DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 27. ledna 2024

Home » , , , , , , , , , , » Report, photos, video - SQUASH BOWELS, EMBRIONAL, BRUTALLY DECEASED, SEE YOU IN HELL - Divadlo pod Lampou, Plzeň - 26. 1. 2024

Report, photos, video - SQUASH BOWELS, EMBRIONAL, BRUTALLY DECEASED, SEE YOU IN HELL - Divadlo pod Lampou, Plzeň - 26. 1. 2024

Author of photos - Jakub Asphyx (https://twitter.com/deadlystormzine)

kompletní fotogalerie zde / all photos here:

Dostali jsme se do stavu, kdy nás musí vyděsit i předpověď počasí. Když se to dobře pojme, tak i námraza v lednu dokáže být šokem. K tomu se každý den někde stane vražda. Byl to takový hodný soused, vždycky zdravil. Nikdy se nic nezlevní a když je velká úroda, tak určitě zdraží chleba. Ten zdraží vždycky. Kdybych byl mimozemšťan, co před dvaceti lety odletěl a letos se vrátil, asi bych si to hodil. Pokud se tedy může zelený mužíček oběsit. Nemáme to lehké, co? A děláme si to sami. Pliveme na sousedy, protože mají lepší auto, barák, kozatější paní. Chováme se podle influecerentů, kteří jsou zajímaví jenom tím, že se nebojí šokovat. Možná právě proto se čím dál tím víc před vším uzavírám. Nerad čtu špatné zprávy, nelíbí se mi tupé seriály. Místo toho se vracím na začátek. Vždycky jsem miloval knihy, metal, sport a les.

Jak člověk stárne, tak se na něj nabaluje spousta starostí a zodpovědnosti. Občas tomu tak chce osud, někdy starej dobrej strejda Bůh a nebo prozřetelnost, a najednou máme pocit, že na nás všechno padá. Práce, zdraví, starosti. V takových momentech vypínám celej svět a zajdu na pivo s kamarádama. Vyčistíme si hlavu, zasmějeme se, jako my na Výsluní), v pátek k večeru, když jsme se připravovali na koncert (já kupříkladu hlavně na EMBRIONAL a BRUTALLY DECEASED, anžto jsem death metalistou). Jakoby se najednou čas zastavil, když jsem viděl své spolubojovníky, jak do sebe hází vychlazené pivo a usmívají se. Máme to nastavené pořád stejně. Rovnice metal + pivo = zábava, pořád platí a funguje. Když nad tím přemýšlím, tak vlastně stále ještě chodím na akce hlavně kvůli lidem. Atmosféra bývá neopakovatelná a zážitky nepřenosné. Přesto se vám je pokusím opět zprostředkovat. To bylo tenkrát tak...do hospody zavítali i Embrional, zdravíme se, kecáme...



V práci jsem byl neklidný od rána. Na počítači se mi neustále v pravém rohu objevovaly šílené zprávy vygenerované pravděpodobně umělou inteligencí. Krev, sex, šok! Otevřu tedy raději mobil a je to ještě horší. Oklepu se mrazem. Jednak nám v práci netopí a hlavně na mě vyskočil další nenávistný příspěvek. Raději pracuji, abych vše do jedné stihnul. Se sluchátky na uších se připravuji. A vymýšlím názvy metalových kapel (black metal - KABANOS, death metal - ZANÍCENÝ NEHET, thrash metal - ELEKTRICKÝ ZOMBIE, heavy  metal - OCELOVÉ ELASŤÁKY). Domů jedu přes celé město, abych potom prohodil pár slov s rodinou. Na zítra mi nic neplánujte, pravděpodobně se nebudu moc hýbat, mluvit, ani reagovat na světlo. A to musím sepsat report, natáhnout fotky a video. Práce jak na kostele. Nikdo vám za to nic nedá. Pochválí málokdo. Tati a proč to tedy děláš? Abych si vyčistil hlavu. Odpovím a jdu na to pivo. Probíráme knížky, předchozí akce, plánujeme následující. Zkrátka obyčejný, ničím zajímavý život stárnoucích metalistů. Ale srandy je kopec. Jsme na stejné vlně a plně se socializujeme, jak by řekli dnešní mladí. 

