DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 20. října 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - TEMPLE NIGHTSIDE - Pillars of Damnation (2020)

Recenze/review - TEMPLE NIGHTSIDE - Pillars of Damnation (2020)


TEMPLE NIGHTSIDE - Pillars of Damnation
CD 2020, Iron Bonehead Productions

for english please scroll down

Nakonec stejně všichni zemřeme ve tmě. Osamocení a prokletí. S vlastním svědomím, které nás bude hlodat ve vnitřnostech jako nějaký zlý červ. Klidně tomu můžete říkat poslední soud, ale faktem je, že žádné nebe, které by vám odpustilo, není. To bývá jen berličkou pro neschopné, záchytným bodem, kterým spousta lidí omlouvá své zvrácené činy. Znázornit smrt a temnotu, pochopit věčnost, se pokouší spousta umělců. Určitě vás napadnou nějaké obrazy, filmy, knihy. Já bych vám ale dnes rád doporučil hudbu vskutku pekelnou. 

Australská scéna se vyznačuje typicky špinavými rysy. Jakoby tamní kapely nahrávaly své desky v opuštěných jeskyních po uštknutí těmi nejjedovatějšími hady. Zastřený zvuk, chaos a zmar, spousta z nich zní velmi podobně, nestravitelně, zákeřně. TEMPLE NIGHTSIDE jsou typickými představiteli tamní scény, řekl bych. Jejich novinka je opět nebývale hnusná, ošklivá a zlá. Jako samotná podstata black death metalu. 


Jestli se rádi a často přehrabujete v mrtvých tělech a pouštíte si u toho kapely jako GRAVE MISMA, DEAD CONGREGATION, VASSAFOR, PORTAL, IMPIETY, ARCHGOAT, ANGELCORPSE, DIOCLETIAN, ULCERATE, FATHER BEFOULED, CRUCIAMENTUM a podobné rouhače, budete určitě spokojeni i s "Pillars of Damnation". Australané na to jdou ale přeci jen trošku jinak. Skladby mají až doom metalovou náladu. Zpočátku vám vše přijde jako jeden valící se monolit, budete mít problém rozeznat jednotlivé motivy od sebe, ale doporučuji vydržet. A myslím, že ti trpělivější z vás časem "prozřou" a budou nadšení. Vrstvy je zde nutné odkrývat postupně, pomalu, se spoustou poslechů v zádech. Může se ale s klidem stát, že vás deska vůbec nebude bavit. Kupříkladu já jsem na ni někdy vůbec neměl náladu, připadala mi až moc zahalená v krvavých mlhách. Jindy jsem jí ale zase propadl. Bývala pro mě obřadem, cítil jsem se zcela pohlcený. Jako bych se topil, lapal po dechu a odpovědí mi byl jenom tichý vzdálený smích. To se směje ďábel, který musel TEMPLE NIGHTSIDE pomáhat při skládání. Vskutku pekelný death black metal, to vám povím. Nechte si chutnat.


sumarizace:

Vítejte na onom světě. V totálním chaosu a zmatku. Zde předvádějí TEMPLE NIGHTSIDE svá nekalá kouzla. Jsou zkažení, jako voda v řece Styx. Ortodoxní a nihilističtí, jako ten nekrutější obřad pro velebení Satana. Nahráno a vypáleno na nosič bylo totální zlo bez jakýchkoliv příkras. Jen krutá temnota.

"Pillars of Damnation" je obrácenou modlitbou ve stylu GRAVE MISMA, DEAD CONGREGATION, VASSAFOR, PORTAL, IMPIETY, ARCHGOAT, ANGELCORPSE, DIOCLETIAN, ULCERATE, FATHER BEFOULED, CRUCIAMENTUM. Během celé desky se jde absolutně na hranu, posluchačovi není darováno nic zadarmo. Nemusí to vyhovovat každému, ale příznivci temných, pomalu hnijících desek, by mohli být spokojeni. Jedná se zkrátka o chorobami nasáklý starý poctivý black death metal. Pokud máte rádi smrt v této podobě, pravděpodobně budete tuhle nahrávku točit ve svých přehrávačích do skonání světa. Vy ostatní se pokřižujete a vezmete nohy na ramena. Osobně musím mít na TEMPLE NIGHTSIDE náladu. Když se setmí a městem se začnou ploužit divné stíny. Když se mraky poprvé dotknou země. A když mě povolá záhrobí do zbraně. Pak jsem prokletý. Závěr je jednoduchý. Tohle je pravé peklo se vším, co k tomu patří. Berte a nebo nechte být. Inferno!

Asphyx says:

Welcome to the other world! In the total mess and chaos. Here the RUIN LUST performs their wicked magic. They are putrid as water in the Styx River. Orthodox and nihilistic like the cruelest ritual for the glorification of Satan. Absolute evil without any embellishment was recorded and released on the album. Only the cruel dark!


"Pillars of Damnation" is an inverted prayer with style like GRAVE MISMA, DEAD CONGREGATION, VASSAFOR, PORTAL, IMPIETY, ARCHGOAT, ANGELCORPSE, DIOCLETIAN, ULCERATE, FATHER BEFOULED, CRUCIAMENTUM. During the listening to the whole record, you are led on the absolute edge; listeners can’t have anything for free. This music is not for everyone, but the fans of dark, slowly putrefying records should be satisfied. It is just by sickness soaked old true black death metal. If you like the death in this form, probably you will listen to this record until the end of the world. Personally, I must have the right mood for the TEMPLE NIGHTSIDE listening. When everything becomes dark, and the city is full of the weird shadows. When the clouds touch the ground for the first time. And when the other world calls me to arms. Then I am cursed! The conclusion is easy. This is the real hell with everything, which belongs to it. So take it or let it be. Inferno!


Tracklist:
01. Contagion Of Heresy
02. Death Eucharist
03. Morose Triumphalis
04. The Carrion Veil
05. Wreathed In Agony
06. Blood Cathedral
07. In Absentia
08. Damnation

band:
IV - Guitars, Bass Vocals
BR - Guitars
Mordance - Drums
VK - Bass

https://templenightside.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/templenightsidenecromancy
https://ironbonehead.de/
Share this games :

TWITTER