DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 15. září 2018

Home » » Recenze/review - PIG DESTROYER - Head Cage (2018)

Recenze/review - PIG DESTROYER - Head Cage (2018)


PIG DESTROYER - Head Cage
CD 2018, Relapse Records

Asi jsem to tak chtěl sám. Vypadnout, uniknout, žít jinak. Nepodřídit se tupým příkazům, vykonávat stereotypní úkony každý den. Byl jsem rebel z periferie, který se nedokázal nikdy zařadit. Říká se, že lidstvo prochází obdobím debilizace. Něco na tom asi bude, stačí se podívat na internet nebo televizní zprávy. Nikdy nebylo lépe a víc prázdno. Roztrhni i ty košili bankovního úředníka, vezmi do rukou basebalovou pálku a pojď s námi ven. Po ulicích se potulují party vám podobných a marně hledají nějaký záchytný bod. Apokalypsa začala, schválně, kdo přežije.

Grindové veterány PIG DESTROYER mám moc rád právě pro jejich nadšení a špinavost. Stejně jako skoro všechny legendy si prošli i slabšími alby. Letošní k nim ale rozhodně nepatří. Jsem hodně pocitový posluchač, takový ten fanoušek, který si sedne a nechá na sebe hudbu působit. A jako takovému mi novinka "Head Cage" neskutečně vyhovuje. Kouknu z okna a všude samý panely. Za noci vylézají z děr divné stíny. Psi kálejí už i po chodnících a smrt v podobě nabroušeného nože čeká za každým rohem, možná i na tebe.


"Head Cage" je poctivě ostrým, totálně naštvaným albem. Přesně v podobě, v jaké jsme ho všichni chtěli a očekávali. Po stěnách stéká krev, klub je malý až hrůza a na pódiu řádí PIG DESTROYER. Pro někoho standardní práce, já tam pořád cítím sex, vraždy, nenávist a beznaděj. Mluví mi z duše, to jsou ty správná slova. Občas je potřeba upustit ventil, vyčistit hlavu od všeho toho hnusu, co je kolem. Vypnout všechny sítě světa, nenechat se ovládat na dálku, nekupovat zbytečnosti. Zařvat si, vyhodit si plíce křikem. Chci zase plivat krev, chci si rozmlátit hlavu o zeď při pořádné pařbě. Tohle je totální výbušná směs, která se musí poslouchat co nejvíc nahlas. Na plný pecky, aby se i sousedi probudili a vytáhli hlavu ze zadku. A vůbec, nemám čas si tady pořád plácat játra, nakonec stejně zvítězí silnější, nemám pravdu! Vždyť hlavní je, že to pánům pořád grinduje, ne? Masakr lidské mysli a za mě spokojenost. Howgh!


sumarizace:

Marně přemýšlím, co bych kapele vytkl. Zvuk je parádně špinavý, evokující frézování drážek do vašich mozků. Obal se také povedl. Zbývá snad jen častá inspirace výše zmíněnými vzory. Jenže přátelé, stvořit dnes něco absolutně originálního snad ani nejde. Nakonec je stejně nejdůležitější energie a síla, kterou z desky cítíte a té mají PIG DESTROYER na rozdávání. Působí jako odjištěný vlak, který právě vjel na kolej plnou nebohých lidí. Líbí se mi tlak a takový ten správný výraz plný šílenství, který mají poctivé grindové desky obsahovat. Takže můj milý čtenáři, pokud máš chuť na pořádně surový grind té nejvyšší kvality a rád skáčeš po hlavě do rotujícího mosh-pitu, tak neváhej, tahle deska ti vyrve vnitřnosti z těla! PIG DESTROYER tě rozemelou na prach! Skvělé album.


Asphyx says:

I should probably criticise the band, at least a little bit but I cannot find anything. The sound is nicely dirty, evoking milling of grooves in your brains. The cover is also great. There is only the frequent inspiration by the previously mentioned bands. But friends, today it is almost impossible to create something absolutely original. In the end, the most important thing is the power and energy which you can feel from the album and PIG DESTROYER have a lot of it. They are like a train which just has went on a rail which is full of people. I like the pressure and the great expression full of madness which should always be in grind albums. So, my dear readers, if you want to listen to a real raw grind of the highest quality and you like to jump to rotating mosh-pit, then do not hesitate because this album will tear your insides from your body! PIG DESTROYER will grind you to dust! Great album!



Tracklist:
01. Tunnel Under the Tracks
02. Dark Train
03. Army of Cops
04. Circle River
05. The Torture Fields
06. Terminal Itch
07. Concrete Beast
08. The Adventures of Jason and JR
09. Mt. Skull
10. Trap Door Man
11. The Last Song
12. House of Snakes

band:
Jr Hayes- Vocals 
Scott Hull- Guitars 
Adam Fucking Jarvis- Drums 
Blake Harrison- Pan Flute, Shuttlecock
John Fucking Jarvis - Bass

Share this games :

TWITTER