Jdu ještě naposledy na žlábek a libuji si, že aspoň ta prostata je zatím v pořádku. Jinak mě bolí celé tělo, moc jsem nespal, moc pracoval, ponocoval, hodně psal, propagoval, snažil se podporovat kapely. Padám na hubu, ale nedávám to na sobě znát. Mám nasazený opravdový, upřímný úsměv a vstupem do mého oblíbeného klubu ze mě všechno spadne. Zdravím další kamarády a známé. Měl bych si dělat poznámky, jako jsem to viděl u jednoho psavce, neměl bych pít, abych se pečlivě soustředil na výkony kapel. Jenže to já neumím. Jsem přesně v takové té vznešeně rozevláté náladě, kdy mě nic "zázrakem" nebolí a je mi moc fajn. Dám si pivo a v družném rozhovoru čekám na první kapelu.


BRUTALLY DECEASED - opět jsme spolu, zase po nějaké době, otevřeli další rakev. Mimo shnilého těla ve značném stádiu rozkladu v ní byl také uložen starý death metal. Rodokmen mrtvého lze vystopovat jak do dalekého Švédska, tak i třeba na Floridu. Gentlemanům to sypalo o sto šest. Praskalo mi v kostech a mozek se vařil ve vlastní šťávě. Pokud vám něco říká pojem trepanace lebky, tak určitě víte, o čem píšu. Kapela připravuje nové album a myslím si, že je na co se těšit. Alespoň dle libozvučných ukázek, které zazněly sálem jako nějací morbidní poslové z katakomb. Říkám to stále a dokola. Když death metal, tak prosím takto. Navíc to mělo poctivý, metalový koule. Howgh! 





We opened another coffin together, again after some time. Apart from the rotten body in a considerable stage of decomposition, it also contained old death metal. The dead man's lineage can be traced to as far away as Sweden and as far away as Florida. Gentlemen were in for a treat. My bones were cracking and my brain was boiling in its own juices. If the term skull trepanation means anything to you, you know what I'm writing about. The band is working on a new album and I think it's something to look forward to. At least according to the lilting samples that rang through the hall like some morbid messengers from the catacombs. I've said it over and over again. If death metal, then please like this. Plus, it had honest, metal balls. Howgh!


SEE YOU IN HELL - crust hard core destrukce těla i mysli. Kapela hraje zcela mimo moji kompetenci, ale baví mě. Už jsem je párkrát viděl a vždy jsem odcházel spokojený. V pátek tomu nebylo jinak. Byla to smršť, vichřice, uragán. Vše náležitě neučesané, naštvané. Pánové to do nás nahrnuli a neměli s námi žádné slitování. Jen jsem měl trošku strach, aby mi nevypadaly plomby a keramika z té mé nevymáchané huby. Taková to byla síla!  




Crust hard core destruction of body and mind. The band plays completely out of my competence, but I enjoy it. I've seen them a couple of times and always left satisfied. Friday was no different. It was a whirlwind, a whirlwind, a hurricane. All properly unkempt, angry. The gentlemen piled into us and had no mercy on us. I was just a little worried about the fillings and ceramics falling out of my unwashed mouth. It was such a force!


EMBRIONAL - každý si asi představujeme peklo jinak. Pokud nevíte nebo tápete, měl bych pro vás jeden tip. Ti chytřejší z vás už asi tuší. Tuhle polskou temnou smečku sleduji již od jejich počátků. Nikdy mě nezklamali. Nestalo se to ani v Plzni. Zazněly songy plné nihilismu, špíny,  hnisu, zkažené krve. Všechno smrdělo sírou a chvílemi jsem měl pocit, že z pódia stéká rozžhavená láva. Hudba těchto satanových následovníků není pro každého. Vyžaduje pozornost a pořádnou dávku morbidní fantazie. Bylo to mocné, divoké, zuřivé, plné krutých a ošklivých melodií. Během vystoupení jsme spolu s kapelou sestoupili o několik metrů pod zem a exhumovali jsme další hroby prokletých. Technika se střídala s agresí a smrt byla velmi blízko. Na tomhle hřbitově se mi hodně líbilo. Skvělá zabijácká práce a death  metal, který smrděl sírou. 







