DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 27. září 2018

Home » » Recenze/review - HELLISH - The Spectre of Lonely Souls (2018)

Recenze/review - HELLISH - The Spectre of Lonely Souls (2018)


HELLISH - The Spectre of Lonely Souls
CD 2018, Unspeakable Axe Records

Ráno vstanu, nasadím sluchátka a zapnu play. Jdu asi půl hodiny a teprve pak mi dojde, že mi není sedmnáct, kolem nezuří v metalu osmdesátý a devadesátý léta. Tohle je retro jako řemen! Opravdová black/thrash jízda s prvky heavy metalu. Zmuchlané kazety, poplivaná džíska, co na ní včera ležela tvoje holka v krásný pozici. Koukám, že v Chile to mají hodně podobně nastavené jako já! 

Máme rádi SLAYER, milujeme NWBOMH, s atmosférou BATHORY a POSSESSED, VENOM, PENTAGRAM CHILE. Kluci navíc přidávají typické jihoamerické koření v podobě totálního nadšení a energie. Jasně, je to o vzpomínání, nostalgii a starých ošoupaných džínsech. Kdo nemá mastný vlas, nechoď mezi nás. Asi si nakreslím jejich logo na okraj svého sešitu. Zahraný je to ale velmi dobře a sype to jak hrobník kosti do mlýnice. 



"The Spectre of Lonely Souls" je hodně "naspeedovanou" deskou, šílenou, plesnivou a zastřenou jako stará márnice. Víte, ono i retro se dá zahrát dobře, s chutí a najde si i dnes své fanoušky. Chtělo by to malý klub, aby mi mohli zařvat všechno přímo do obličeje. O tomhle kdysi metal býval a jak to vypadá, tak se všechno vrací v kruzích. HELLISH jsou toho jasným důkazem. Mám rád ortodoxní smečky a zde nalezneme úplně vše - Satana, okultní rituály, pózy odkoukané z dávných vzorů. Dokud žijem, tak rychlost vítězí a ne že ne. Pokud věříte v pravý metal jako já něco kolem třiceti let, tak oceníte opravdovost a přesvědčivost, které jsou z desky cítit na sto honů, jak síra za oltářem čerstvě vypáleného kostela. Naplivejte konečně někdo všem pokrytcům do tváře! Obětujte kohouta, kozla i svoji slepou víru. Black/thrash metal ze starých dob, který vás přenese po časové ose do opravdového pekla! Velmi dobře!


sumarizace:

Špinaví black thrasheři HELLISH mezi nás vyvrhli pořádně plesnivou mršinu. Ostrý, nekompromisní thrash s morbidními melodiemi, krutostí a silou. Pokud máte rádi staré, dobré poctivé časy, budete určitě spokojeni jako já. Řeže to, pálí to a kope jako splašený kůň. Songy, připomínající údery pěstí do obličeje. Chilská thrashová kreatura se probudila, aby nás spálila černým ohněm. Už vás někdo někdy bodl rezavým nožem do břicha? Pocity jsou při poslechu hodně podobné. Thrash/black/speed metal, který řeže jako sekáček na maso! Velmi dobře! 

Asphyx says:

The dirty black/spped/thrash HELLISH casted up among us a really moldy carcass. Sharp, uncompromising thrash with morbid melodies, cruelty and power. If you like old good honest times, you will definitely be satisfied as me. It cuts, burns and kicks like a runaway horse. Songs reminding punches to the face. Chilean thrash creature woke up to burn us with black fire. Have you ever been stabbed with a rusty knife into the belly? Feelings are very similar when listening. Thrash/black/speed metal that cuts like a cleaver! Very well!


Tracklist:
1. Rising
2. The Night
3. Scream Comes From Inside 
4. The Curse Upon Us 
5. Souls Of Desolation
6. Only Death
7. The Walker Of Shadows
8. Sacrifice 
9. Bloody Tales

band:
Necromancer - Vocal & Bass
Cristian León - Drums
Francisco Sanhueza - Guitar
Javier Salgado - Guitar

Share this games :

TWITTER