DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 31. března 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - VERMINOUS SERPENT - The Malign Covenant (2023)

Recenze/review - VERMINOUS SERPENT - The Malign Covenant (2023)


VERMINOUS SERPENT - The Malign Covenant
CD 2023, Amor Fati Productions

for english please scroll down

Někteří lidé mají mrtvý pohled ještě za svého života. Potácejí se, toulají v temnotách, dělá jim špatně světlo a žijí pouze ve stínu. Jejich mysl už dávno není na tomto světě. Prokletí, uhranutí, schoulení do sebe. Nikdo jim nerozumí, jejich slova jsou prázdná a bolestivá. Emoce dávno pohřbili a zůstala v nich pouze prázdnota. Prokletí! Zavržení! Uhranutí! Všechny nás jednou obejme chlad a smrt. 

Jsou na světě kapely, které umí podobné pocity zhudebnit. Vzít nás na dlouhý výlet bez konce, který připomíná cestu přímo do pekla. Potkáte dlouhé stíny nemrtvých a u cesty budou ležet vybělené kostry hříšníků. Nové album irských VERMINOUS SERPENT hoří jasným černým plamenem. Umírání bude tentokrát hodně dlouhé a bolestivé. 


Pod kapelou jsou podepsáni zpěvák, basák A.A. Nemtheanga (PRIMORDIAL, DREAD SORVERGIAN), Matt Bree z MALTHUSIAN (zde bicí) a Joseph Deegan ze SLIDHR. Výsledkem jejich spolupráce je zajímavé, bolestivé black death metalové album, které se postupně dostalo do mých žil takovým způsobem, že na mě začalo působit jako prudký jed. Pokud máte rádi kapely jako ANTAEUS, MORTUARY DRAPE, SAMAEL, HELLHAMMER, CULTES OF GHOULES, mohlo by vás oslovit i album "The Malign Covenant". Skladby jsou napsány velmi zajímavě, jednotlivé motivy v sobě mají potřebnou sílu a drive. Je pro mě velmi příjemné se k nahrávce vracet. Má podmanivý zvuk (Shauny Cads) i atmosféru. Připadám si, jako bych seděl na hřbitově a proséval mezi prsty prach prokletých. VERMINOUS SERPENT k nám přišli ze záhrobí, z nekonečných chodeb Hádovy říše. Hrají muziku, která má v sobě vnitřní neklid, pnutí a velké množství nahrubo nasekané tmy. Do mysli se mi vkrádá chlad a utrpení. Bolí mě vnitřnosti, umírám a znovu se rodím. Během poslechu je kolem mě krvavá mlha a prokletí tančí na svých vlastních hrobech. Někteří lidé mají mrtvý pohled ještě za svého života. Potácejí se, toulají temnotách, dělá jim špatně světlo a žijí pouze ve stínu. Stejně jako já, když poslouchám "The Malign Covenant"Zlá, chladná, temná a děsivá black death metalová mantra!


Asphyx says:

Some people have a dead look in their lifetime. They stagger, wander in the dark, are sick of the light, and live only in the shadows. Their mind is long gone from this world. Cursed, bewitched, curled up inside themselves. No one understands them, their words are empty and painful. They have long since buried their emotions and only emptiness remains. A curse! Damnation! Bewitched! Coldness and death will embrace us all one day.

There are bands in the world that can set such feelings to music. Taking us on a long journey with no end that feels like a journey straight to hell. You'll meet the long shadows of the undead and the bleached skeletons of sinners lying by the roadside. The new album from Ireland's VERMINOUS SERPENT burns with a bright black flame. The dying will be very long and painful this time.


The band is signed by singer, bassist A.A. Nemtheanga (PRIMORDIAL, DREAD SORVERGIAN), Matt Bree from MALTHUSIAN (drums here) and Joseph Deegan from SLIDHR. The result of their collaboration is an interesting, painful black death metal album that gradually got into my veins in such a way that it started to affect me like a violent poison. If you like bands like ANTAEUS, MORTUARY DRAPE, SAMAEL, HELLHAMMER, CULTES OF GHOULES, you might also like "The Malign Covenant". The songs are written in a very interesting way, the individual themes have the necessary power and drive. It is very pleasant for me to come back to the recording. It has a captivating sound (Shauny Cads) and atmosphere. I feel like I'm sitting in a graveyard sifting the dust of the damned through my fingers. VERMINOUS SERPENT came to us from beyond the grave, from the endless corridors of Hades. They play music that has inner turmoil, tension, and a great deal of coarsely chopped darkness. Coldness and suffering creep into my mind. My insides ache, I die and am reborn. As I listen, a bloody mist surrounds me and the curses dance on their own graves. Some people have a dead look in their lifetime. They stagger, they wander in the dark, the light makes them sick and they live only in the shadows. Just like I do when I listen to "The Malign Covenant". Evil, cold, dark and scary black death metal mantra!


Tracklist:
1. Seraphim Falls
2. Transcendent Pyre 
3. The Malign Covenant 
4. Chasm of Nameless Bone
5. Deaths Head Mantra



Share this games :

TWITTER