DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 13. října 2019

Home » » Recenze/review - IMPLORE - Alienated Despair (2019)

Recenze/review - IMPLORE - Alienated Despair (2019)


IMPLORE - Alienated Despair 
CD 2019, Century Media Records

for english summary please scroll down

Občas, když se rozhlédnu kolem sebe, tak jsem naštvaný. Tahle doba mi přijde divná, povrchní, v mnohém zákeřná. Třeba náš soused, který se sesypal a skočil ze střechy dolů. Mozek se mu rozstříkl na schodech a policisté s hasiči měli co dělat, aby odehnali čumící dav s mobilními telefony. Kde se to v lidech bere? Chybí jim veřejné popravy? Láká je cizí neštěstí? Někdy se mi chce zvracet. Toužím po klidu, mám chuť na muziku, která ze mě vztek dostane. 

Němečtí IMPLORE jsou pro podobné okamžiky více než vhodní. Jejich výbušná směs umíchaná z death metalu, crustu, blacku, grindu a špíny dokáže vyčistit můj mozek od zbytečností. Najednou kolem mě nejsou videa z bouraček, dívky, co si libují v bolesti, ani různí úchylové, dokonce ani reklamy s růžovými králíčky. Svět je najednou čistý a normální. Potřebuji si do hlavy narvat další skladbu. 



IMPLORE jsou suroví, neurvalí, s ničím se nepářou. Kapela se po dvou letech vrátila, aby nám opět rozsekala obličeje tlakem, hnusem a nenávistí. Pokud vás štve všechno okolo, připadá vám, že se lidé kolem přetvařují a potřebujete si pořádně zařvat, tak neváhejte. Pro podobné chvilky morbidní poezie je album "Alienated Despair" přesně určeno a zacíleno. Samozřejmě, pak jednou přijdete k přehrávači a budete klidní. Pustíte si desku a bude vám připadat monotónní a ne moc pestrá. Jenže to tady není účelem. Hlavní je masakr, dostat ze sebe všechny frustrace a zbytečnosti, kterými nás dnešní doba doslova zahlcuje. Nemůžete se nadechnout, připadá vám váš život stereotypní? Bouchněte do stolu, přidejte volume a křičte, co vám hlas stačí. Lidé se nikdy nezmění, historie je toho důkazem, ale můžeme zůstat alespoň trošku normální. Pravidlo dnešních dní zní - hlavně se z toho nezbláznit. Buďte silní! Totální masakr!



sumarizace:

Umírat lze mnohými způsoby, ale smrt předváděná na albu "Alienated Despair" se zdá být nejvíce bolestivá. IMPLORE ve své tvorbě odkazují na ty nejlepší black/death/crustové smečky. Hniloba je zde kombinována s tlakem a výsledkem je nahrávka, která působí jako třaskavina té nejvyšší kvality. Novinka je jako kus plesnivého masa, které vám někdo hodí přímo do obličeje. Při poslechu se dusím, lapám po dechu a těším se na každý další zabijácký riff. Jsem rád drcen a rozmělňován. Líbí se mi i temnota, která jednotlivými skladbami prostupuje jako nějaká zlá choroba. IMPLORE zkrátka moc dobře vědí, jak na mě. Umí vytvořit absolutně zběsilou atmosféru, vyvolat postupný tlak na moji hlavu. Smrt je zase tak blízko! Death grindové black crust metalové album, které vás rozemele na prach! Amen!


Asphyx says:

You can die in many ways but the death on the album "Alienated Despair" seems to be even more painful. IMPLORE in their work refer to the best black / death / crust packs. The rotation here is combined with pressure and the result is an album which feels like a bomb of the highest quality. The new album is like a piece of mouldy flesh which hit you right in the face. When I listen to this album I cannot breath and I am looking forward to another killing riff. I like to be smashed and crushed. I like the darkness which goes through each song just like a bad disease. IMPLORE really know what I like. They can create totally furious atmosphere, bring a pressure on my head. The death is again very close! Death grind black crust album which will grind you to dust! Amen!


TRACKLIST
01. Faculties Of Time
02. Abandoned Desires
03. Parallax
04. All Is Not Lost Is Long Forgotten
05. The Constant Dissonance
06. Never Again [feat. Tomas Lindberg]
07. All Consuming Filth
08. Let The Pleasure Destroy Me
09. In Apathetic Isolation
10. The Venom Comes In Droves
11. Despondency

band:
Gabriel Dubko - Vocals
Eduard Petro - Guitars
Carol Lieb - Bass & Vocals
Markus Matzinger - Drums

Share this games :

TWITTER