DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 21. září 2018

Home » » Recenze/review - PYREXIA - Unholy Requiem (2018)

Recenze/review - PYREXIA - Unholy Requiem (2018)


PYREXIA - Unholy Requiem
CD 2018, Unique Leader Records

Občas se stává, že jsem zavolán k tělům, která lze těžko identifikovat. Srážka s nákladním vozem, pád do metra, skok z desátého patra. Ohledávám jen kusy kašovité hmoty. Krev a maso a kosti, smíchané v jednom nechutném celku. Procesy zahnívání začínají fungovat ihned. Mozek na dlažbě, popraskaná lebka. Přemýšlím, kde se v lidech berou sebevražedné tendence? Možná na ně byl svět až moc temný. 

Americká PYREXIA, kdysi totálně našlapaná brutálním death metalem, je zde znovu. Tentokrát se spoustou groove a core prvků ve skladbách. Poslouchám novinku stále dokola a nemůžu se nějak nahodit do stejného rozpoložení. Muzika je na mě možná až moc "moderní". Spousta uštěkaného testosteronu. Příliš toho z desky necítím. Smrt si vzala dneska asi dovolenou.



"Unholy Requiem" se mi líbí ve chvílích, kdy se hraje stylem SUFFOCATION, DYING FETUS, INTERNAL BLEEDING. Deska má hlasitou a moderní produkci, rukopis kapely je ale zaměnitelný se spoustou dalších. Stejně jako obal, který mi připadá až příliš obyčejný. Jedná se zkrátka o totálně nabušený a natlakovaný brutální death metal bez jakékoliv přidané hodnoty navíc. Vadí mi poměrně slabý a nevýrazný zpěv. PYREXIA jsou ukázkou kapely, která podle mého skromného názoru ztratila směr. Chybí jim zkažená krev, možná i lepší producent, který oddělí zrno od plev. Zajímavé je, že by se mi měla novinka, podle všech předpokladů, líbit až za hrob. Jenže tomu tak není. Brutální fanoušci si asi najdou víc zajímavých pasáží. Já se raději vydám ohledat jinou mrtvolu. Průměrný brutální death metal s core prvky, které mi lezou doslova krkem. 


sumarizace:

"Unholy Requiem" je obyčejným brutálně death metalovým albem. Nápady jsou zde v jednotlivých skladbách stále stejné, nevýrazné a pořád se opakují. Nějak nevím, co si s nahrávkou počít. Vadí mi plastový zvuk, divná produkce a průměrný zpěvák. Možná to bude znít ode mě troufale, ale já jsem si toho příliš dobrého pro sebe nenašel. Snažil jsem se, ale pokaždé jsem byl doslova umlácen nudou. Nevím, jakým směrem chce kapela kráčet v budoucnu, ale pokud bude jejich další album ve stejném stylu, asi nebudu mít ani chuť si ho pustit. Nemám nic dalšího, co bych dodal. Průměrné brutální death metalové album, které ve mně nezanechalo vůbec nic. Škoda, snad příště.



Asphyx says:

"Unholy Requiem" is an ordinary brutal death metal album. The ideas are the same in the songs all over again and they are tame and repetitive. I do not know what to do with this record. I don´t like the plastic sound, weird production and an average singer. It may sounds boldly but there is nothing good for me. Although I tried, the album always smashed me with boredom. I don´t know which way will this band be going in the future. But if their next album is the same as this one I don´t want to listen to it. There is nothing more to say. An average brutal death metal album which didn´t leave a thing in my head. Shame…maybe next time.



Tracklist:

01. Angels of Gomorrah
02. Blood to Ash
03. Moment of Violence
04. Path of Disdain
05. The Annointed
06. The Fall of Eden
07. Unholy Reqiuem
08. Wrath


Share this games :

TWITTER