DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 7. dubna 2024

Home » , , , , » Recenze/review - CRIPPLED FINGERS - Through the Pain (2024)

Recenze/review - CRIPPLED FINGERS - Through the Pain (2024)


CRIPPLED FINGERS - Through the Pain
CD 2024, vlastní vydání

for english please scroll down

Včera jsem se vrátil z koncertu. Jel jsem na něj dlouhou cestu vlakem. Kolem mě byli samí naštvaní lidé a svět mi připadal zase jednou pěkně divný. Viděl jsem dívky s rukama rozedřenýma do krve, potkal jsem muže, kteří vypadali jako démoni, jako nemrtví. Potřeboval jsem něco, co mě rozseká na kusy, něco ostrého, divokého, šíleného. Hudbu, která žhne a pálí. Potřeboval jsem nahrubo nasekaný thrash metal s vysokým oktanovým číslem. Maniaci CRIPPLED FINGERS mi jej dodali. Měl jsem chvílemi strach, aby vlak neměl bouračku, směřoval totiž, jak jinak, rovnou do pekla.

Občas mám v hlavě něco temného, co potřebuji dostat ven. Vyřvat se, rozsekat kus syrového masa. Nebo poslouchat nahrávky, jako je ta letošní, od téhle smečky. Třetí dlouhohrající album je nářez od začátku do konce. Syrový, ostrý thrash metal s prvky hardcore. To vše zamíchané ve smrtícím koktejlu. Kapelu jsem viděl před lety naživo a ten posun je neskutečný. Před vámi stojí muzikanti, kteří přesně ví, co a jak chtějí hrát. Marně hledám nějaká slabá místa. 


Máte rádi HATEBREED, AS I LAY DAING, MALEVOLENCE, LAMB OF GOD? Potřebujete ze sebe dostat vztek a frustraci, které nám dnešní podivný svět přináší ve velké míře? Potom neváhejte a skočte rovnou do mosh-pitu. Ve vypjatých momentech připomíná v určitých polohách vokalista Toma Arayau ze SLAYER. Jasně, že najdeme spoustu styčných bodů i s dalšími skupinami. Dnes snad ani nelze nebýt někomu podobný. Ale o to zde ani nejde. Pánové si dali velký pozor na to, aby měli zabijácký zvuk (mixing and mastering Martin "Holly" Hollandr). Ten je moderní, úderný a živočišný zároveň. Žádná současná, mnohdy tak častá umělá produkce. Naopak, mám pocit, že z reproduktorů ke mě stéká zkažená krev. Když si to vezmu kolem a kolem, tak vlastně podobně zaměřenou muziku příliš neposlouchám. Přesto se mi dostala novinka pod kůži a rád jsem se k ní vracel. Kapela na sobě opravdu odvedla velký kus práce. Mám sice raději malé osobnější kluby, kde lidé létají vzduchem, ale CRIPPLED FINGERS se dle mého novinkou posunuli do vyšší ligy, na velká pódia. Zkrátka a dobře, seděl jsem v tom pekelném vlaku, podupával si nohou do rytmu, mlátil pěstí do stolu, až na mě lidé divně koukali. Jenže já si nemůžu pomoc. Skladby v sobě totiž mají velkou sílu, tlak, energii. A to vše namíchané přesně v poměru, v jakém to mám nejraději. Chtělo by to také nějakou kritiku, nemyslíte? Rád bych, ale nic mě nenapadá. Až budete potřebovat něco, co vás rozseká na kusy, něco ostrého, divokého, šíleného. Hudbu, která žhne a spálí vás, tak vám nové album "Through the Pain" opravdu  doporučuji. Zažijete reálnou, poctivou trepanaci lebky. Nahrubo nasekaná thrash metalová smršť, po které vám zůstane v hlavě krvavá stopa! Masakr divokých myšlenek!


Asphyx says:

I just got back from a concert yesterday. I took a long train ride to it. I was surrounded by angry people and the world seemed pretty weird again. I saw girls with their hands ripped open, I met men who looked like demons, like the undead. I needed something to cut me to pieces, something sharp, wild, crazy. Music that glows and burns. I needed rough-hewn, high-octane thrash metal. Maniacs CRIPPLED FINGERS delivered. At times I was afraid that the train would crash, because it was heading straight to hell.

Sometimes I have something dark in my head that I need to get out. Shout it out, cut up a piece of raw meat. Or listen to records, like this one this year, from this pack. The third full-length is a blast from start to finish. Raw, edgy thrash metal with elements of hardcore. All mixed in a deadly cocktail. I saw the band live years ago and the shift is incredible. In front of you are musicians who know exactly what and how they want to play. I look in vain for any weak spots. 


Do you like HATEBREED, AS I LAY DAING, MALEVOLENCE, LAMB OF GOD? Do you need to get out of yourself the anger and frustration that today's strange world brings us in large measure? Then feel free to jump straight into the mosh pit. In tense moments, the vocalist is reminiscent of SLAYER's Tom Araya in certain positions. Of course, we can find plenty of points of contact with other bands as well. It's impossible not to be like someone nowadays. But that's not even the point here. The gentlemen took great care to have a killer sound (mixing and mastering by Martin "Holly" Hollander). It's modern, punchy and animalistic at the same time. No contemporary, often so common artificial production. On the contrary, I feel like bad blood is dripping out of the speakers towards me. All things considered, I don't really listen to much music of this kind. Still, the novelty got under my skin and I liked coming back to it. The band really did a great job on themselves. I prefer small, more personal clubs where people are flying through the air, but CRIPPLED FINGERS, in my opinion, have moved up to the big league, to the big stages. Long story short, I sat on that infernal train, stomping my foot to the beat, pounding my fist on the table until people looked at me strangely. I just can't help it. The songs have a lot of power, pressure, energy. And it's all mixed in the exact proportions I like it best. It would take some criticism too, don't you think? I'd like to, but I can't think of anything. When you need something that's gonna cut you to pieces, something sharp, wild, crazy. Music that burns and scorches you, I really recommend the new album "Through the Pain". You're going to get a real, honest skull bashing. A coarsely chopped thrash metal blast that will leave a bloody trail in your head! A massacre of wild thoughts!




Tracklist:
1. Torch
2. Soul Decay
3. One In a Million
4. Moshpit Killing Machine
5. Die Where You Stand (.feat Thiago of Worst)
6. Born In Failure
7. Stitches
8. Out Of Time
9. Bigger Than God

Music and lyrics written by Crippled Fingers
Recorded, mixed and mastered by Martin "Holly" Hollandr
Artwork by Judas Tattoo


Share this games :

TWITTER