DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 25. července 2020

Home » , , , , , , , , , , , » Recenze/review - BEZWERING - Aan de wormen overgeleverd (2020)

Recenze/review - BEZWERING - Aan de wormen overgeleverd (2020)


BEZWERING - Aan de wormen overgeleverd
CD 2020, Ván Records


for english please scroll down

Hudbu volím často také podle toho, v jakém jsem prostředí. Třeba holandské black metalisty BEZWERING (pohrobky WEDERGANGER) jsem si dal jednou zkusmo do uší velmi brzy ráno, když jsem šel kolem řeky. Atmosféra mě ihned vtáhla do děje a to i přesto, že podobné atmosférické a hymnické věci příliš nemusím. Najednou jsem doslova cítil utopencovy oči, které na mě hledí z kalné vody. Ano, před několika dny zde jednoho nebožáka opravdu našli.

"Aan de wormen overgeleverd" působí zpočátku jako monolit, vše utíká jakoby v pozadí, v jakémsi zmateném veletoči, ale po čase vyniknou na povrch jednotlivé vrstvy, hráčské umění, syrovost a temnota. Rozhodně to není muzika, kterou byste měli vnímat dnes tolik častým způsobem - stáhnout, dát tomu 10 minut šanci, smazat a vyjádřit se někde na sociální síti. Kdeže, to by bylo opovážlivé a troufalé a taky trošku tupé. Doporučuji opravdu soustředění, nejlépe jako já, za studeného mlhavého rána. 



Nebudu vás zatěžovat tím, že muzikanti BEZWERING jsou propojeni navzájem v různých kapelách a projektech, Metal Archives známe všichni, ale soustředil bych se spíš na dojem, jaký z muziky mám. Řekl bych zvláštní, zajímavý. Na jednu stranu lze skladby vnímat jako chaos, takové to "post blábolení", se kterým se dnes roztrhl pytel, ale Holanďané jsou přeci jen trošku jiní. Odlišují se, dle mého skromného názoru, rukopisem, celkovou atmosférou a jakousi magičností, která mi dělá zkrátka dobře. Je to vlastně s podivem, protože podobné desky příliš nevyhledávám, vyhýbám se jim a vlastně o nich ani nechci psát. Jenže tady jsem našel cosi přitažlivého. Přirovnal bych to možná k situaci, když potkáte ne zase tolik hezkou ženu, která když se na vás podívá, tak se vám stejně podlomí kolena. Možná je to pohledem, zvukem, atmosférou, těžko říct, jedná se přeci jen o hodně pocitovou záležitost. Musí být samozřejmě mlha, tma a nějaká ta smrt, bez té by to nešlo. A úplně nejlepší bude, když si album poslechnete a uslyšíte sami. Slova jsou zde více než jindy zcela zbytečná. Atmosférický black metal s hymnickým podkladem, který vás vtáhne do hodně nečisté hry!



sumarizace:

Nové CD "Aan de wormen overgeleverd" holandských BEZWERING mi připomíná zběsilý tanec na ledovém ostří. Našlapujete bosýma nohama a pálí vás chodidla. Krev pomalu houstne a do žil se vkrádá chlad. Holandští maniaci nahráli velmi temnou studenou black metalovou desku. Líbí se mi určitý pach smutku, kterou ze skladeb cítím. Pokud máte rádi black metal v jeho klidnější podobě, potom je pro vás novinka povinností. Nahrávka se velmi dobře poslouchá a stává se postupně jedem, pronikajícím přímo vaší mysli. Pronásledují mě vlci a já se snažím marně uniknout. Nakonec umírám roztrhaný a zmrzlý v zasněžené krajině. Black metal, zahraný s ledem v srdci!

Asphyx says:

The new CD "Aan de wormen overgeleverd" from Netherlands BEZWERING reminds me some frantic dance on the ice edge. you are stepping on bare feet and your soles are burning. The blood get thick and the cold is creeping slowly into your veins. Holland maniacs recorded very dark cold black album. I like a smell of sadness, that I feel from these songs. If you like black metal in its calm form, then this news is responsibility for you. The recording is very well for listening and it turns to poison, penetrating your mind. Wolves are hunting me and I try to escape in vain. I'm dying torn and frozen in a snowy landscape. Black metal played with ice in the heart!


TRACKLIST
1. Vredeloos (4:52)
2. Nagezeten (4:59)
3. Rouwstoet (5:13)
4. Uitgeteerd (4:10)
5. Aan gene zijde (3:44)
6. Terror terroris (3:57)
7. Geen bloemen op mijn graf (3:50)
8. Het tweede gezicht (7:26)
9. Waanzinskolk (5:26)

https://www.facebook.com/BEZWERING-552636585162467
https://www.van-records.com
https://www.facebook.com/vanrecs
Share this games :

TWITTER