DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 26. července 2020

Home » » PŘÍBĚHY MRTVÉHO MUŽE - Příběh dvoustý padesátý šestý - Putyka a erotika

PŘÍBĚHY MRTVÉHO MUŽE - Příběh dvoustý padesátý šestý - Putyka a erotika


Příběh dvoustý padesátý šestý - Putyka a erotika

Pořídil jsem si Discman Sony. Svýho starýho walkmana stejné značky jsem hodil do krabice se zbytkem kazet. Hudební zážitek byl z mé nové hračky o několik řádů lepší. Pořád jsem byl chodec se sluchátky na uších. Hlasitost vždy naladěnou tak, aby mě nepřejalo auto. Muzika byla kulisou, mým průvodcem. Discman se krásně vešel do náprsní kapsy mého křiváka. Sluchátka stejné značky měla basovou složku, bylo na to speciální tlačítko, který mi všichni záviděli. Pár kámošů z hospody už mělo děti a na podobný věci neměli pochopitelně peníze. Trošku mě svým přístupem děsili. Hrozně mi připomínali naše otce, nadávali na život úplně stejně. Akorát ještě nebyli plešatý.


Tenkrát se ještě v hospodách odehrávala spousta věcí. Každý normální kluk měl svoji základnu. Mě vždycky vyhovovaly klasický putyky. S utopenci na výčepu, se žlábkem místo mušlí, s nepropustnou clonou z kouře. Putyka stmelovala kolektiv. Naše partička byla super. Samý slušný lidi, ztracený existence. Teda, tvářili jsme se tak. Ale taky všichni chodili normálně do práce, studovali, žili. Žádnej póvl. Vybraná společnost, řekl bych. Když se mě dnes někdo zeptá, proč jsem tenkrát chodil do hospody, tak je moje odpověď velmi jednoduchá. Byla sranda. Pivko, který se pilo spíš jako kulisa. Hlavní byly řeči, vtípky, lehká erotika, když přišly holky. Nikdo nikoho nebuzeroval, jakmile by totiž přišel někdo, kdo by prudil, tak dostal buď do držky nebo byl zesměšněn. 

Člověk z hospody neskutečně smrděl. Starý štamgasti snad ani nešli vyprat. Říkalo se, že nepomáhá ani savo. O to ale nešlo. Člověk měl místo, kam se mohl uchýlit. Brával jsem si discmana, sedal si do kouta, abych viděl na vchod. Když bylo po výplatě, tak jsem kouřil LMka, když před, tak někdy i Startky, který škrábaly šíleně v krku. Měl jsem pak pořádně drsnej hlas a holkám se to líbilo. Zdraví mě od protějšího stolu Jacek, můj současný dodavatel muziky. On a jeho kamarádi z Polska už v sobě mají několik vodek. Kámoši se trousí jako švábi na pivo. Řeší se všechno možný, práce, život, sem tam někdo nadhodí politiku, ale hned ho všichni pošlou do prdele. S takovejma sračkama mezi nás nelez, vole.

Je pátek a nejednou do vřavy vtrhne výčepák a začne vyhazovat nějaký smažky od stolu. Stejně moc nepily, nedělaly útratu a byly tady podmínečně. Když přišel někdo třeba na večeři (na utopence, tlačenku nebo kultovní smažák), tak se museli zdekovat. Dva pánové v sáčkách, nehoděj se sem. Ty vole, tohle je smadlavej pajzl, kde se tady berou, co, hejhulové? Křičí na ně nějaká lopata, ale mistři se usmívají. Roztáhnou za sebou plakát - Nezávislá erotická iniciativa. Co to doprdele kurva je? Pronese Prcalinka. Zase nějakej šmejd. Jakoby těch keců nebylo všude kolem dost, oni to musej tahat i do hospody. U stolů to bublá. Pozor, někdo narušil náš biotop. Vetřelci, dejte si na ně pozor. Jdu radši na záchod. Pak na cígo s Andreou ven. 

Kecáme, je nám fajn a najednou přijede dodávka a z ní vyskákají slečny oblečený jak na provoz nejstaršího řemesla. Samá kraječka, minisukně, podvazky. Koukám na to, co se zase děje? Vrátíme se a tam zrovna ti dva pánové cinkají do půllitru. Chvíli něco kvákají a používají slova jako zákon, svoboda, my to dokážeme, parlament a podobný nesmysly, před kterejma sem právě všichni utekli. Občas je mezi větama někdo pošle do prdele, ale musím uznat, že pánové umí mluvit. Asi jsou na to školený. Neříkají teda nic, co už bychom dávno neslyšeli, ale oni navíc propagují, osvobozují i EROTIKU. Tím pádem všichni zbystří, protože je to přirozený. Najednou je jim nasloucháno, jsem asi jeden z mála, co se fakt nudí. 

