DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 17. března 2024

Home » , , , , , , , » Recenze/review - SKELETAL REMAINS - Fragments of the Ageless (2024)

Recenze/review - SKELETAL REMAINS - Fragments of the Ageless (2024)


SKELETAL REMAINS - Fragments of the Ageless
CD 2024, Century Media Records

for english please scroll down

Do některých lidí byste to v životě neřekli. Byl to takový hodný pán, který se vždy usmíval. Nevýrazný a obyčejný. Měl jen jednu takovou zvláštnost. Rád si vyřezával z lidských kostí. Začínal s tím jako mladý. Často navštěvoval staré hřbitovy a vykrádal hroby. Jenže mu to nestačilo. Potřeboval čerstvé maso, potřeboval vidět smrt v jejich očích. Cítil se být umělcem. Když jsem vstoupil do jeho sklepa, vzpomněl jsem si na SKELETAL REMAINS. Na kapelu, o které píšu od jejich úplných začátků. 

Líbí se mi vývoj, kterým prošli. Od klasického, primitivního smrtícího kovu k větší brutalitě a temnotě. Tahle smečka hraje postaru a jejich desky připomínají návštěvu zaprášeného archívu. Kapela cituje ze starých spisů a dělá to velmi zkušeně a elegantně. Pokud to takhle máte rádi, nová deska je pro vás doslova povinností. 


Nové album je takovou poctou, odkazem toho nejlepšího, co nahrály kapely jako MORBID ANGEL, DEICIDE, PESTILENCE. Temnota a chlad čerstvě otevřených hrobů se zde potkávají se surovostí a brutalitou. Skladby jsou, jak už je u Američanů dobrým zvykem, jsou velmi dobře napsány a skvěle se poslouchají. SKELETAL REMAINS už dávno nejsou jen obyčejnou retro kapelou. Naopak, stavějí na pevných základních a tradičních postupech své vlastní konstrukce. Pro mě je potom hlavní to, že skladby drtí a žhnou, jsou kusem masa, který vám kapela opakovaně hází přímo do obličeje. Novinka musela vznikat hluboko v podzemí, mezi nemrtvými a démony. Jednotlivé motivy hoří jasným černým plamenem. Tlak a energie, které se povedly kapele do songů dostat, jsou doslova zničující. Viděl jsem tuhle smečku několikrát naživo a už teď se těším, až uslyším i nové skladby. Naživo mě tahle parta hrobníků baví stejně nejvíce. Líbí se mi masivní zvuk (Dan Swanö - producer, mastering, mixing) i motiv z obalu (Dan Seagrave) bych si dovedl představit nosit i na triku. Až zase jednou půjdete do sklepa, ve kterém se stalo něco zlého, vezměte si "Fragments of the Ageless" určitě s sebou. Jen si dejte pozor, abyste nebyli pohřbeni zaživa. Maniaci z Kalifornie nahráli hudbu, která vás rozseká na malé kousky. Je v ni obsaženo vše potřebné k poctivé pařbě na starých hřbitovech. Do některých lidí byste to v životě neřekli. Byl to takový hodný pán, který se vždy usmíval. Nevýrazný a obyčejný. Měl jen jednu takovou zvláštnost. Rád si vyřezával z lidských kostí. Hnilobně mokvající, totálně devastující death metal! Mrtvolné ozvěny z dávno opuštěných hrobů! Temnota a brutalita!


Asphyx says:

Some people you would never say that to in your life. He was such a nice man, always smiling. Bland and plain. He had just one peculiarity. He liked to carve out of human bones. He started out young. He often visited old cemeteries and robbed graves. But it wasn't enough for him. He needed fresh flesh, he needed to see death in their eyes. He felt like an artist. When I entered his basement, I remembered SKELETAL REMAINS. The band I've been writing about since the very beginning.

I like the evolution they've gone through. From classic, primitive death metal to more brutality and darkness. This bunch plays old school and their records are like visiting a dusty archive. The band quotes from old writings and does it with great skill and elegance. If you like it this way, the new record is literally a must for you.


The new album is such a tribute, a legacy of the best of bands like MORBID ANGEL, DEICIDE, PESTILENCE. The darkness and coldness of freshly opened graves meets the brutality and brutality. The songs are, as is already a good habit with Americans, very well written and great to listen to. SKELETAL REMAINS are not just an ordinary retro band anymore. On the contrary, they build on solid fundamentals and traditional practices of their own construction. For me, then, the main thing is that the songs crush and burn, a piece of meat that the band repeatedly throws right in your face. The novelty must have originated deep underground, amongst the undead and demons. Individual motifs burn with a bright black flame. The pressure and energy that the band managed to get into the songs is literally devastating. I've seen this pack live a few times and I'm already looking forward to hearing the new songs. Live, I enjoy this group of gravediggers the most anyway. I like the massive sound (Dan Swanö - producer, mastering, mixing) and the motif from the cover (Dan Seagrave) I could imagine wearing on a t-shirt. Next time you go to a basement where something bad happened, take "Fragments of the Ageless" with you for sure. Just make sure you don't get buried alive. The maniacs from California have recorded music that will shred you to pieces. It's got everything you need for a good party in the old cemeteries. Some people you'd never say that to. He was such a nice man, always smiling. Bland and plain. He had just one peculiarity. He liked to carve out of human bones. Rotting, swelling, totally devastating death metal! Dead echoes from long-abandoned graves! Darkness and brutality!




about SKELETAL REMAINS od DEADLY STORM ZINE:









Tracklist:
01. Relentless Appetite 
02. Cybernetic Harvest 
03. To Conquer The Devout 
04. Forever In Sufferance 
05. Verminous Embodiment 
06. Ceremony Of Impiety 
07. Void Of Despair 
08. Unmerciful 
09. ...Evocation (The Rebirth) 
10. Messiah Of Rage (Hate Eternal Cover)

Line-Up:
Chris Monroy (guitars/vocals)
Mike De La O (guitars)
Pierce Williams (drums)
Brian Rush (bass)



Share this games :

TWITTER