DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 5. srpna 2020

Recenze/review - SEROCS - Vore (2020)



SEROCS - Vore
CD 2020, Everlasting Spew Records

for english please scroll down

Včera jsem měl telefon přímo ze samotného pekla. Satan a jeho věrní se mě ptali, jestli bych jim nemohl doporučit nějakou hudbu, která by je mohla zajímat. Chvíli jsem přemýšlel a potom jim poslal démonické skladby mexických brutálních techniků SEROCS. Jsou totiž také doslova nasáklé sírou a nenávistí. Navíc kapela hraje rychle, důrazně, mocně a myslím, že by se jejich hudba mohla v pekle dobře vyjímat.

Troufám si tvrdit, že jsem se trefil přesně do vkusu všech rohatých. Nové EP "Vore" je totiž vynikající záležitostí pro všechny, kteří rádi poslouchají komplikovaný, surový smrtící kov, ve kterém se objevuje spousta nových temných zákoutí a má totálně zničující atmosféru. 



O SEROCS jsem zde již několikrát psal a dodnes mám kapelu velmi rád. Nebývám v podobných katakombách zase tolik častým hostem, ale novinka "Vore" mě opět velmi rychle naklonila na svoji stranu. Je propracovaná, odkazující na kapely jako GORGUTS, DEATH, CRYPTOPSY, SPAWN OF POSSESSION. Líbí se mi, že i když jsou jednotliví muzikanti opravdu skvělými hráči, co se týká techniky, tak se nezapomíná na to, aby se skladby dobře poslouchaly. Dvacet šest a půl minuty tak uběhne kolem vás tak nějak samo od sebe, ani se nenadějete a je konec. A vy chcete víc a tak nezbývá nic jiného, než znovu zmáčknout play a zase si užít temnou, pochmurnou náladu, kterou jsou songy doslova nasáklé. Deska by mohla udělat dobře všem, kteří už dávno prodali svoji duši ďáblu a mají rádi, když mají v hudbě pořád co objevovat. "Vore" je propracovaným brutálním, technickým death metalem, který má neopakovatelně jiskřivou atmosféru. Opravdu mi připadá, že hrozí samovznícení. Koneckonců, možná i proto jsem EP doporučil i do pekla. 


sumarizace:

SEROCS jsou přesně tím druhem technické death metalové kapely, jejíž díla si mě pokaždé doslova podmaní. Skupina nejen že umí perfektně hrát a zvládá své řemeslo, ale ještě navíc dokáže složit skladby, které mě dokáží rozdrtit. Novinka "Vore" není výjimkou. Opět máme co do činění s mocnými nástupy, divokými přechody a hlubokým mrtvolným vokálem. Tady se melou kosti hudbou, o tom není žádných pochyb. 

Kapela opět vychází ze stejných kořenů jako smečky typu GORGUTS, DEATH, CRYPTOPSY, SPAWN OF POSSESSION. Navíc přidává obrovskou porci zvláštní temnoty. Hraje se zde sice technický death metal, ale zároveň je obestřený nepropustnou pavučinou tajemna. SEROCS nám letos opět umíchali vynikající koktejl z různých morbidních nálad, krve, smrti a nenávisti. Jednotlivé songy vlastně ani nejsou obyčejnými skladbami, jako spíše symfoniemi, zahranými na klasické metalové nástroje. Připadám si, jako bych byl zavřený ve studené opuštěné kobce a postupně se ke mě ze stěn přibližovaly ostré hroty nožů. Jak to dopadne si asi dovedete představit sami. Album se do mě zakouslo jako rozzuřená šelma. Znovu mi odpadává maso od kostí, opět se měním v zrůdu. "Vore" je nahrávkou, která mě zasáhla někde hluboko uvnitř. Nevím, jak se to kapele povedlo, ale je to tak. Technická death metalová symfonie smrti! Brutální opus s temnou paletou nálad! Vynikající zásek!

Asphyx says:

SEROCS is exactly the kind of technical death metal band whose works literally conquer me every time. The band not only knows how to play , because they perfectly know their craft, but also can compose songs that can crush me. New "Vore" is no exception. Again, we are dealing with powerful adventures, wild transitions and a deep corpse vocal. Here the bones are grinding with music, there is no doubt about that.

The band is based on the same roots as GORGUTS, DEATH, CRYPTOPSY, SPAWN OF POSSESSION. They adds a huge part of the extra darkness. Although there is a technical death metal, it is also surrounded by an impermeable network of mysteries. This year, SEROCS mixed again an excellent cocktail of different morbid moods, blood, death and hate. Individual songs are not ordinary songs, but rather symphonies playing on classical metal instruments. I feel like I'm locked in a cold, deserted dungeon, and the sharp blades of the knives gradually approached me from the walls. As it turns out, you can imagine yourself. The album bit me like an angry beast. Again, my flesh will fall apart from my bones and I will turn into a monster. "Vore" is a record that hit me somewhere deep inside. I don't know how the band did it, but they did. Technical death metal symphony! Brutal opus with a dark palette of moods! Excellent work!


about SEROCS on DEADLY STORM ZINE:




Tracklist:
01. Anthropic (05:17)
02. Building a Shrine upon Vanishing Sands (03:51)
03. Shallow Vaults (01:22)
04. The Temple of Knowledge (04:47)
05. To Self Devour (04:40)

band:
| Laurent Bellemare : Vocals
| Antonio Freyre : Guitar
| Antoine Daigneault : Guitar and Bass
| Kévin Paradis : Drums

https://serocs.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/serocsband
https://open.spotify.com/artist/6YOc2nhwzKUJ3XXffDHfns
https://twitter.com/serocsband
http://www.everlastingspew.com/
Share this games :

TWITTER