I guess we all imagine hell differently. If you don't know, or if you're confused, I have a tip for you. The smarter among you probably already know. I've been following this Polish dark pack since their early days. They've never let me down. It didn't even happen in Pilsen. There were songs full of nihilism, filth, pus, bad blood. Everything smelled of sulphur and at times I had the feeling that hot lava was dripping from the stage. The music of these followers of Satan is not for everyone. It requires attention and a good dose of morbid imagination. It was powerful, wild, furious, full of cruel and ugly melodies. During the show, the band and I descended several feet underground and exhumed more graves of the damned. Technique alternated with aggression and death was very close. I really liked this cemetery. Great killer work and death metal that reeked of sulfur.


SQUASH BOWELS - je libo něco málo vyhřezlých vnitřností? Nějaké to syrové gore grindové maso, podávané na špinavém prkně? Nejsem v tomhle stylu nijak kovaný a rozhodně není častým hostem v mém jídelníčku, ale pánům to na pódiu moc slušelo. A nejen to. Je to stará parta, co brázdí pódia od roku 1994. Legenda, chcete-li. Poláci kopli do vrtule a na nás se snesl z pódia déšť brutálních riffů, groove pasáží i zuřivých sypaček. Tohle všechno dohromady mělo několik důsledků. Popraskané ušní bubínky, mozek vyteklý z hlavy, střeva, válející se všude kolem. Myslím to samozřejmě obrazně, ale pokud byste byli na koncertě s námi, určitě byste mi potvrdili, že to byl klasický masakr bez kompromisů. Troufám si tvrdit, že se pitva povedla na výbornou! 





Would you like some of the guts of the carcass? Some of that raw gore grind meat served on a dirty plank? I'm not forged in this style, and it's certainly not a frequent guest on my menu, but the gentlemen were very much at home on stage. And not only that. They're an old crew that's been taking the stage since 1994. A legend, if you will. The Poles kicked the propeller and a rain of brutal riffs, groove passages and furious sprinkles descended on us from the stage. All this together had several consequences. Cracked eardrums, brains spilling out of our heads, guts rolling all over the place. I mean this figuratively, of course, but if you were at the show with us, you'd confirm that it was classic carnage without compromise. I dare say the dissection was excellent!

Zvuk byl dobrý, návštěvnost slušná a organizace v pořádku.  

Když už se zadaří a vyrazím na koncert v Plzni, tak se pokaždé utrhnu ze řetězu. Většinou končím na baru, popíjím a nechci, aby akce skončila. Potácím se klubem, tlemím se od ucha k uchu a nic nedbám toho, že už mám věk a šedé vlasy nejen na skráních. Na tomto místě by se slušelo poděkovat pořadatelům a vlastně všem, kdo se o mě tak hezky starali. Ani vlastně pořádně nevím, jak jsem se ocitl doma. Ráno jsem dělal, že spím, nechtěl jsem do toho špinavýho, reálnýho světa plnýho dezinformací, tupých zpráv, umělých celebrit, vstoupit. Pak jsem byl ale stejně probuzen a mě nakonec zůstaly aspoň parádní vzpomínky na skvělou akci. Bylo dobře? Bylo. Díky, díky a ještě jednou pěkně děkuji. Mějte se co nejlépe a vaší podpory si opravdu vážím, nemyslete.


Author of photos - Jakub Asphyx (https://twitter.com/deadlystormzine)

kompletní fotogalerie zde / all photos here:

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Share this games :

TWITTER