DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 10. března 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - STRAIGHT HATE - Slaves of Falseness (2023)

Recenze/review - STRAIGHT HATE - Slaves of Falseness (2023)


STRAIGHT HATE - Slaves of Falseness
CD 2023, Selfmadegod Records

for english please scroll down

Zůstaly jenom krvavé skvrny a spousta temných vzpomínek. Srážka dvou aut, naložených nenávistí způsobila, že se všude válela jako loutky mrtvá těla. Někdo ještě trošku žil, ale to nikoho nezajímalo. Čím detailnější záběr, tím lepší. Přímý přenos z umírání, nadšený dav. Hyeny kroužily kolem a já jsem dávno přestal věřit v lidský rod. Potřeboval jsem si vyčistit hlavu, restartovat mozek, vymazat všechny zlé myšlenky. Přišel jsem domů, sedl si do křesla a narval si do hlavy novou desku polských grinderů STRAIGHT HATE

Ti se i letos drží staré školy. Jejich muzika je velmi temná, zákeřná a obsahuje v sobě velké množství černé energie. Jako bych znovu stál na místě činu. Právě odnášejí mrtvoly. Po téhle nahrávce vám zůstane v hubě pachuť smrti. Doporučuji poslouchat hodně nahlas. 


Pánové opatřili album velmi dobrým zvukem (Przemysław Bojar - Mastering, Mixing, Krzysztof Godycki - Producer), který je surový a zároveň čitelný. Hudba zde má v sobě takovou tu prašivinu a poctivost starých časů (NAPALM DEATH, ROTTEN SOUND, NASUM). Ano, grindové pasáže se střídají s těmi švédskými a STRAIGHT HATE to dělají elegantně a zajímavě. Jasně, není to nic nového, ani převratného, ale deska hezky odsýpá, mám chuť podupávat do rytmu a rozmlátit všechny obrazovky kolem, ze kterých ke mě proudí jed. Naleznete zde vypalovačky, ale i chladné a temné chvilky morbidní poezie. Poláci umí navodit atmosféru a to si u nich cením asi nejvíce. Mě zkrátka baví "Slaves of Falseness" poslouchat stále dokola. A to i přesto, že se převážně pohybuji v zatuchlých vodách death metalového podsvětí. On je zde totiž smrtící kov také obsažen. Zmínit musím i velmi povedený obal, který maloval mistr Maciej Kamuda (jeho práci sleduji dlouhodobě a považuji ho za skvělého umělce). Dostanete pořádnou porci poctivé hudby, zahrané od srdce. STRAIGHT HATE zrají jako dobře uleželé maso. Jejich novinka připomíná opravdu srážku s náklaďákem plným šílené zloby a nenávisti. Zůstanou po nich jenom krvavé skvrny a spousta temných vzpomínek. Grind death metalové tsunami, které vám zláme všechny kosti v těle!


Asphyx says:

All that's left are bloodstains and a lot of dark memories. The collision of two cars laden with hatred left dead bodies lying around like puppets. Someone was still alive, but nobody cared. The closer the shot, the better. A live feed of the dying, an enthusiastic crowd. Hyenas circling and I'd long since stopped believing in the human race. I needed to clear my head, reboot my brain, erase all the bad thoughts. I came home, sat down in my chair and stuffed the new record by Polish grinders STRAIGHT HATE into my head.

They are sticking to the old school this year. Their music is very dark, insidious and contains a lot of black energy. It's like standing on a crime scene again. They're taking the dead bodies away right now. This record will leave the taste of death in your mouth. I recommend listening very loudly.


The gentlemen have provided the album with a very good sound (Przemysław Bojar - Mastering, Mixing, Krzysztof Godycki - Producer), which is raw and at the same time legible. The music here has that dusty and honesty of the old days (NAPALM DEATH, ROTTEN SOUND, NASUM). Yes, the grind passages are alternating with the Swedish ones and STRAIGHT HATE do it elegantly and interestingly. Sure, it's nothing new or groundbreaking, but the record is moving along nicely, I feel like stomping to the beat and smashing all the screens around me, from which poison is flowing towards me. You'll find burners here, but also cold and dark moments of morbid poetry. The Poles know how to evoke an atmosphere and that's what I appreciate most about them. I simply enjoy listening to "Slaves of Falseness" over and over again. And that's despite the fact that I mostly move in the stagnant waters of the death metal underworld. The death metal is also present here. I must also mention the very hilarious cover artwork by the master Maciej Kamuda (I have been following his work for a long time and consider him a great artist). You get a good portion of honest music, played from the heart. STRAIGHT HATE matures like well-aged meat. Their new release really feels like a collision with a truck full of insane anger and hatred. All that's left are bloodstains and a lot of dark memories. Grind death metal tsunami that will break every bone in your body!



about STRAIGHT HATE on DEADLY STORM ZINE:





Tracklist:
01. Decay
02. Cursed
03. Yorkshire Ripper
04. Infester
05. Spongers
06. Egzystencja
07. Corrupted Leader
08. Selfness
09. Awhile
10. Stalker
11. Inhuman Justice
12. The Curtain Has Fallen
13. Poison Ivy
14. Offender
15. Slaves Of Falseness
16. Yesterday

band:
Przemek - Bass
Kamil Nowicki - Guitars
Kuba Brewczyński - Vocals
Wizun - Drums
Share this games :

TWITTER