DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 6. října 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - PROFANATICA - Crux Simplex (2023)

Recenze/review - PROFANATICA - Crux Simplex (2023)


PROFANATICA - Crux Simplex
CD 2023, Season of Mist Underground Activists

for english please scroll down

Neustálým opakováním modlitby se dostaneš do hypnotického stavu. Bude ti jedno, že tě potom budou pálit rozžhaveným železem, že ti budou propichovat kůži a věšet tě na háky. Prohlásí tě klidně za svatého, stačí když jim řekneš tisíce lží. Roztáhneš ruce, obrátíš oči v exaktickém stavu, necháš postavit další svatyně. Bůh je milostivý, vy tupé ovce. Už dávno si propadl temnotě, už dávno víš, jak přivolat zlo. Stačí kamenný oltář, několik krvavých obětí a hudba. Je doufám jasné, že volíš nové album amerických tmářů PROFANATICA.

Starý, surový a ošklivý black death metal, který je zahraný s jediným účelem. Navěky vás proklít, pohřbít zaživa. Paul Ledney a jeho věrní se opět vydali na těžkou cestu přímo do pekla. Potkáte na ní zohavená těla hříšníků, vybělené kostry nevěřících i spoustu zkažené krve. Tohle je přesně druh hudby, který koluje i v mých žilách. Připomíná prudký jed, děsivého hada jako zlé znamení.


Poslouchat "Crux Simplex" je jako otevřít starou smradlavou hrobku. Mrazivě zničující zvuk (Arthur Rizk), mrtvolný obal (Abomination Hammer), tohle všechno ve mě evokuje ty nejtemnější myšlenky, které mám ve své hlavě. Nenechte se zmást starým výrazem, ve skladbách hoří černý oheň! Novinka pro mě není jen obyčejným novým albem, ale spíše obřadem, tajemnou seancí, na které potkáte duše zemřelých. Zhasněte všechna světla, čerpejte energii z vesmíru a přírody. Mám po téhle desce děsivé noční můry. Vstávám v nich ze své postele a toulám se v mlze městem. Navštěvuji stará pohřebiště a hledám v nich odpověď. PROFANATICA je kapela z devadesátých let minulého století, kterou poslouchám celou dobu její existence. Stále mě baví, protože je uvěřitelná, reálná, prašivá. Společná setkání jsou pro mě vždy velmi zajímavá. Platí to i u nové nahrávky. Připadá mi velmi syrová, mrazivá a krutá. Jako zvrácená víra, která bývá vždy slepá. Pohybujeme se ve stejných oblastech, jako kapely typu DEMONCY, BEHERIT, TOTEN, BLASPHEMY, PROCLAMATION, GOATLORD, HAVOHEJ, DEMONIC CHRIST, INCANTATION. Nakreslete pentagram, zapalte ohně, nastal čas. Přidejte hlasitost a podejte mi nůž! Už dávno jsem propadl temnotě, už dávno vím, jak přivolat zlo. Stačí kamenný oltář, několik krvavých obětí a hudba. Peklo se ukrývá v každém z nás! Starodávný, bestiální black death metalový rituál smrti! 


Asphyx says:

By continuously repeating the prayer, you get into a hypnotic state. You won't care that they will burn you with hot iron, that they will pierce your skin and hang you on hooks. They'll declare you a saint if you tell them a thousand lies. You'll spread your arms, roll your eyes in a state of exacticism, have more shrines built. God is gracious, you dumb sheep. You've fallen into darkness long ago, you've known how to summon evil. All it takes is a stone altar, a few blood sacrifices and music. I hope it's clear that you're voting for the new album by the American darkies PROFANATICA.

Old, raw and ugly black death metal played with one purpose. To curse you forever, to bury you alive. Paul Ledney and his faithful have once again embarked on a difficult journey straight to hell. You'll encounter mutilated bodies of sinners, bleached skeletons of infidels and plenty of corrupted blood. This is exactly the kind of music that runs through my veins. It's like a violent poison, a terrifying serpent like an evil omen.


Listening to "Crux Simplex" is like opening an old stinking tomb. The chillingly devastating sound (Arthur Rizk), the deadpan cover (Abomination Hammer), all of this evokes the darkest thoughts I have in my head. Don't let the old expression fool you, there is a black fire burning in the tracks! The new album is not just an ordinary new album for me, but rather a ritual, a mysterious seance where you meet the souls of the dead. Turn off all the lights, draw energy from the universe and nature. This record gives me nightmares. I get out of bed and wander through the city in a fog. I visit old burial grounds and search them for answers. PROFANATICA is a band from the 1990s that I've been listening to for its entire existence. I still enjoy it because it's believable, real, scabrous. I always find the meetings together very interesting. That's true of the new record, too. I find it very raw, chilling and cruel. It's like a twisted faith that's always blind. We move in the same areas as bands like DEMONCY, BEHERIT, TOTEN, BLASPHEMY, PROCLAMATION, GOATLORD, HAVOHEJ, DEMONIC CHRIST, INCANTATION. Draw the pentagram, light the fires, it's time. Turn up the volume and hand me the knife! I've long since fallen into darkness, I've long since known how to summon evil. All it takes is a stone altar, a few blood sacrifices and music. Hell hides in all of us! An ancient, bestial black death metal death ritual!



about PROFANATICA on DEADLY STORM ZINE:





Tracklist:
01. Condemned To Unholy Death 
02. Take Up The Cross 
03. The First Fall 
04. Meeting Of A Whore 
05. Compelled By Romans 
06. Wipe The Fucking Face Of Jesus 
07. The Second Fall 
08. Cunts Of Jerusalem 
09. The Third Fall 
10. Division Of Robes



Share this games :

TWITTER