DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 7. ledna 2024

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - MACABRE DEMISE - Grave​(​y​)​art Gallery (2023)

Recenze/review - MACABRE DEMISE - Grave​(​y​)​art Gallery (2023)


MACABRE DEMISE - Grave​(​y​)​art Gallery
CD 2023, Rebirth the Metal Productions

for english please scroll down

Jak dlouho vydrží člověk, než vykrvácí? Visíš zavěšený na hácích a každou hodinu ti vyříznou kus kůže z těla. Svět není spravedlivý, to vidíme každý den, když nezavíráme před násilím oči. Fascinuje nás krev, sledujeme přímé přenosy z umírání. Někdy se mi chce zvracet, ale nakonec se ovládnu. Stále totiž ještě dokáži očistit svoji mysl a nezbláznit se. V brutálním death metalu si ale hodně vybírám. Musí mě něčím zaujmout, musí mě přikovat na zeď. Nebo pověsit na háky, abyste se měli jednou na co dívat ve zprávách.

MACABRE DEMISE je jednočlenná kapela, pod kterou je podepsán Andreas Rieger. Jedná se klasický, syrový a krutý kov smrti, který vám vyfrézuje do hlavy pořádně krvavou stopu. Budete pomalu přidávat hlasitost, budete se kývat do rytmu, jako staří řezníci, kteří právě vykostili další ze svých obětí. Je to masakr, je to tlak a energie. Je to brutalita, která se vám dostane do hlavy. 


Pokud jste fanoušci třeba takových SKINLESS, SUFFOCATION, DYING FETUS, BROKEN HOPE, INTERNAL BLEEDING, PYREXIA, nebo DEHUMANIZED, budou se vám líbit i MACABRE DEMISE. Skladby v sobě mají potřebný vztek a frustraci. Osobně jsem si dával novou desku do hlavy nejraději v pátek, když jsem šel z práce a potřeboval jsem přepnout svůj mozek do normálního módu. Přišel jsem vždy domů a usmíval jsem se. Tady se totiž hraje opravdově, divoce a od srdce. Líbí se mi určitá živočišnost, lehká progrese i spousta nápadů, které v sobě "Grave​(​y​)​art Gallery" obsahuje. Album se vůbec velmi dobře poslouchá. Je sice kruté a útočí přímo a bez zbytečností, ale zároveň je v rámci stylu pestré a i po několika společně strávených týdnech je stále co objevovat. Určitě jste byli někdy na starých jatkách, na pitevně a nebo jenom ve starém domě. Cítíte tu zatuchlinu? Plíseň a dávné temné vzpomínky? Nevím proč, ale pokaždé, když tuhle desku poslouchám, tak si vzpomenu na klasické hororové filmy. Andreas Rieger sice neobjevuje nic nového, ale řemeslo zvládá na výbornou. Navíc přidává velké množství do tmy zahalených nálad. Nakope vám zadek, vytře s vámi podlahu a vy za to budete ještě vděční. Navíc se myslím povedl zvuk i obal, což jsou velmi důležité věci. Jak dlouho vydržím, než vykrvácím? Visím zavěšený na hácích a každou hodinu mi vyříznou kus kůže z těla. Svět není spravedlivý, to vidíme každý den, když nezavíráme před násilím oči. Fascinuje nás krev, sledujeme přímé přenosy z umírání. Brutální death metalový útok, který vám vyrve všechny vnitřnosti z těla! Masakr!


Asphyx says:

How long does a person last before they bleed to death? You're hanging from hooks and every hour they cut a piece of skin off your body. The world isn't fair, we see it every day if we don't turn a blind eye to violence. We're fascinated by the blood, we watch live coverage of the dying. Sometimes I want to vomit, but eventually I control myself. Because I can still clear my mind and not go mad. But in brutal death metal, I'm very picky. It's got to grab me, it's got to drive me up the wall. Or hang you on hooks so you'll have something to watch on the news one day.

MACABRE DEMISE is a one-man band signed by Andreas Rieger. This is classic, raw and cruel death metal that will mould a bloody trail into your head. You'll slowly turn up the volume, swaying to the beat like old butchers who have just boned another of their victims. It's carnage, it's pressure and energy. It's brutality that goes to your head.


If you're a fan of SKINLESS, SUFFOCATION, DYING FETUS, BROKEN HOPE, INTERNAL BLEEDING, PYREXIA, or DEHUMANIZED, you'll also like MACABRE DEMISE. The songs have the necessary anger and frustration in them. Personally, my favorite time to put a new record in my head was on Friday when I got off work and needed to switch my brain into normal mode. I always came home and smiled. Because this is where the playing is real, wild and from the heart. I like the certain animalism, the light progression and the many ideas that "Grave(y)art Gallery" contains. The album is very easy to listen to. It is cruel and attacks directly and without gratuitousness, but at the same time it is varied in style and even after several weeks spent together there is still a lot to discover. I'm sure you've been to an old slaughterhouse, an autopsy room or just an old house. Can you smell the mustiness? The mould and the old dark memories? I don't know why, but every time I listen to this record I think of classic horror movies. Andreas Rieger may not be discovering anything new, but he's mastering his craft. Plus, he adds a great deal of darkly shrouded moods. He kicks your ass, wipes the floor with you, and you'll be thankful for it. Plus, I think the sound and cover art are very important things. How long can I last before I bleed to death? I'm hanging from hooks and every hour they cut a piece of skin off my body. The world isn't fair, we see that every day if we don't turn a blind eye to violence. We're fascinated by blood, we watch live coverage of the dying. A brutal death metal assault that will rip the guts out of your body! Massacre!



Tracklist:
01. Melody Of The Damned 
02. Grave(Y)Art Gallery 
03. The Nerve 
04. House By The Cemetery 
05. Miss Meat 
06. Skinpeeler 
07. Tired Souls 
08. World In Blood 
09. Mind Eater 
10. Dance Of The Forgotten Corpses

band:
Andreas Rieger - All instruments, Vocals



Share this games :

TWITTER