Pivo pro celou hospodu. Asi mají ve straně dobrý rozpočet a sponzory. Chléb a hry, jak prosté milý Watsone. Jsou nám rozdány noviny, ve kterých zaujmou samozřejmě černobílý kozy. Půlka hospody (hlavně teda fotříci od rodin), začne slintat, hodnotit, pronášet soudy jako - ta by chcala na vrták, ta je má jak dojnice a další roztomilosti, které se jinde než v hospodě IV. cenové a pornu neříkají. Jsou tam i nějaký články, ale ty nikdo nečte. Vidím, jak někdo noviny stopí do kapsy, budiž ti přáno kámo, tak hezký večer vinšuju. Ale den ještě nekončí. Pořád čekám, co ty slečny. Ano, i putyka U Startu zažila striptýz, roznášení piva nahoře bez. A bylo to takové zvláštní, rozpačité. Ono totiž, i když se to nezdá, tak zase tolik úchylů mezi chlapama není.

Dámy byly vybrány dobře, s přihlédnutím k jejich vybavení, ale bylo vidět, že je spíš někdo přemluvil, než že by tady byly kvůli prachům. Každej na ně čuměl, někteří jedinci s otevřenýma hubama. Byly to vesnický husičky, naivní a mě jich bylo líto. Nemusely to dělat, ale v tý době se podobný věci odehrávaly snad všude (podle hesla, dřív bylo všechno zakázaný, tak teď si budeme dělat, co chceme - svoboda pyčo!). Roznášely nám pivo a letáky, na kterých byly vyfoceny jejich lépe placené kolegyně. Trošku mi to připomínalo film Hoří má panenko, alespoň tou trapností určitě. Servírky se vztyčenými bradavkami s chichotem telátek utekly dozadu a bylo na nich vidět, jak se jim ulevilo. Nahý ženský tělo je krásný, ale tohle bylo moc vulgární, to nebyla erotika v putyce, ale spíš tupě podaná lascívnost. Večer ale ještě nekončil.

Dvě dámy, už trošku v letech, se rozhodly, že nás poctí striptýzem. Měly okoukaný pohyby z filmů. Kroutily se jak háďata, přirážely ke kulečníkovýmu stolu, ale prostě už to nebyly mladý holky s pružným tělem. Jedna dokonce neměla zrovna plný chrup a když se usmála, tak nějakej robotník pronesl, že musí dobře kouřit, protože jak nemá zuby, tak kolem ocasu vzniká podtlak. Narušil tím i tak trapnou atmosféru. Celej pajzl se tlemil na celý kolo a paní byla rudá až, ale vy víte kde. Snažila se sundat podprsenku, ale nešlo jí to. Tak se naklonila ke stolu skinheadů. Jdi s tím do prdele, pronesla jedna pleška a tak tam chudák stála a kozy nemohly ven. Hudba hrála do rytmu, dáma se pořád kroutila a nic. Pak muzika dohrála, ona se pořád vlnila a stále nic.

Nakonec naběhl jeden pán v sáčku, razantním pohybem roztrhl podprsenku a striptérka amatérka rozpažila ruce. Asi očekávala potlesk. Nicméně její poprsí nebylo z nejmladších a tak padlo až někam nad pupek. Všichni ji teda koukali dolů a bylo to celý takový divný. Erotika v putyce probíhá přece jinak. V řečech, v náznacích. Jemně, drsně, opatrně. Co na tom, že jsou tady i alkáči a lopaty. Skinheadi a metalisti. Upíři a ostatní. Kozy jsme už viděli asi každej. Tohle snad nezaujme ani žáky druhého stupně základní školy nebo ano? Ano. Ten den získala Nezávislá erotická iniciativa do svých řad několik nových členů. Stačí fakt jen kozy a pivo. Chléb a hry. Je to pořád stejný. Raději jsem nasadil discmana a pořádně si osolil muziku. 

Když jdeme domů, tak jsme měli takovej zvyk. Lahváče na cestu. Máme to sice pár metrů, ale je tu jedna lavička, kde jste úplně ukrytí. Cinkám lahvemi a čekám na Andreu. Najednou se objeví striptérka, hlavní postarší hvězda večera a pláče. "Já ti říkala, že už jsem na to stará, koho může ještě může zajímat moje tělo?": stěžuje si a kolem ní poskakuje jeden chlápek v sáčku a pořád dokola opakuje - jsi krásná Maruško, jsi moc krásná Maruško. Máří se podívá na mě a asi čeká, že se přidám a podpořím ji. Jenže já byl tenkrát mladej a blbej, tak mlčím. Na lavičce mi pak Andrea sdělí, že ji přemlouvali, aby k nim vstoupila do strany. Že je pěkná holka, že by si přivydělala nějakou tu korunu a podobný řeči. A co ty na to? No já jim řekla, že do putyky erotika nepatří a poslala jsem je do prdele. Hele, a myslíš, že bych se klukům líbila? Provokuje. Už ji znám. 


Vize je taková, že každou neděli vyjde jeden příběh (pokud mi do toho tedy něco nevleze). Všechny pak budou postupně doplňovány zde (pravý sloupec na stránkách):
Share this games :

TWITTER