DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 20. května 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - GUTTED CHRIST - Hail and Kill (2023)

Recenze/review - GUTTED CHRIST - Hail and Kill (2023)


GUTTED CHRIST - Hail and Kill
CD 2023, CDN Records

for english please scroll down

Všichni ho měli moc rádi. Každého zdravil a učil se dobře. Jeho krásná tvář ale ukrývala i svoji stinnou stránku. Po večerech sedával u počítače a psal lidem zlé zprávy. V jeho okolí se začaly množit sebevraždy. Psychicky mučil své blízké. Měl radost z utrpení, miloval vyděšené tváře. Líbilo se mu, když se dozvěděl, že někdo už to nevydržel a vytáhl ve vaně žiletky. Zlo má mnoho podob, nezapomínejte na to. A přichází vždy, když jej nejméně čekáte. 

I o tomhle bývá death metal. Tenhle styl vždy upozorňoval na ošklivé věci, kterých je člověk schopen. Blasfemie, smrt a nenávist jsou i tématem textů amerických smrťáků GUTTED CHRIST. U jejich nové nahrávky se budete cítit jako u šíleného hororu. Nebo je to realita? To už nechám na vás. Poslouchejte hodně nahlas!


Když "Hail and Kill" poslouchám, připadám si, jako bych seděl v kostele, ve kterém právě mluví prokletý mnich. Kolik hnusu a špíny nám církev ještě přinese? GUTTER CHRIST hrají smrtící kov ušpiněný black metalem a zkaženou krví. Výsledkem je velmi chutný, zkažený a jedovatý koktejl, který doporučuji podávat pochlazený. Nejlépe hluboko pod zemí, v nějaké opuštěné kobce. Klidně si k tomu otevřete starou rakev. Jestli máte rádi DEICIDE, IMMOLATION, CANNIBAL CORPSE, DYING FETUS, SIX FEET UNDER mohla by se vám líbit i tahle deska. Má dobrý masivní a ostrý zvuk, zajímavý pekelný obal a hlavně na ní naleznete velkou spoustu zajímavých nápadů. Songy jsou velmi divoké, plné vzteku a špíny. Mají v sobě pradávný old schoolový feeling a drive. Album klidně můžete pouštět všem hajzlům i prokletým. Přímo do obličeje, bez kompromisů, bez zbytečností. Takhle útočí i tahle smečka. Jedná se již o druhý dlouhohrající počin kapely a myslím si, že se k oběma nahrávkám budu rád a často vracet. Až ti jednou bude špatně a nebudeš chtít vidět světlo, až na tebe padne splín, až potkáš ve svém životě někoho zlého, tak nezoufej. Pusť si "Hail and Kill" a uvidíš, že ti bude lépe. Pánové hrají s nadhledem. Nejedná se o nic nového, ani převratného, ale musím říct, že songy v sobě mají něco morbidně přitažlivého. Něco v podobném smyslu, jako dobrý horor.  Zlo má mnoho podob, nezapomínejte na to. A přichází vždy, když jej nejméně čekáte. Tahle deska řeže tou správnou stranou nože. Žhne a pálí. Je surová a syrová zároveň. Má v sobě nahrubo nasekanou tmu. Mocný, masivní, krutý death metal, který vás vyvrhne zaživa!


Asphyx says:

Everybody liked him very much. He greeted everyone and taught well. But there was a dark side to his handsome face. In the evenings, he would sit at his computer and write bad news to people. Suicides began to proliferate in his neighborhood. He tortured his loved ones mentally. He took pleasure in the suffering, loved the frightened faces. He loved it when he learned that someone couldn't take it anymore and took out the razor blades in the bathtub. Evil takes many forms, don't forget that. And it always comes when you least expect it.

That's what death metal is all about. It's a style that's always highlighted the ugly things that man is capable of. Blasphemy, death and hatred are also the theme of the lyrics of American death metal band GUTTED CHRIST. Their new record will make you feel like you're in an insane horror movie. Or is it reality? I'll leave that up to you. Listen very loud!


When I listen to "Hail and Kill" I feel like I'm sitting in a church where a cursed monk is speaking. How much more filth and filth will the church bring us? GUTTER CHRIST play deadly metal stained with black metal and corrupted blood. The result is a very tasty, corrupt and poisonous cocktail, which I recommend to serve chilled. Preferably deep underground, in an abandoned dungeon. Feel free to open an old coffin for this. If you like DEICIDE, IMMOLATION, CANNIBAL CORPSE, DYING FETUS, SIX FEET UNDER you might also like this album. It's got a good massive and crisp sound, an interesting hell of a cover and most importantly you'll find a great deal of interesting ideas on it. The songs are very wild, full of rage and filth. They have an old school feel and drive to them. You can play the album to all the bastards and the damned. In your face, no compromises, no uselessness. That's how this pack attacks. This is the band's second full-length release and I think I'll be revisiting both records happily and often. When you get sick and don't want to see the light, when the full moon falls on you, when you meet someone bad in your life, don't despair. Put on "Hail and Kill" and you'll see that you'll get better. The gentlemen play with insight. It's nothing new or groundbreaking, but I have to say that the songs have something morbidly appealing about them. Something along the lines of a good horror movie. Evil takes many forms, don't forget that. And it always comes when you least expect it. This record cuts with the right side of the knife. It glows and burns. It's raw and raw at the same time. It's got darkness roughly chopped into it. Powerful, massive, brutal death metal that will eviscerate you alive!


Tracklist:
01. Inverting The Cross (Intro) 
02. Blasphecross 
03. Bring Out The Gurneys 
04. Weeping Savior 
05. In The Coils Ov Death 
06. Faceless Misery 
07. Straight Fucking Murderous 
08. Threat To Your Existence 
09. Spawns Ov Perdition 
10. Get Gutted (Outro)



Share this games :

TWITTER