DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 21. září 2018

Home » » Recenze/review - TUNJUM - Deidades del inframundo (2018)

Recenze/review - TUNJUM - Deidades del inframundo (2018)


TUNJUM - Deidades del inframundo
CD 2018, Dunkelheit Produktionen

Naposledy viděla světlo, naposledy se mohla pomodlit. Pod dřevěným křížem. Na chladné dlažbě znesvěceného kostela. Vysoko v horách, kam biskup ani ostatní nevidí, nahlížíme na víru trošku jiným pohledem. Krvavým, útrpným, rituálním. Máme rádi smrt a beznaděj. Modlíme se v obrácených modlitbách. Koukáme s upřeným pohledem do záhrobí, exhumujeme staré pohanské zvyky a pořádky. Jdeme až na dřeň, k základům. Dnes budeš naší obětí, spirituální seancí i šílenstvím.

Na novinku peruánských TUNJUM lze nahlédnout dvojím způsobem. Buď je ihned odsoudíte za nepůvodnost a totální chaos a nebo se naplno ponoříte do jejich temné řeky a pochopíte poselství smrti. Mám rád kapely jako INCANTATION, MORBID ANGEL, AUTOPSY, THRONEUM, DEATH. A jako jejich fanouškovi se mi líbí i novinka jihoamerických maniaků. 



"Deidades del inframundo" je nahrávkou, která zní jakoby ji někdo vytrhl rovnou z devadesátých let. A to jak zvukově, tak obalem i nápady. Nehledejte nic originálního, ale spíše na sebe nechte jejich hnis působit. Dostane se vám do krve pomalu, polehounku. Ani se nenadějete a budou se před vámi svíjet v křečích ošklivá klubka hadů. Oči obrátíte v sloup a budete si pořád dokola opakovat mantru smrti. Ano, takhle se kdysi dávno opravdu hrál death metal. Ten opravdový, reálný a syrový jako rána na hřbitově. Dnes již mnohým posluchačům bude album připadat příliš monotónní a stereotypní. Je to samozřejmě jen na vás. Mě ale TUNJUM přesto zaujali. Jsou jako zlá modlitba pro přijímání do našeho padlého řádu Satanových následníků. Peklo, špína, smrt! Víc nám netřeba! Utrpení je naší krmí, stejně jako tenhle peruánský old school death metal! Rochním si ve vší té hnilobě a jsem spokojený! Za mě velmi dobré i zlé!





sumarizace:

Obraťte kříže směrem dolů! Zapalte svíce a otevřete staré hroby. TUNJUM  jsou zde! Letos přicházejí s albem, které je přesnou definicí samotného pekla. Kombinace starého deathu, který je doplněn absolutní tmou. Pokud hledáte marně svůj vlastní hrob, tak jste ho právě našli. "Deidades del inframundo" je přesně tím druhem magické desky, která vás uhrane navěky. Při poslechu jsem ukřižovaný hlavou dolů, umučený, jako při posledním soudu. Mám pocit, že apokalypsa nastane každou chvíli. Zlo má mnoho podob a jednou z nich je nová deska TUNJUM. Kozlí hlava, nabodnutá na kůlu, ke mně promlouvá neznámým jazykem. Jsme všichni dávno prokletí. Umíráme v nekonečných křečích a jako soundtrack k celé scenérii nám hrají peruánští raraši. Old school death metalová nahrávka, která vás spálí na popel! Inferno!

Asphyx says:

Turn all the crosses upside down! Light up the candles and open old graves. TUNJUM  is here! This year they are coming with their new album which is the exact definition of the Hell. A combination of the old death riffs when is sometimes the  with an absolute darkness. If you search for your own grave, there it is. "Deidades del inframundo" is the exact type of a magic album which will bedevil you forever. When I listen to this album I´m crucified upside down, torture to death like during the Last Judgement. I feel like the Apocalypse is near and it´s going to be here any minute. The evil has a lot of forms and the new album by TUNJUM  is one of them. Goatish head jabbed on a pale speaks to me with an unknown language. All of us are cursed long time ago. We are dying in infinite pains and like a soundtrack from this scenery these Peruans imps are playing their songs. Old school death metal record which will burn you to the ash! Inferno! 


Tracklist:
01. La Venganza de la Bestia Lunar
02. Difunta Señora Soberana
03. Antiguo Dios de la Noche
04. La Maldición de la Bruja
05. Destino de los Cautivos
06. Demonios de la Tierra
07. Rebellión del Inframundo
08. Retorno al Origen

Share this games :

TWITTER