DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 12. srpna 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DIPYGUS - Wet Market (2023)

Recenze/review - DIPYGUS - Wet Market (2023)


DIPYGUS - Wet Market
EP 2023, Frozen Screams Imprint, Headsplit Records

for english please scroll down

Když vám přivezou již několikáté tělo, ve kterém není mozek, zamyslíte se. Zajímavé je, že třeba sebevrazi se mezi sebou inspirují. Zažil jsem již několik měsíců plných oběšenců, následovali upálení a nakonec podřezaní. Jenže tohle je něco jiného. Vypadá to na nějakou šílenou a dosud neznámou chorobu. Všichni mají vyděšené tváře a smrdí sírou. Jakoby potkali samotné Ďábla. A nebo poslouchali pravý, reálný a nefalšovaný death metal. Třeba takový, jaký hrají DIPYGUS z Kalifornie. 

Každého asi nejdřív zaujme poměrně netypický zelený obal. Je jakousi mrtvolnou koláží plnou lebek, příšer a šílenství. Pro mě osobně je potom děsivý i název alba, protože prodej živého masa, které velmi rychle podléhá zkáze, je něco hnusného a děsivého. Rozkládající se tkáně, utrpení a hlavně místa, odkud pochází velké množství různých nemocí. Navštivte jej, poslouchejte u toho "Wet Market" a třeba také přijdete o mozek. 


Hudebně pánové stále pokračují ve své morbidní práci. Kdo jste četl moji recenzi na jejich předchozí desku "Bushmeat" z roku 2021 (odkaz je dole pod článkem), asi mi dáte za pravdu, že se jedná o velmi zdatné pokračovatele kapel typu AUTOPSY, ABSCESS, GHOUL, EXHUMED. Pánové samozřejmě přidávají své vlastní nápady, ale třeba zvukově jsou si se zmiňovanými smečkami hodně podobní. Opusťme ale svět plný neustálého přirovnávání. Troufám si tvrdit, že tahle nahrávka zaujme nejen fanoušky starého smrtícího kovu z devadesátých let. DIPYGUS totiž přistupují ke své morbidní práci přeci jen trošku jinak. Snaží se o vlastní invenci, mají spoustu zajímavých nápadů. Opravdu si připadám, jako bych byl někde v hluboké džungli nebo na mokrém trhu. Asi všichni chápete, co za maso se dneska prodává. Líbí se mi, že v sobě mají jednotlivé skladby drive a sílu, pradávnou prašivinu, kterou dle mého umí jenom dobré kapely. Rozhoduji se, jaké maso ochutnám dnes. Volím opět tuhle desku a poslouchám jí velmi nahlas. Podupávám si do rytmu, nechávám se unášet melodiemi a postupně zjišťuji, že mi puká lebka. Nebude to dlouho trvat a přijdu o mozek. Příliš to nevadí, prokletý jsem stejně již dlouhé roky. "Wet Market" vám mohu jenom doporučit. Jedná se přesně o takový ten druh hudby, které zkrátka podlehnete. Má v sobě něco přitažlivého, zlého, děsivého. Jako dobrý hororový film. Nechte si chutnat! Mokvající, smradlavý, prašivý death metal! Kus shnilého masa prolezlého snětí!


Asphyx says:

When they bring you the umpteenth brainless body, you think. It's interesting that suicides, for example, inspire each other. I've seen months of hangings, followed by burnings and endless stabbings. But this is different. Looks like some kind of crazy, unknown disease. They all have frightened faces and smell of sulphur. It's like they've met the Devil himself. Or they're listening to true, real, unadulterated death metal. Like DIPYGUS from California.

The first thing that catches everyone's attention is the rather untypical green cover. It's a kind of dead collage full of skulls, monsters and madness. For me personally, then, the album title is also scary, because selling live meat that is perishable very quickly is something ugly and scary. Decomposing tissue, suffering and most importantly places where a lot of different diseases come from. Visit it, listen to "Wet Market" and you might lose your brain too.


Musically, the gentlemen still continue their morbid work. If you have read my review of their previous album "Bushmeat" from 2021 (link is below the article), you will probably give me the truth that they are very capable followers of bands like AUTOPSY, ABSCESS, GHOUL, EXHUMED. Of course, the gentlemen add their own ideas, but for example, sonically they are very similar to the aforementioned bands. But let's leave the world full of constant comparisons. I dare to say that this record will attract not only fans of the old death metal from the nineties. After all, DIPYGUS approach their morbid work a bit differently. They try to be inventive, they have a lot of interesting ideas. I really feel like I'm somewhere in a deep jungle or a wet market. I think you all understand what kind of meat is being sold today. I like the fact that the individual songs have drive and power, the ancient scabrousness that I think only good bands can do. I'm deciding what meat I'm going to taste today. I choose this record again and listen to it very loudly. I stomp to the rhythm, get carried away by the melodies and gradually find my skull cracking. It won't be long before I lose my brain. It doesn't matter too much, I've been cursed for years anyway. I can only recommend "Wet Market". It's exactly the kind of music you just fall for. It's got something appealing, evil, scary about it. Like a good horror movie. Enjoy! Wetting, smelly, dusty death metal! A piece of rotten flesh crawling with anthrax!


Recenze/review - DIPYGUS - Bushmeat (2021):


Tracklist:
01. Lizard-Man Of Scape Ore Swamp 
02. Living Fossil (瑞洋丸) 
03. Sandworms 
04. Bug Sounds (Osedax) 
05. Welcome To Space-Island 
06. Domain Of The Crystal Kong 
07. Onslaught Of The Mechanikong Jungle-Krusher



Share this games :

TWITTER