DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 26. července 2020

Home » , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ENTERA - Hate Factory (2020)

Recenze/review - ENTERA - Hate Factory (2020)


ENTERA - Hate Factory
CD 2020, vlastní vydání


for english please scroll down


Mám takový zvláštní pocit, že mě někdo sleduje. Ne, cítím se dobře, ale v určitých momentech jsou mi některé věci záhadou. Třeba když vám začnou najednou chodit nabídky od obchodu, kde jste nikdy nebyli. Spojuje vás třeba jen pár slov. Soukromí dnes vlastně neexistuje, všude jsou kamery a potom také, většinu věcí naservírujeme všemocné síti sami. Odtrženi od reality žijeme virtuálně. Někteří pak ztrácí základní sociální návyky. Místo pozdravu kolemjdoucímu dávají raději další like cizinci na druhé straně planety.

A tak se snažím alespoň, když to jde, žít tak trošku postaru. Mám v záloze tlačítkový telefon, vyrazím do lesů a poslouchám letitý thrash metal. Německá ENTERA má za sebou úctyhodných 30 let v undergroundu. Mám rád podobné kapely, dávají mi jakousi malou jistotu, že svět je alespoň někde v pořádku. Stará produkce i zvuk, určitá nedokonalost, poctivost a nadšení. Pánové se nikam netlačí, ale pořád vydávají desky, které stojí za to. Tedy, abych to uvedl na pravou míru, samozřejmě se nejedná o nic zásadního, co byste měli slyšet, ale mě novinka z nějakého možná záhadného důvodu baví. 



Je to zkrátka deska pro staré fosílie a to myslím opravdu staré a ne současné maniaky, kteří si na to jen hrají. "Hate Factory" mě opravdu vrátilo o spoustu let zpět. Odpustím si tentokrát zmínky o džískách, dlouhých mastných vlasech a krásných holkách. O tom ENTERA ani tak moc nejsou. Když ona je nahrávka v určitých momentech obyčejná, až je to krásný. Kapela se nikam netlačí, jede si svojí cestou. A mě je to sympatické. Riffy řežou, není si nač stěžovat, sem tam spadne řetěz, ale aspoň mají Němci vlastní výraz. Nebudu vám tady jmenovat skupiny, kterým je tvorba této smečky podobná, to by bylo zcela zbytečné. Vnímám jejich skladby  jednoduše tak, že jsem si sedl, chvíli poslouchal a chtěl novinku zuřivě ztrhat. A víte proč jsem to neudělal? Protože u mě zvítězily sympatie a vstřícnost. Jedná se o thrash na pohodu, který dnes už příliš lidí nehraje. Retro jmen je obrovské množství, ale stejně v sobě nemají takové to těžko popsatelné pnutí. Letošní album není rozhodně zásekem, který budu považovat za nejlepší, ale slušnou prací a odhodláním se u mě kluci dostali na lepší nadprůměr. A to jako fakt, mě nahrávka vážně bere. A vlastně ani nevím proč. Thrash!



sumarizace:

ENTERA jsou přesně tou kapelou, ke které se můžete postavit dvěma způsoby. Buď je rovnou odsoudíte jako kopii starých klasických thrash metalových desek a nebo přistoupíte na jejich hru. Jako příslušník old school thrash metalové legie se mi novinka "Hate Factory" líbí. Oceňuji jak nasazení, tak jednotlivé špinavé nápady. Tohle je underground přesně podle mého gusta. Oblečte si džínové bundy, zavzpomínejte na dobu svého mládí a přidejte hlasitost na svém přehrávači. Pokud ještě stojíte v klidu, pak není něco v pořádku. Na tuhle muziku se musí pařit, házet hlavou a skákat v mosh-pitu. Představuji si zaplivaný undergroundový klub, narvaný k prasknutí a na pódiu ENTERA. Sem tahle muzika patří a tady se cítí nejlépe. Old school thrash metal, který vám nakope zadky!


Asphyx says:


ENTERA is the band which you can see in two possible ways. First, you judge them as a copy of old and classic thrash metal records. Or second, you accept their game. As a person who likes old school thrash metal league I like this new album "Hate Factory". I appreciate the appointment and all of the dirty ideas. This is the underground which I like. Put on your denim jackets, remember the old good times and turn up the volume on your music players. If you yet stay still, something is wrong. You have to be wild while listening to this music, flip your head and jump in mosh-pit. Let me introduce you a dirty underground club which is full of people and there is ENTERA on the stage. This music belongs in here and it feels right. Old school thrash metal which will kicks your asses. 


Tracklist:
Fake Persons
Pay To Play
Never Reached Aspirations
Getting Old Is Shit
War Of The Zombies
I Just Can’t Hear It Anymore
Playback
One Week Left
Betrayal Against Time
Here I Am, What I Am
Chatterbox
Pagar Por Tocar

Share this games :

TWITTER