DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 6. června 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - PILE OF DEATH - Introducing Our Impending Doom (2023)

Recenze/review - PILE OF DEATH - Introducing Our Impending Doom (2023)


PILE OF DEATH - Introducing Our Impending Doom
CD 2023, Jawbreaker Records

for english please scroll down

Občas se ve svých snech procházím zničenými městy. Vypálené domy, toulaví prašiví psi v ulicích. Boj o vodu, boj o ropu. Kovové chladné stroje, které jsou dávno chytřejší než my, ubohý lidský rod. Kdysi jsem nám věřil, ale poslední roky jsem spíše skeptický. Další válka, další utrpení. Probudím se a zjistím, že realita je ještě horší než moje noční můry. Vstanu a bojím se pustit zprávy. Odpojen od internetu raději poslouchám hudbu, kterou mám rád od svého mládí. Kombinace devastujícího thrash metalu a smrti mi dělala vždycky dobře na mé zkažené duši.

Dívám se do tmy a podupávám si spokojeně nohou. Zde je ještě svět v pořádku. Švédští PILE OF DEATH vydali letos nové album. A musím rovnou napsat, že se opravdu povedlo. Žádné současné hlouposti s umělým zvukem. Naopak! Zde se hraje poctivě, reálně, postaru. Tohle je hudba z dávno opuštěných katakomb, která hoří jasným plamenem. 


Jedná se o underground přesně podle mého gusta. Pivo teče proudem a zmrzlé kosti jsou lámány velkým tlakem. Ano, švédští maniaci dokáží do skladeb vložit velké množství temné, chladné energie. Mají takový ten pradávný feeling. PILE OF DEATH nejsou ale jen syroví, dokáží napsat i melodie, které se vám zadřou hluboko pod kůži. K celkovému skvělému dojmu hodně přispívá plesnivý zvuk i parádní obal. Vše sedí na svých místech a pokud jste staří fanoušci tohoto stylu, tak budete určitě také spokojení. Probudím se uprostřed noci a už na mě čeká. Má kostnaté ruce a směje se jedovatě. Přišla si pro mě samotná Smrt. Pozve mě na koncert, který je na periférii našeho města. Daleko od lidí, několik pater pod zemí je klub, kam chodí jen prokletí. Kapela začne hrát a jsem první kdo si zláme kosti. Zombie, démoni i všichni ostatní tančí a užívají si novou desku "Introducing Our Impending Doom". Líbí se nám, že je tahle smečka opravdová, upřímná a cítíme, že pevně věří tomu, co hraje. Přidám se do mosh-pitu, odpadá mi všechno maso od kostí. Je mi úplně jedno, že náš současný svět je odsouzený k zániku. Apokalypsa dávno začala v našich myslích. Jde už jen o to, kdo zmáčkne červené tlačítko jako první. Moc dobře ale vím, že pokud přežiju (a já opravdu přežiju všechno), tak budu tohle album poslouchat stále dál. Vyvolalo ve mě totiž spoustu emocí a představ. Nenechalo mě v tom obrovském množství současných skupin v klidu. Proklelo mě a několikrát pohřbilo zaživa. PILE OF DEATH jsou jako démoni ze starých časů, kteří nás přišli zničit svým prašivým thrash death metalem! Masakr v podzemí, který ocení všichni nemrtví!


Asphyx says:

Sometimes in my dreams I walk through ruined cities. Burned houses, stray mangy dogs in the streets. Fighting for water, fighting for oil. Metallic cold machines that have long been smarter than we poor humans. I used to trust us, but in recent years I've become rather sceptical. More war, more suffering. I wake up and find that reality is even worse than my nightmares. I get up and I'm afraid to turn on the news. Disconnected from the internet, I prefer to listen to the music I've loved since my youth. The combination of devastating thrash metal and death has always been good for my corrupted soul.

I stare into the darkness and stomp my foot in contentment. The world is still right here. Sweden's PILE OF DEATH released a new album this year. And I have to write straight away that it's a real success. No contemporary nonsense with artificial sound. On the contrary! Here is honest, real, old-fashioned playing. This is music from long abandoned catacombs, burning brightly.


This is underground to my taste. The beer is flowing and the frozen bones are being broken by great pressure. Yes, the Swedish maniacs can put a lot of dark, cold energy into their songs. They have that ancient feeling. But PILE OF DEATH aren't just raw, they can also write melodies that get deep under your skin. The mouldy sound and the awesome packaging contribute a lot to the overall great impression. Everything fits in place and if you're an old fan of this style, you'll definitely be happy too. I wake up in the middle of the night and it's waiting for me. He's got bony hands and a venomous laugh. Death himself has come for me. She invites me to a concert on the outskirts of our town. Away from the people, several floors below ground, there's a club where only the damned go. The band starts playing and I'm the first to break my bones. Zombies, demons and everyone else are dancing and enjoying the new album "Introducing Our Impending Doom". We like that this pack is real, honest and we feel they believe strongly in what they're playing. I'm gonna join the mosh pit, all the meat is falling off my bones. I don't care that our current world is doomed. The apocalypse began long ago in our minds. It's just a matter of who pushes the red button first. But I know very well that if I survive (and I really do survive everything), I will keep listening to this album. It has evoked a lot of emotions and ideas in me. It hasn't left me alone in the vast amount of contemporary bands. It cursed me and buried me alive several times. PILE OF DEATH are like demons from the old days who came to destroy us with their dirty thrash death metal! A massacre in the underground that all the undead will appreciate!


Tracklist:
01. I.O.I.D. 
02. Prepare To Die 
03. Pile Of Death 
04. The War 
05. Hellfire Preacher 
06. Pestens Tid 
07. Ending All Life 
08. Our Impending Doom

band:
J. Sjökvist - Vocals/Guitars
M. Undfors - Bass
G. Ljungqvist - Drums



Share this games :

TWITTER