale i zvuk, který je jedním slovem devastující. Sedím třeba v tramvaji a najednou se přistihnu, že si podupávám nohou. Mám sto chutí začít pařit. Nebýt už pán v letech, asi bych to i udělal. Kde jste desku nahrávali a kdo je podepsán pod masteringem?

To je úžasné a přesně to bychom chtěli, aby se dělo, když nás někdo poslouchá. Jak už jsem zmínil v předchozí otázce, všechno jsme nahrávali tady s našimi přáteli Duncanem a Jonahem. Poslali jsme to Danu Lowndesovi, aby to smíchal a Greg Chandler to zmasteroval.

Kdo je autorem textů na „Unburied Corpse“? A o čem pojednávají? Kde pro témata berete inspiraci?

Všechny texty na album jsem napsal já. Chtěl jsem, aby každá skladba byla jen dalším zachycením hrůzy. Vždycky jsem rád psal texty, takže jsem chtěl, aby skladby vyzněly v tomto duchu. Každá skladba je o jiném vrahovi a různých technikách, které používá k zabíjení a mučení. Hodně inspirace jsem samozřejmě čerpal z hororů, ale také z komiksů Spawn a z věcí, které jsem viděl ve zprávách, v reálném životě.


Kdo je podepsán pod obalem novinky „Unburied Corpse“? Jeho práce se mi hodně líbí. Jak jste vůbec motiv na obal vybírali?

Brad Moore vytvořil britskou verzi a Chamber Realm americkou verzi. Verze pro USA měla být oficiální grafikou, ale narazili jsme na problémy, jak ji dát dohromady, tak jsme se rozhodli vyzkoušet dvě různé verze. U Bradovy grafiky jsme chtěli něco jednoduchého, ale působivého, co by opravdu vystihlo atmosféru alba. Obě díla svým způsobem desku opravdu doplňují a jsme nadšení, že máme obě.

Když se ještě podíváme do začátku…Co bylo vlastně tím prvním impulsem, že jste dali dohromady kapelu? A proč zrovna death metal? Není to zrovna styl, který by vám získal velkou „slávu“.

S Tannerem jsme založili kapelu, abychom hráli death metal a to je vše. Nějakou dobu jsme o tom mluvili a nakonec jsme se do toho pustili. Byla to skvělá zkušenost být s ním v kapele a psát tuhle muziku společně. Naším jediným cílem bylo psát sračky, které se nám líbí. Původně jsme byli ovlivněni Undergangem, Anatomií, Witch Vomit a dalšími moderními kapelami, ale pořád jsme tam chtěli nasypat i nějaké ty Cannibal Corpse a Suffocation vibrace. Nesnažíme se na tom zbohatnout, takže budeme vždycky hrát to, co chceme.


Pocházíte z Texasu a hrajete extrémní death metal. Naše čtenáře by určitě zajímalo, jak funguje v Texasu death metalová scéna? Abych pravdu řekl, tak poslední dobou od vás slyším jen samé skvělé smečky. Znamená to, že je u vás v současnosti scéna hodně silná? Co třeba koncerty, kolik chodí lidí?

Scéna v Texasu je a vždy byla neuvěřitelná. Máme štěstí, že jsme její součástí. V Lubbocku jsme ale docela daleko od větších kapel a koncertů, takže tu nemáme tolik skvělých koncertů. Obvykle musíme jet šest a více hodin, abychom si zahráli. Ale užíváme si to, rádi vyjedeme z města a vidíme se s přáteli z celého okolí. V texaské metalové a hardcorové scéně se pohybuji už půlku života a je to tu opravdu výjimečné. Lidé jsou hrdí na to, co dělají a tvrdě makají. Koncerty jsou vždycky kurevsky ujetý. Plné sály a zábava se spoustou energie. Nejraději hrajeme na malých komorních koncertech bez pódia, kde máme všechny přímo před očima a skvěle se bavíme.

Z vaší hudby je cítit, že jste ovlivněni jak americkou death metalovou školou, tak i starými evropskými kapelami. Jak jste na tom jako fanoušci? Máte radši původní death metal devadesátých let nebo čerpáte inspiraci i z nových desek? Pokud ano, zajímalo by mě, které smečky měly/mají na FLESHROT největší vliv.

Jsem velkým fanouškem devadesátých let a asi nejvíc inspirace čerpám z desek a demáčů z té doby. Autopsy na nás mají velký vliv. Při psaní jsem hodně poslouchal EP a dema Abhorrence. Z novějších kapel se nám líbí třeba Cerebral Rot, Undergang, Witch Vomit, Innumerable Forms, Fetid, Phantasmagore, Faceless, Burial atd. Je spousta skvělých novějších kapel, které si zaslouží uznání. Myslím, že death metal je teď nejlepší, jaký kdy byl, i když většinou poslouchám spíš starší věci.


Co vlastně vy a koncerty obecně? Jste kapelou, která jezdí po koncertech, co to jenom jde nebo si hodně vybíráte? Máte nějaký sen, třeba skupinu, se kterou byste chtěli vyrazit na turné nebo festival, město, kde byste chtěli vystupovat?

Hrajeme, když můžeme. Máme rodiny a děti a také práce na plný úvazek, takže si velmi pečlivě vybíráme, kde budeme hrát, protože nemáme možnost hrát pořád, jako to dělají některé kapely, takže když můžeme, většinou si všechno zajistíme sami a vybereme si kapely, které s námi zahrají. Naším snem a vlastně jediným cílem za celou dobu je zahrát si v Evropě a to se nám snad brzy splní. Rádi bychom si jednou zahráli s našimi přáteli z Phantasmagore, ale opravdu jsme ochotni zahrát si s kýmkoli.

Jdu si vaši novou desku „Unburied Corpse“ znovu pustit. Musím říct, že pro mě osobně se jedná v podstatě dokonalé death metalové dílo. Totální inferno. Přeji vám, aby se nahrávce dařilo, aby se dostala k co největšímu počtu fanoušků. Zaslouží si to. Přeji vám vše nejlepší i v osobním životě. Ať se vám daří a poslední slova jsou tvoje. Pokud chceš něco vzkázat fanouškům, labelům, promotérům, máš prostor. Děkuji za rozhovor a už teď se těším, až vás uvidím někdy naživo!

Děkujeme, že jsi nás požádal o rozhovor! Opravdu jsem si ho užil a děkuji za milá slova o albu. Chtěl bych pozdravit Seana z Desert Wastelands a Jesuse z Saco Un Ojo. Děkujeme všem našim fanouškům za to, že si desku koupili a podpořili ji. Doufáme, že pro vás všechny budeme mít brzy další hudbu a doufáme, že se někdy objevíme ve vašem městě, abychom pro vás mohli zahrát naživo.

Recenze/review - FLESHROT - Unburied Corpse (2022):





------------------------------------------------------------------------------------------------------
Share this games :

TWITTER