DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 4. srpna 2020

Home » , , , , , , , , , , , » Recenze/review - WOLVES DEN - Miserere (2020)

Recenze/review - WOLVES DEN - Miserere (2020)


WOLVES DEN - Miserere
CD 2020, Trollzorn


for english please scroll down

Pokaždé, když se setkám s black metalem, tak se mám na pozoru. Vyrůstal jsem totiž na tom nenávistném severském. Mám rád základy tohoto stylu a různé nové větve mě většinou příliš neoslovují. Kupříkladu němečtí WOLVES DEN hrají vcelku pomalu, bez jakékoliv energie. Připadá mi, že někdo v dáli jen tak preluduje a se mnou to nedělá vůbec nic. Není na závadu, že je deska spíše klidnější, ale mě vadí, že mě nijakým způsobem nedrásá. Jakoby někdo přehrával jednu dlouhou skladbu, bez jakýchkoliv emocí.

Muzika zde zkrátka nemá grády, drive, sílu, říkejte si tomu jak chcete, ale mě album zkrátka nebaví. Snažil jsem se k němu několikrát vracet, poslouchat jej v různých náladách a stavech. Opravdu jsem chtěl, ale nejde to. Nudím se. 



Přitom zvuk i obal jsou vcelku povedené, snaha o jakousi atmosféru se také cení. Možná kapele chyběl dobrý producent, možná jen někdo, kdo by jim řekl, že nová deska je neskutečně utahaná a dlouhá. Připomíná mi klidnou řeku, na kterou se můžete dívat dlouhé hodiny a snít. Problém je, že vaše mysl lítá někde úplně jinde, než by měla. Zajímavé je, že pod albem "Miserere" je podepsána sestava poměrně známých a zkušených muzikantů. I přesto, přes všechny předpoklady, nejsem vůbec spokojen. Celkem chápu vychvalující recenze všude kolem, takhle se zkrátka dnes hraje a je to "moderní", ale když já nevím, co si s novinkou počít. WOLVES DEN svým způsobem vlastně už ani black metal moc nejsou, spíš na základy tohoto stylu navazují a rozvíjejí je směrem, který se mi nelíbí. Nicméně, hudbu dnes popisovanou nezavrhujte, ale poslechněte a udělejte si názor sami. Možná jsem na podobná díla jen starej pes, který je příliš konzervativní. Tahle řeka není pro mě, utopil bych se.


sumarizace:

WOLVES DEN mě letos svojí novinkou "Miserere" nepřesvědčili. Najde se zde sice pár dobrých motivů, ale jako celek je album poměrně slabé. Mám pocit, že se WOLVES DEN stále opakují a časem se dostavuje pocit prázdnoty. Nedokážu si skladby zapamatovat a dostat je do hlavy. Bohužel. Něco málo na mě funguje, ale zbytek je jen nuda. Kam se poděla agresivita? Kam dravost? Němečtí blackeři WOLVES DEN nahráli průměrné album, které bych hodnotil maximálně šedesáti procenty.


Asphyx says:

WOLVES DEN didn't persuade me with their news "Miserere" this year. Even though there are a few good themes, but the album as a whole is rather weak. I feel that WOLVES DEN repeat themself and after some time there is coming the feeling of emptiness. I can't remember the songs and get them in my head. Unfortunately. Something is well done, but the rest is just boredom. Where is the aggression? Where is ferocity? Germans blackers WOLVES DEN recorded an average album that I evaluated maximum of sixty percent.


TRACKLIST
1. Tides of Hate (4:47)
2. Pfad ins Dunkel (4:40)
3. Der Frost in mir (6:08)
4. Nachtmahr (5:07)
5. Häresie (5:04)
6. Antaios (5:59)
7. Melancholera (4:46)
8. Nameless Grave (7:30)


LINE-UP
Helge Stang - Bass & Vocals
Mexx - Guitar
Stefan Botz - Guitar
Manuel Di Camillo - Drums

https://www.facebook.com/wolvesdenband
http://www.wolvesden.de
http://www.wolvesdenband.bandcamp.com
http://www.trollzorn.de
https://www.facebook.com/trollzorn
Share this games :

TWITTER